Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
  • Daria Lorenci Flatz: “Gluma daje mogućnost da sve ono što osjećaš i percipiraš uspiješ i reproducirati”
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Matej Grgić
  • Obiteljski izlet za uskršnje praznike: 5 obližnjih mjesta za uživanje u prirodi
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
  • Uskrsni brunch: Pečene šparoge s veganskim hollandaise umakom
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Depositphotos
  • Valentino i Smoki, izviđači na četiri kotača: Spačekom po Hrvatskoj
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
  • Psihologija: Kako se držati savjeta koje dajemo drugima?
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Pexels
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
    • Pretplata
    • Prodajna mjesta
43K
0
200

Početna stranica Zdravlje Zdravi recepti Tart s jabukama i kokosovim mlijekom

  • Zdravi recepti

Tart s jabukama i kokosovim mlijekom

Poslastica za hladne jesenske dane

  • Posted on 16. studenoga 2011.7. listopada 2019.
  • 2 min
  • Autor: Maja Matus
  • Foto: Maja Matus
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Jabuke i limuni su dvije najčešće voćke na našem stolu i u kolačima. Dok sam bila dijete, mama je upravo u ovo vrijeme uvijek radila pitu od jabuka, onu s prhkim tijestom i onu s mekanim,  a to radi i danas. Otkako znam za sebe, ona to ponavlja svake godine.

Mirisi jabuke i cimeta oduvijek su mi bili asocijacija jeseni i sjećam se da bi se uvijek danima nakon ispečene pite zadržali u kući.

Jabukama nisam gulila koru, ali slobodno je možete oguliti. Možete ih i deblje rezati (moje kriške su bile oko 5 mm debljine), možete umijesto kokosovog mlijeka koristiti slatko vrhnje, možete dodati cimet… Jabuke su zbilja za svaku kombinaciju 🙂
 
Tart od jabuka
(za 1 tart, 24 cm)
 
Potrebni sastojci:
 
 Za tijesto:
 

– 240 g glatkog pšeničnog brašna

– 3 žlice kristal šećera
– 4 žlice prženih mljevenih lješnjaka
– 100 g maslaca, sobne temperature
– prstohvat soli
– 5 žlica hladne vode
 
Za nadjev:
 
– 3 veće (kiselije) jabuke, očišćene i narezane na kriške
– 2 velika jaja, lagano razmućena vilicom
– 120 ml kokosovog mlijeka (ili slatkog vrhnja)
–  60 g kristal šećera
– 1 limun, ribana korica
 
 
Priprema:
 
Za pripremu tijesta pomiješajte brašno s soli i šećerom, dodajte mljevene lješnjake (koje ste prethodno popržili na tavici bez ulja, a potom istraljali krpom da im skinete kožicu),  te maslac narezan na listiće. Tijesto dobro izmrvite rukama da se maslac fino „otopi“ u tijestu, a potom dodajte vodu, žlicu po žlicu dok ne dobijete fino tijesto. Tijesto izvadite iz zdjele i premijesite ga par puta, a potom ga oblikujte u obliku diska, zamotajte u plastičnu vrećicu i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.  
 
Kada je tijesto odstajalo, izvadite ga iz hladnjaka pa ga na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na tanko, u veličini vašeg kalupa za tart. Tijesto prethodno nožem odvojite od radne površine ako se slučajno zalijepilo, a potom ga rukama ili pomoću valjka za tijesto prebacite u kalup za tart. Podignite ivice tijesta uz kalup, fino ga utisnite rukama, pa vilicom nabodite dno tijesta.
 
Zagrijte pećnicu na 180°C.
 
Za pripremu nadjeva, jabuke narežite na tanke kriške (možete ih i oguliti), a jaja razmutite s koricom limuna i kokosovim mlijekom.

Kriške jabuka poredajte po sirovom tijestu, a potom ih prelijte s smjesom koju ste prethodno razmutili.

 
Pecite oko 30 minuta, ili više, dok tijesto ne poprimi zlatnožutu boju, a jabuke budu mekane, a nadjev pečen. Prije nego tart izvadite iz pećnice, provjerite da li je pečeno.
 
