Hokaido bundeve prave su riznice vitamina i minerala kojih organizmu gotovo nikada nije dosta, osobito sada kada nastupaju hladni, kišni jesenski dani. Kako biste ovu zdravu namirnicu u organizam unijeli na što ukusniji, topliji i zdraviji način, pobrinuli su se portal Kuhari.com i Marta Pribanić. Obilježite početak jeseni ovom finom kremastom juhom od hokaido bundeve.
Potrebni sastojci za 6 osoba:
– 2 hokaido bundeve
– 2 krumpira
– 2 luka
– 1,5 l vode
– malo soli
– malo papra
– malo peršina
Priprema:
Operite hokaido bundeve, očistite ih od koštica i narežite na kockice. Koru nije potrebno guliti.
Potom ogulite krumpir i narežite ga na kockice.
Očišćeni i nasjeckani luk stavite na vruće ulje i prodinstajte ga, a kada poprimi žutu boju, dodajte nasjeckanu bundevu i krumpir te podlijte vodom dok voda ne prekrije povrće.
Kuhajte na srednjoj vatri dok se bundeva ne počne lako drobiti pod kuhačom.
Vruću juhu stavite u blender ili ju smiksajte štapnim mikserom. Ako će biti pregusta, slobodno dodajte vode po želji.
Pri kraju dodajte soli, papra i peršina po ukusu, a juhu servirajte vruću uz očišćene koštice bundeve ili kockice suhog kruha.
Naturala predlaže da na kraju dodate malo običnog ili sojinog vrhnja i tako upotpunite ovo kremastu uživanciju.