Pan-pek s tradicijom rada punih 32 godine u trgovinama diljem Hrvatske otkriva tajnu najmekših i najukusnijih krafni. Jednostavna, ukusna, svježa i meka – riječi su koje najbolje opisuju najpoznatije slastice zbog kojih uvijek s veseljem očekujemo veljaču i sezonu krafni!
U moru izbora, oblika, okusa i raznih punjenja, Pan-pek ostaje vjeran tradiciji i ručnoj izradi krafni prema recepturi tete Verice koja je prije 30 godina zapisala recept za tradicionalne, najukusnije krafne, baš onakve kakvih se sjećamo iz djetinjstva.
Prepoznatljiv tradicionalan okus svježih, toplih i sočnih krafni s bogatim punjenjem od marelice ili čokolade od sada i vi u vašem domu možete ispeći jer Pan-pek otkriva tajnu recepta i to sa samo osam vrlo kvalitetnih i jednostavnih sastojaka. Slasne, prozračne, meke, savršeno pečene, sa zlatnim prstenom po sredini, punjene različitim nadjevima, a najpoznatiji svakako je fini Podravka džem od marelice, a za završni, neodoljiv dojam lagano su posute šećerom u prahu. Jednostavne i baš savršene krafne!
Tvorac recepture, dugogodišnja djelatnica teta Verica, danas je u mirovini, ali prema njenoj recepturi Pan-pek godišnje proizvede preko 10 milijuna krafni, od čega se potroši čak 105 tona Podravka marmelade od marelice te ih plasira na tržišta kroz vlastitu maloprodajnu mrežu, kao i veleprodajnim kupcima diljem Hrvatske, ali i ostalim zemljama Europske unije, a od sada u savršenom ukusu tradicionalne krafne možete uživati i vi!
Saatojci i priprema:
Krafne se proizvode od vrlo kvalitetnih sirovina te imaju 8 glavnih sastojaka:
- fino domaće pšenično brašno TIP 550
- šećer u prahu
- kvasac
- jaja
- malo soli
- vanilin šećer
- voda
- par kapi ruma
U izradi krafni vrlo je bitna i sama procedura proizvodnje, koja se sastoji od 8 koraka:
- Sporo miješati smjesu da bi se postigla homogenizacija sastojaka.
- Intenzivno miješati smjesu, umješavati masu tijesta do postizanja glatke strukture.
- Potom dijeljenje na komade cca. 50-52 grama.
- Oblikovati tijesto u okruglice/loptice.
- Loptice složiti na krpu i pustiti ih da se dignu. Preporučamo pokriti drugom krpom i ostaviti tako cca. 1,30 h.
- Otkriti loptice kako bi se malo posušile.
- Peći u fritezi ili loncu sa svake strane.
- Napuniti krafne nadjevom od marelice (Podravka marmelada/džem).
Pročitaj i ovo:
- Karneval bez glutena – imamo recept za najbolje i najsočnije krafne ikad!
- Riznica antioksidansa: Smoothie od borovnica i bademovog maslaca
- Superhrana za žene: Evo koje namirnice trebate uvesti u jelovnike