Neovisno o tome jeste li amater ili pravi profesionalac u kuhinji, uz pomoć portala Kuhari.com možete napraviti mnoga ukusna jela. Za ove vruće, ljetne dane odabrali smo laganu, osvježavajuću i zdravu paštetu od tune koja se, prema receptu kuhara Đure Rapaića, već nakon 15 minuta pripreme može naći na vašem stolu.
Sastojci:
Za 4 osobe potrebno je:
– 2 konzerve tune
– malo topivog sira
– 40 g maslaca
– 1 žličica senfa
– 2 kisela krastavca
– 5-6 kapara
– 1 češanj češnjaka
– 3 žlice majoneze
– malo maslinovog ulja
– malo peršina
– malo soli
– malo papra
– malo limuna
Priprema:
Tunu iz konzerve, ocijeđenu od ulja, pomiješajte s trokutom topljivog sira i malo maslaca.
Usto dodajte senf, sitno nasjeckane kisele krastavace, kaparu, sitno nasjeckani češnjak, majonezu, maslinovo ulja, sjeckani peršin te sve začinite uz malo soli, papra i limunovog soka.
Sve sastojke ujedinite i usitnite štapnim mikserom. Ako vam dobivena smjesa ispadne pregusta, razrijedite je s maslinovim uljem ili majonezom.
Kada dobijete željenu gustoću, vaša pašteta je gotova, a prije serviranja potrebno ju je dobro rashladiti u hladnjaku.
Kako bi vaša pašeta bila još ukusnija, preporučujemo da ju poslužite na prepečenim trokutima toasta.