Mali slatki zalogaji s borovnicama i zobenim pahuljicama nisu tu samo da udovolje vašoj želji za slatkim. Ispunit će vas energijom baš u pravom trenutku, što ih čini odličnim izborom za dane kad ste u pokretu. Usto, borovnice dolaze s velikim pakiranjem nutrijenata. One su izvrstan izvor vitamina C, antioksidansa koji je posebno koristan u vrijeme kad se imunološki sustav nalazi pred novim jesenskim izazovima. I posljednje, ali ne i najmanje bitno, vlakna iz borovnica i zobi pomoći će vam da budete siti tijekom dana.
Sastojci
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1/2 šalice badema
- 1/8 čajne žličice morske soli
- 1/2 šalice datulja
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 šalica borovnica
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
- U jakom blenderu izmiksajte jednu šalicu zobenih pahuljica, bademe i sol dok ne postignete pjeskovitu konzistenciju.
- Dodajte datulje, kokosovo ulje, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Miksajte još 30 sekundi.
- Smjesu prebacite u zdjelu i nježno umiješajte borovnice i preostalu jednu šalicu zobenih pahuljica. Miješajte dok ne smjesa postane ljepljiva.
- Utisnite smjesu u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta.
- Prije rezanja pustite da se u potpunosti ohladi.
Savjet više: Za brzo hlađenje prebacite izravno u zamrzivač na otprilike 15 minuta.
Pročitaj i ovo:
- Zasladi dan uz veganske muffine od banane i borovnica
- Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
- Rješenje za osvježenje: Limunada s dodatkom borovnica