Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • Kad se domaće spoji: Mala tvornica zadovoljstva donosi najslađi collab na domaćoj sceni
    • Posted on 30. listopada 2025.30. listopada 2025.
    • Foto: Bojan Zibar
  • Jesenski cheesecake: Neodoljiva kombinacija jabuka, oraha i cimeta
    • Posted on 30. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: canva
  • Pozornica neslomljivog duha – Unbreakable II donosi inspirativne priče poduzetnika, sportaša i umjetnika
    • Posted on 30. listopada 2025.30. listopada 2025.
    • Foto: Poduzetnički mindset
  • Control freak: Imate li potrebu kontrolirati sve oko sebe?
    • Posted on 30. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: pexels
  • Manje žudnje, više ravnoteže: 5 načina kako spriječiti da glad upravlja vama
    • Posted on 30. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Aktualno Intervju Ana Antunović: Kuhanje je način izražavanja ljubavi i brige prema bližnjima

  • Intervju

Ana Antunović: Kuhanje je način izražavanja ljubavi i brige prema bližnjima

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a nevjerojatno ukusnim receptima, Instagram profil Kuhana i pečena pravo je mjesto za vas! Iza ovog kulinarskog kutka stoji Ana Antunović, zaljubljenica u kuhanje čija je strast prema hrani odvela ravno među top 7 natjecatelja MasterChefa

  • Posted on 27. ožujka 2025.27. ožujka 2025.
  • 6 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: privatna arhiva, instagram
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Kada odrastete u malom mjestu Kuna na divnom Pelješcu, na obiteljskom imanju sa životinjama, okruženom prirodom i uvijek domaćim okusima kuhinje, nekako je logično da vam strast za izvrsnim okusima i mirisima obilježi život, zar ne? A kada još k tome naslijedite ljubav prema kuhanju od bake koja je bila vrsna kuharica i poznavala sve ‘tajne’ tradicionalne kuhinje – to vam se usadi u genetski kod i odredi životne odabire.

Tako je i s Anom Antunović, popularnom gastro influencericom čiji profil ‘Kuhana i pečena’ na Instagramu prati više od 72 tisuće fanova. Premda je po struci novinarka i stručnjakinja za odnose s javnošću, Ana je u prvom redu strastvena kuharica koja na svojim društvenim mrežama dijeli jednostavne recepte pune okusa i mirisa djetinjstva te tako svoje pratitelje potiče da više kuhaju doma.

“Nakon srednje škole, upisala sam fakultet u Zagrebu, gdje sam nastavila razvijati svoju strast prema kuhanju, često pripremajući obroke za sebe i prijatelje. Kuhanje je za mene uvijek bilo način izražavanja ljubavi i brige prema bližnjima. Nakon završetka studija, zaposlila sam se u marketingu jedne globalne firme i počela sebi svaki dan spremati gablece. Tako se 2018. godine rodila ideja da pokrenem svoj Instagram blog, a kako se nisam mogla odlučiti kuham li više ili pečem, nastala je ‘Kuhana i Pečena’. Onda se 2021. dogodio preokret usred kojeg sam ostala bez posla i odlučila prijaviti se na MasterChef, što mi je zaista bilo odskočna daska za stvaranje veće zajednice. Danas balansiram između svoje profesionalne karijere i ljubavi prema kuhanju, nastojeći inspirirati što više ljudi da uživaju kako u kuhanju, tako i u samoj hrani”, kaže nam Ana.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ana Antunović👩‍💻👩‍🍳 (@kuhana_i_pecena)

Ana je imala sreću da odrasta na poznatom obiteljskom imanju Agroturizam Antunović na Pelješcu što joj je definitivno ‘odredilo’ sudbinu. Još uvijek se živo sjeća mirisa i okusa djetinjstva i nekih od najdražih slika iz dog doba vezanih uz kuhanje.

