Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, slovi za jednog od najpoznatijih i najomiljenijih gastro blogera. Mile je svoju strast prema kuhanju pretočio u blog Jedi do Mile volje koji je omiljena destinacija svih onih koji su u potrazi za gastro inspiracijom. Upravo smo se u potrazi za slasnim ručkom obratili Milu, a dobili smo nadasve kreativni recept za paštu s graškom koji će provjereno oduševiti vaše ukućane.
Potrebno:
- 300 g tjestenine
- 150 g smrznutog graška
- komad maslaca
- 1 limun (korica + sok)
- 100 g špeka
- čašica slatkog vrhnja ili manje vrhnje za kuhanje
- 40 g tvrdog ribanog sira
- začina po želji: sol, papar, čili
- po potrebi mlijeko i maslac
Priprema:
- U vrelu posoljenu vodu staviti kuhati grašak. Kuhati 10 minuta (provjeriti) i procijediti.
- Po uputama na vrećici stavite kuhati i tjesteninu.
- Dok tjestenina kuha zagrijte lonac i dodajte komad maslaca. Na rastopljenom maslacu i laganoj vatri pržite na komadiće izrezan špek. U međuvremenu naribajte koricu limuna i iscijedite sok.
- Preprženom špeku dodajte čili i koricu limuna i još kratko pržite. Podlijte sa sokom limuna (oko 1/3 do 1/2 soka). Kad sok ispari, svemu dolijte slatko vrhnje.
- Kad se vrhnje zagrije svemu dodajte ribani sir i grašak i dobro promiješajte. (Ako vam umak nakon dodavanja sira postane pregust dodajte mu mlijeka i malo maslaca.) Kad zavrije sklonite s vatre.
- Čim se tjestenina skuha odlijte lončić vode (u kojoj se kuhala) i ostavite ga sa strane. Tjesteninu procijedite i dodajte u lonac s umakom. Podlijte s onoliko vode iz lončića dok se sve lijepo ne poveže, ako ne služite odmah računajte da tjestenina nastavlja upijati umak.
- Poslužite s puno svježeg bosiljka, dodatnim limunima i u tanjuru pospite s još sira.
Pročitaj i ovo:
- Saznajte je li doručak zaista najvažniji obrok u danu
- Smoothie od kivija: Za zdravlje srca i probavnog sustava
- Vrijeme je za detoks: Osvježavajući napitak od jabuke, limete i špinata
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life? Pročitaj ih online!