Cannelloni recept
(za 2 osobe)
Potrebni sastojci:
8 komada tjestenine za Cannellone
200 g miješanog mljevenog mesa
250 g umaka od rajčica iz tetrapaka
50 g maslaca
1 glavica luka
1 žličica svježeg origana (listići)
8 kriški Mozzarelle ( ili oko 100 g Goude)
prstohvat-dva soli
šareni papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk pa dodajte mljeveno meso. Meso popržite dok ne uhvati boju, a potom dodajte sol, papar, origano te oko tri žlice umaka od rajčica. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Cannellone napunite mljevenim mesom (nemojte previše stiskati meso da ne bi bili pretvrdi).
Posudice za pečenje (vatrostalne, keramičke ili porculanske) premažite s malo maslinovog ulja, dno prekrijte s polovicom umaka od rajčica pa poslažite Cannellone jedne do drugih. Izuzetno je važno da Cannellone ne slažete jedne preko drugih jer će se tjestenina zalijepiti kada omekša.
S ostatkom umaka prelijte Cannellone po vrhu pazeći da ih dobro prekrijete jer će u suprotnom ostati tvrdi. Po umaku poslažite kriške Mozzarelle ili ribane Goude te maslac narezan na listiće. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 180°C.