Sastojci: za 4 osobe
1/2 kg brokula
1 tvrdo kuhano i naribano jaje
1 dl kiselog vrhnja
3 dkg maslaca
3 žlice brašna
3 dl mlijeka
paketić parmezana
sol i narezani peršunov list
šalica riže (2 dl)
Priprema:
Šalicu riže skuhati u zasoljenoj vodi,ocijediti je te njome prekriti dno vatrostalne posude ( 20 x25 cm) prethodno namazane maslacem.
Brokulu skuhati u slanoj vodi, kojoj smo dodali na vrhu noža sode bikarone (kako bi zadržala lijepu zelenu boju). Kuhane cvjetiće brokule poredati po riži.
Na maslacu svijetlo propržite brašno,zalijte hladnim mlijekom i kuhajte uz neprekidno miješanje 5 minuta.Dodajte sol, vrhnje,peršin i naribano jaje.
Ovim umakom preliti brokulu, posipati parmezanom i zapeći u pećnici. Peći na 200*C dok ne porumeni.