Ako ste ljubitelj laganijih jela koja će vas unatoč tome dobro zasititi, wok je uvijek dobra ideja. Ovaj put umjesto rižinih rezanaca ili obične tjestenine dodajte špagete od heljde koje će vaše uživanje u jelu podići za stepenicu više. Nema grižnje savjesti, nema brojanja kalorija – samo uživanje u zdravom povrću i mekanoj junetini!
Sastojci:
- 150 g heljdinih špageta
- 250 g junetine, od buta
- 3 mrkve
- 3 paprike – žuta, crvena i zelena
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- Malo maslinova ulja
- Stručak peršina
- Sol
- Papar
- Đumbir
- Soja
Priprema:
Povrće i junetinu narežite na trakice, a špagete stavite kuhati u blago posoljenu vodu. U wok ulijte maslinova ulja tako da prekrije dno, a kad se zagrije dodajte mrkvu i pirjajte na laganoj vatri minutu, dvije. Potom dodajte crveni luk i nastavite pirjati. Nakon toga po potrebi dodajte još malo maslinova ulja, paprike i junetinu.
Dodajte začine, dobro promiješajte i pirjajte oko 7 minuta. Češnjak narežite na manje komade, dodajte u wok i pirjajte dok meso ne bude dovoljno termički obrađeno. Na kraju dodajte dvije do tri žlice umaka od soje i sve zajedno pomiješajte s tjesteninom. U slast!
Pročitaj i ovo:
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!