Poslužite hladno.
 
 
Napisala: Maja Matus
www.dalmatiagourmande.blogspot.com
 
 
 
 
Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Zdrave priče

Osteopatija – liječenje bez lijekova i operacija

  • Posted on 15. studenoga 2011.7. listopada 2019.
  • Autor: Veronika Jelinek
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Zdrave priče

Đumbir – ponovno u fokusu istraživanja

  • Posted on 17. studenoga 2011.7. listopada 2019.
  • Autor: Josipa Kovač
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Kruh od rižinog brašna s domaćim kefirom po receptu Vedrane Orlović

  • Posted on 26. ožujka 2021.26. ožujka 2021.
  • 2 min
  • Autor: Vedrana Orlović
  • Foto: Vedrana Orlović
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Brza i zdrava večera: Ljuti pečeni batat s tahinijem

  • Posted on 23. ožujka 2021.23. ožujka 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Zdravo i prirodno: Dozovite rano proljeće uz ovih 5 prirodnih sokova

  • Posted on 15. ožujka 2021.15. ožujka 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Povrtna fritaja – bezglutenski obrok jednostavne pripreme

  • Posted on 12. ožujka 2021.12. ožujka 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Zdrava večera: Top 5 slasnih jela koja su vrlo jednostavna za pripremu

  • Posted on 9. ožujka 2021.9. ožujka 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Zapečene zobene pahuljice za ukusan doručak pun proteina

  • Posted on 1. ožujka 2021.1. ožujka 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Ovaj zeleni smoothie je hidratantan kao tri čaše vode

  • Posted on 22. veljače 2021.22. veljače 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Vege burger – recept kojeg će htjeti isprobati svi (ne)vegetarijanci

  • Posted on 19. veljače 2021.19. veljače 2021.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Najnovije
  • Uskršnja poslastica: Sljezovi kolačići od malina Marka Josipovića

    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • 2 min
    • Foto: Marko Josipović
    Pročitaj
  • Japanski rituali: Jednostavne prakse za dug i sretan život

    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • 4 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Suhi šampon: Pravilno nanošenje bez ostavljanja tragova

    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • 2 min
    • Foto: Unsplash
    Pročitaj
  • Hårkontroll®švedski koncept: Do lijepe i snažne kose primjenom proizvoda iznutra i izvana

    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • 4 min
    • Foto: Promo
    Pročitaj
  • Pisanice bojane u vinu: Tehnika koja će ih pretvoriti u mala remek-djela

    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • 2 min
    • Foto: You Tube Screenshot
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Daria Lorenci Flatz: “Gluma daje mogućnost da sve ono što osjećaš i percipiraš uspiješ i reproducirati”
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Matej Grgić
  • 2
    Obiteljski izlet za uskršnje praznike: 5 obližnjih mjesta za uživanje u prirodi
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
  • 3
    Uskrsni brunch: Pečene šparoge s veganskim hollandaise umakom
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Depositphotos
  • 4
    Valentino i Smoki, izviđači na četiri kotača: Spačekom po Hrvatskoj
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
  • 5
    Psihologija: Kako se držati savjeta koje dajemo drugima?
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Pexels

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
200
Najnovije objave
  • Dr. Meri Bura: Ovo su najčešći uzroci i posljedice nesanice
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Pexels
  • Šunka u kruhu – recept za savršenu uskrsnu poslasticu
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Unsplash
  • VIDEO: 5 Tibetanaca – vježbe koje pomlađuju cjelokupni organizam
    • Posted on 1. travnja 2021.1. travnja 2021.
    • Foto: Unsplash
  • Majčinstvo: 5 lekcija o poduzetništvu koje možemo naučiti od naših mama
    • Posted on 31. ožujka 2021.31. ožujka 2021.
    • Foto: Pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2021 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.

Naturala.hr koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost web-stranice. Daljnjim korištenjem web stranice potvrđujete da ste suglasni s politikom kolačića. Slažem seKolačići