Potrebni sastojci:
– 480 g glatkog pšeničnog brašna
– 180 ml mlakog mlijeka
– 40 g svježeg kvasca
– 1 žlica maslaca, sobne temperature + 1 žličica maslaca za premazivanje kalupa
– 400 ml kokosovog mlijeka
– 30 g kristal šećera
– 2 vrećice (20 g) bourbon vanilin šećera
Priprema:
Pripremite veći kalup ili tepsiju za pečenje, premažite ju otopljenim maslacem. Ostavite sa strane.
U većoj zdjeli razmrvite kvasac u mlakom mlijeku pa pustite da odstoji oko 10 minuta dok se kvasac ne digne.
Kada se kvasac digao, dodajte kvascu 1 žlicu maslaca sobne temperature, bourbon vanilin šećer te malo po malo dodajte cijelu količinu brašna.
Umijesite glatko tijesto kao za kruh ili pizzu, oblikujte tijesto u kuglu, stavite ga u istu zdjelu pa pokrijte čistom kuhinjskom krpom. Neka se tijesto diže na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči volumen, oko 20-30 minuta.
Kada se tijesto diglo, od istog napravite 30 kuglica. Svaku kuglicu poslažite u namaštenu tepsiju, vodeći računa da su jedna od druge udaljene najmanje 3 cm. Kada ste poslagali sve kuglice, ostavite pokriveno da se diže još 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
U međuvremenu, pomiješajte kokosovo mlijeko s šećerom. Ako vam kokosovo mlijeko nije kremasto, podgrijte ga na laganoj vatri.
Pripremljeno kokosovo mlijeko s šećerom izlijte preko kuglica.
Pecite oko 20-25 minuta dok ne porumene na vrhu.
Servirajte mlako.
Napisala: Maja Matus