“Odrastanje na selu i obiteljskom imanju meni je bilo predivno, zato i sada svaki slobodan trenutak provodim na Pelješcu. Otići brati šparoge pa ih skuhati za večeru, loviti ribu, brati grožđe, to su neke stvari koje mi zaista fale u gradu jer čovjeka dovode u jedan balans s prirodom i mirnijim stanjem uma. Uz to, moja obitelj već više od 20 godina ima tradicionalnu konobu, u kojoj se sva jela spremaju po slow cooking principu, gdje se s gostima priča kao s prijateljima, a pršuti vise na stropu konobe. Puno sam godina tamo provela i brusila svoje vještine komunikacije s ljudima, ali i upijanja znanja od mame. Kad sam počela kuhati, nisam ni sama znala koliko, kako bi mi u Dalmaciji rekli, imam mota. Jednostavno, ideje i izvedbe jela mi dolaze prirodno”, dodaje te nam otkriva kako je oduvijek više tip slano, ali ni slatko neće odbiti.

No kad kuha, ipak više voli spremati slana jela jer u slatkom se treba pridržavati normi i recepta, a ona je, priznaje nam, više spontana i pušta da je jelo ‘samo vodi’. Zato nerijetko počne spremati jednu ideju, a završi skroz s nekim drugim jelom, i to joj je super!

Instagram profil “Kuhana i Pečena” pokrenula je 2018. godine na poticaj kolega na tadašnjem poslu koji su bili oduševljeni njezinim svakodnevnim obrocima i željeli su da podijeli recepte s njima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ana Antunović👩‍💻👩‍🍳 (@kuhana_i_pecena)

“Ne pravim razlike između sebe i drugih kreatora iz food svijeta, svatko od nas ima svoj stil i izričaj i to super funkcionira. Dobrih recepata i ideja – nikad dosta! Ja volim raditi jednostavna, pristupačna, obiteljska i zdravija jela koja svatko može replicirati, a posebno volim raditi variva, tjestenine i rižota. Naravno, kad god imam priliku ubrzam proces, pa tako ne bježim od konzerviranog graha umjesto namakanja 12 sati jer jednostavno u ovom užurbanom životu nemamo dovoljno sati u danu da baš sve ostvarimo. A za dalje – evo ne znam, imam sto planova, a što ću ostvariti to ćemo vidjeti. Ono što je sigurno jet da ću kuhati, a voljela bi jednog dana imati podcast s kuhanjem i razgovorima o hrani. Voljela bi otvoriti i svoju malu kužinu ‘Kod Kuhane’, gdje će se učiti, družiti i jesti“, s osmijehom nam priča simpatična Ana.

Godinu 2020. godina opisuje kao ‘totalnu prekretnicu u životu’, osim globalne pandemija i bolesti bliske prijateljice, ostala je i bez dugogodišnjeg i voljenog posla, a pri kraju godine i bez bake koja mi bila cijeli njezin svemir. Vratila se u Kunu da smiri misli, a na televiziji je počela reklama za prijave na MasterChef. Godinama ranije jedna kolegica joj je stalno govorila da će jednog dana završiti u tom showu i Ana je odlučila iskušati sreću te se jednostavno prijavila.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ana Antunović👩‍💻👩‍🍳 (@kuhana_i_pecena)

“Iskustvo je bilo intenzivno, iza jedne emisije od sat vremena stoji nerijetko i cijeli dan snimanja, ali ne bi nikad promijenila to iskustvo. Upoznala sam divne ljude, vrhunske chefove i počela promišljati o hrani na jedan drugi način. Ipak, nisam se odlučila na rad u kuhinji jer s 34 godine promijeniti karijeru i krenuti ispočetka mi u tom trenutku nije bila opcija, no znala sam da želim dijeliti svoje ideje i znanje s ljudima i zato sam se više angažirala na svojim društvenim mrežama”, opisuje Ana.

