Zdravo i fino

Riblja juha

Svježeg oslića i škampe ovu subotu za vas kuha Đuro Rapaić

Jednostavno, fino i u trenu gotovo - finu riblju juhicu sa škampima za vas je pripremio Đuro Rapaić, a točne omjere sastojaka pronaći ćete na stranici naših prijatelja Kuhari.com.

U vruću vodu stavite kuhati mrkvu, stabljiku peršina, korijen celera, korijen peršina, mladi luk, svježi oslić i škampe.

Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i pustite 15 minuta da juha zakuha.
 
U drugi lonac na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani mladi luk, sitno narezanu  mrkvu, krumpir narezan na sitne kockice i pirjajte na laganoj vatri.
 
Sa malo kuhane procijeđene juhe podlijte povrće u drugom loncu i kratko kuhajte.
 
Ribu i škampe iz juhe izvadite i ostavite da se malo ohlade.
 
Procijedite i ostatak juhe te ga ulijte u lonac sa povrćem.
 
Ohlađene škampe očistite i ubacite ih u lonac sa juhom i povrćem. Dodajte sitno sjeckanog peršinovog lista i servirajte.
 
 
Dobar tek vam žele

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.