Sconesi su tradicionalni engleski recept od kojeg naprosto rastu zazubice. Ova slasna engleska peciva postala su popularna diljem svijeta zbog svoje jednostavnosti, mekoće i naprosto neodoljivog mirisa i okusa. Idelan recept za dane kada vam se naprosto baš ništa ne da donosi Mile Butorac – Hungry Mile, jedan od omiljenih gastro-blogera na našoj sceni.
Sastojci:
- 500 g svježeg sira
- 10 žlica mlijeka
- 2 – 3 žlice vlasca
- 650 g oštrog brašna
- prašak za pecivo
- žlica soli
- papra po želji
- 160 g maslaca
Priprema:
Svježem siru dodajte mlijeko i povežite u glatku pastu. Dodajte i vlasac i sve dobro promiješajte. U dubljoj zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo, soli i paprom. Dodajte maslac izrezan na kockice i prstima ga utrljajte.
Spojite sve sa sirnom smjesom i dobro povežite. Tijesto spljoštite u oblik diska, omotajte folijom te ohladite u hladnjaku desetak minuta. Radi jednostavnijeg rukovanja tijesto podijelite na dva dijela jer ga je kasnije lakše razvlačiti.
Lagano ohlađeno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i iz njega izrežite krugove kalupima ili manjim čašama. Krugove slažite na pleh s papirom za pečenje.
Pecite 10-15 minuta na 180 °C dok dno i vrhovi ne pozlate. Gotove pogačice poslužite s maslacem i cvijetom soli. Ova je kombinacija najbolja dok su pogačice još mlake.
Pročitaj i ovo:
- Galetta s jabukama za nenadane goste by Hungry Mile mile/
- Pašta s graškom: Jednostavan recept koji će vas oduševiti
- Jednostavno i brzo: Lažna pizza za koju vam trebaju samo 3 sastojka
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!