Da doista vrijedi deviza kako ‘dobrih recepata i ideja – nikad dosta’, potvrđuje i porast broja food blogera i kreatora u food sektoru, a Ana to smatram pozitivnim trendom iz jednostavnog razloga – ‘ljudi će kuhati više, bolje i zdravije’. Zato redovito prati rad svojih kolega i inspirira je njihova kreativnost i pristup kuhanju, kao i to da su neiscrpan izvor ideja. Nikoga posebno ne izdvaja jer su joj mnogi kolege dragi, posebno jer zna da svi ulažu u svoj rad jako puno truda i sati. Stoga joj je drago i kada vidi da pratitelji to prepoznaju i cijene.

“Divim se i jako respektiram sve ljude koji rade u profesionalnim kuhinjama, pogotovo visoke kuhinje, to je stvarno težak posao koji zahtijeva enormnu koncentraciju. Obožavam gledati videa profesionalnih kuhara koji dijele svoja znanja putem društvenim mreža, no profesionalni kuhari i mi, food content kreatori imamo različiti cilj – njima je, naravno, cilj da ljudi dođu u njihov restoran probati ta jela, a naš je cilj da ljudi kuhaju. Srećom, svi mi imamo dovoljno vremena i za jedno i za drugo, i ja osobno koliko god da volim kuhati toliko volim ići i u restorane i uživati kad netko drugi kuha za mene“, ističe naša sugovornica.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ana Antunović👩‍💻👩‍🍳 (@kuhana_i_pecena)

Zato uvijek ima samo jedan plan – kuhati i živjeti balansirano! Ne želi sebe više toliko trošiti na brojne evente koje je prije odrađivala, pa se stoga trenutačno fokusira na stvari koje su joj prirasle srcu, a s druge strane joj ostavljaju dovoljno vremena da kuha i stvara sadržaje za svoje pratitelje. Otkriva nam kako je sada u fazi maštanja o novoj većoj kuhinji kako bi joj snimanje bilo još jednostavnije pa je taj kratkoročni plan jako veseli. A dugoročno, planira kuhati te razvijati sebe i Kuhanu. S obzirom na to da je kuhanje za nju više od hobija – točnije način izražavanja, povezivanja i dijeljenja ljubavi prema hrani, Ana nam za kraj otkriva kako želi i dalje rasti, učiti i inspirirati druge da kuhaju s ljubavlju!

Pročitaj i ovo:

  • 6 namirnica koje morate uvrstiti na popis ako želite izgubiti visceralnu masnoću
  • Što jesti prije vježbanja? Isprobaj ova 3 savršena međuobroka!
  • 6 ključnih nutrijenata koje trebate unositi više u 40-ima

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Događanja

AMICO okuplja lidere i prijatelje estetske medicine u zajedničkoj misiji 

  • Posted on 27. ožujka 2025.10. travnja 2025.
  • Autor: PR objava
  • Foto: Promo
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Intervju

Ana Mogulić: Z WavePro je elegantno, nježno i učinkovito rješenje za tvrdokorni celulit

  • Posted on 28. ožujka 2025.28. ožujka 2025.
  • Autor: Sanja Sekulić
  • Foto: Sinteza Skin Clinic
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Intervju

Dr. Katarina Čolak: “Kod moždanog udara svaka minuta može spasiti život!”

  • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
  • 5 min
  • Autor: Nikolina petan
  • Foto: poliklinika sinteza
Pročitaj
  • Intervju

Infuzija pozitivnosti: Svijet u kojem su ranjivost, suosjećanje i nježnost znakovi snage, a ne slabosti

  • Posted on 27. listopada 2025.27. listopada 2025.
  • 16 min
  • Autor: Nikolina petan
  • Foto: privatna arhiva, Instagram Infuzija pozitivnosti
Pročitaj
  • Intervju

Dr. Nina Kello: „Bol i ukočenost nisu normalan dio starenja – tijelo nam time uvijek nešto poručuje“

  • Posted on 23. listopada 2025.23. listopada 2025.
  • 6 min
  • Autor: Sanja Sekulić
  • Foto: Freepik, canva, Poliklinika Sinteza
Pročitaj
  • Intervju

