Točne omjere sastojaka za pripremu slane torte pronaći ćete na stranici Kuhari.com. Zagrijanu tavu premažite maslacem i ispecite palačinke od smjese koju ste napravili na klasičan način, osim što ste stavili omjer 4/5 heljdinog brašna i 1/5 glatkog brašna.
Sastojci i izrada
Dakle, za palačinke pomiješajte brašno od heljde, glatko brašno, vodu, mlijeko, sol, jaja, maslinovo ulje, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se smjesa minimalno 2 sata dobro ohladi.
Kada ste ispekli palačinke, u posudi pjenjačom pomiješajte svježi sir (ili kajmak), jaja i kiselo vrhnje.
Dodajte sitno sjeckani mladi luk, mlijeko, sol, papar i sve zajedno dobro promiješajte.
Smjesom premažite palačinke s gornje strane i slažite jednu na drugu u kalup za pečenje.
Posljednju palačinku stavite na vrh i premažite kiselim vrhnjem.
Stavite u pećnicu i pecite 10-ak minuta na 200°C, dok torta s gornje strane ne poprimi zlatnu boju.