Malo čokoladne dekadencije za vikend donose nam naši prijatelji Kuhari.com na čijim stranicama možete pronaći mnogo pisanih, ali i video recepata kuhara profesionalaca. Ovaj vikend odlučili smo nepca čitatelja Naturala.hr zasladiti ovom voćno-čokoladnom poslasticom.
Točne omjere sastojaka možete pronaći ovdje.
Priprema:
U posudi mikserom pjenasto umutite jaja i smeđi šećer.
Nastavite redom umiksavati integralno brašno, mljevene orahe, kakao, svježe naribanu koricu naranče, kiselo vrhnje i prašak za pecivo.
Kada ste dobili jednoličnu smjesu, ručno lopaticom umiješajte naribane jabuke i filete od naranče.
Gotovu smjesu prebacite u namašćen kalup čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva.
Pečeni i ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom koju ste napravili tako da ste u slatkom vrhnju otopili čokoladu za kuhanje.
Kolač ohladite u hladnjaku i poslužite.