Za pripremu ovog laganog i jednostavnog cheesecakea sa smokvama će vam biti potrebno samo nekoliko minuta. Ne trebate paliti pećnicu, samo sve umutite mikserom, narežete smokve i tortica je gotova! Recept vam donosi majstorica od slatkog, Mirjana Marčinko Šmit, koja vam poručuje da tortu samo dobro ohladite i uživate svim svojim nepcima!
Sastojci za podlogu promjera 22 cm:
- 250 g Plazme Mljevene
- 100 g mljevenih badema
- 120 g maslaca (otopiti)
- oko 0,75 dl soka od naranče
- Sastojci za kremu:
- 4 listića želatine
- 5 žlica vode
- 500 g sira mascarponea
- 150 g milerama
- 2 dl vrhnja za šlag
- 120 g šećera u prahu
- ribana korica limuna
- ribana korica naranče
- 2 žličice arome vanilije
- narezane svježe smokve
Sastojci za ukrašavanje:
- smokve
- voće po izboru
- med
Podloga
Navedene sastojke umiješati te staviti kalup za tortu promjera 22 cm, lagano utisnuti. Budući da se torta ne peče, najbolje je staviti obruč kalupa direktno na tanjur za serviranje. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.
Krema
Želatinu preliti vodom. Navedene sastojke umiješati mikserom. Nabubrenu želatinu otopiti na laganoj vatri, malo ohladiti i lagano ulijevati u kremu, uz stalno miješanje.
Dio kreme uliti u kalup, složiti narezane smokve, pokriti kremom i tortu hladiti u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći. Tortu ukrasiti voćem, preliti medom i servirati.
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!