Dr. Zlatka Bakula: “Menopauza nije kraj, nego nova ravnoteža u životu svake žene”

  • Posted on 18. listopada 2025.17. listopada 2025.
  • 7 min
  • Autor: Nikolina petan
  • Foto: pexels, Poliklinika sinteza
Pročitaj
  • Intervju

Dr. Igor Doc Berecki: “Javnost je gladna razumne i argumentirane rasprave o važnim temama”

  • Posted on 16. listopada 2025.16. listopada 2025.
  • 8 min
  • Autor: nikolina petan
  • Foto: privatna arhiva
Pročitaj
  • Intervju

Dr. Kristina Pilipović: “Osmijeh je odraz zdravlja, samopouzdanja i osobnosti”

  • Posted on 15. listopada 2025.15. listopada 2025.
  • 5 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Poliklinika Bagatin
Pročitaj
  • Intervju

Forest Therapy: Kristina Kružić otkriva iscjeljujuću snagu prirode i ljepotu usporavanja

  • Posted on 14. listopada 2025.14. listopada 2025.
  • 6 min
  • Autor: Nikolina petan
  • Foto: Privatna arhiva
Pročitaj
  • Intervju

Dr. Snježana Kramarić: “Prevencija i individualni pristup ključ su zdravlja i ljepote kože”

  • Posted on 10. listopada 2025.9. listopada 2025.
  • 7 min
  • Autor: Nikolina petan
  • Foto: Poliklinika Bagatin
NAC sirup
Poliklinika Sinteza
Poliklinika Sinteza
Najnovije
  • Zašto je teže trčati vani nego na traci – i što to znači za tvoje tijelo

    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
  • Najbolji čaj za gubitak visceralne masti – dijetetičari otkrivaju koji stvarno djeluje

    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • 3 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Dr. Katarina Čolak: “Kod moždanog udara svaka minuta može spasiti život!”

    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • 5 min
    • Foto: poliklinika sinteza
    Pročitaj
  • Stvarnosti koje dijelimo: Radionica fotografiranja hrane u sklopu Zagreb Design Weeka 2025.

    • Posted on 29. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • 4 min
    • Foto: Vedrana Orlović
    Pročitaj
  • Imate narcisoidnog člana obitelji? Evo kako izaći s njim na kraj

    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • 3 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Kad se domaće spoji: Mala tvornica zadovoljstva donosi najslađi collab na domaćoj sceni
    • Posted on 30. listopada 2025.30. listopada 2025.
    • Foto: Bojan Zibar
  • 2
    Jesenski cheesecake: Neodoljiva kombinacija jabuka, oraha i cimeta
    • Posted on 30. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: canva
  • 3
    Pozornica neslomljivog duha – Unbreakable II donosi inspirativne priče poduzetnika, sportaša i umjetnika
    • Posted on 30. listopada 2025.30. listopada 2025.
    • Foto: Poduzetnički mindset
  • 4
    Control freak: Imate li potrebu kontrolirati sve oko sebe?
    • Posted on 30. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: pexels
  • 5
    Manje žudnje, više ravnoteže: 5 načina kako spriječiti da glad upravlja vama
    • Posted on 30. listopada 2025.29. listopada 2025.
    • Foto: Pexels

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
Najnovije objave
  • Moždana magla ne pogađa samo starije – mlađi od 40 sve češće gube fokus
    • Posted on 29. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Kako manje sjediti svaki dan – 8 jednostavnih navika za zdravije tijelo i bistriji um
    • Posted on 28. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
  • Zdrave, ali opasne za zube: 5 namirnica koje su neprijatelji vašeg osmijeha
    • Posted on 28. listopada 2025.28. listopada 2025.
    • Foto: pexels
  • Pileća prsa ili zabatci? Nutricionisti otkrivaju što je zdravije
    • Posted on 28. listopada 2025.27. listopada 2025.
    • Foto: Pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Prehrana
  • Mindfulness
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
  • Lifestyle
  • Majčinstvo
  • Ekologija i održivost
  • Aktualno
COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.