Sezona kestena je u punom jeku, a ti su mali ukusni plodovi razlog zašto lakše prihvaćamo kratke i kišne dane. Mogu se jesti u toliko oblika da nam često ni cijela jesen nije dovoljna da ih isprobamo. Nama su nekako najdraži kad se ispeku ili kada su dio ukusnog pirea ili kolača. Zbog toga smo ove godine odlučili postati profesionalci u pripremi kesten rolade, a uz pomoć recepta u nastavku možete i vi:
Sastojci:
- 500 g kesten-pirea
- 2,5 žlice ruma
- 250 g maslaca
- 4 žlice šećera
- 100 g tamne čokolade
- cca. 4 dl šlaga
- 100 g mljevenih oraha
Priprema:
Najprije pjenasto umutite maslac sa šećerom pa dodajte rum i kesten-pire. Nakon što ste smjesu dobro promiješali, podijelite je u dva dijela. Rastopite čokoladu pa ju dodajte u jednu, a mljevene orahe u drugu polovicu.
Zatim peka papir ili alu-foliju posipajte s malo šećera i mljevenih oraha. Prvo na papir razmažite svijetlu, a zatim preko nje tamnu smjesu. Neka se malo ohlade u frižideru pa ih pažljivo zarolajte i stavite ponovno u frižider, najbolje preko noći. Idući dan je ravnomjerno prekrijte količinom šlaga koja vam odgovara.
Pročitaj i ovo:
- Kesteni u neodoljivom jesenskom pudingu
- Kako ispeći kestene bez stana punog dima?
- Sve blagodati divljeg kestena
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!