Mi u redakciji smo veliki gurmani. Volimo istraživati nove lokacije za isprobati dobru hranu, dijeliti recepte, a neki od nas, točnije ja, obožavam kuhati. Tako sam imala priliku sudjelovati na zanimljivoj kulinarskoj radionici u Kotluša Kitchen studiju u Zagrebu.
Simpatični vlasnici Mihaela i Vedran dočekali su nas s velikim osmijehom i odličnim receptima koji su me toliko oduševili da ću danima razmišljati o toj rapsodiji okusa, ali i jednostavnosti pripreme. Tako da ako planirate napraviti druženje s prijateljima i pripremiti nešto drugačije, ovaj slijed jela je pun pogodak!
Predjelo – Panzanella
Panzanella je osvježavajuća salata s tostiranim kruhom, povrćem i ukusnim dressingom. To je popularno toskansko jelo za koje vam je potrebno svega 15-ak minuta.
Od sastojaka vam je potrebna jedna ciabatta ili baguette (ono što više preferirate), svježe povrće kao što su cherry rajčice i krastavac salatar, ljubičasti luk, mozzarella (može i burrata), breskva, začini i maslinovo ulje.
Sve sastojke je potrebno samo narezati i ubaciti u zdjelu te napraviti dressing od masilnovog ulja, meda, senfa, soli i papra. Nakon toga salata ide u hladnjak na najmanje 30 minuta, a za to vrijeme se na maslinovom ulju poprži kruh narezan na sitne kockice. Viola! Vaša salata je spremna!
Kotluša Kitchen studio je opremljen odličnim uređajima, tako da smo za testiranje kruha koristili Samsung indukcijsku ploču, a salate smo odložili u Bespoke hladnjak koji donosi pametnu tehnologiju za čuvanje kvalitete namirnica čime zadržava njihove sočne okuse.
Glavno jelo – Riblji Tacosi
Tko ne voli tacose? Osobno, ja ih obožavam u svim mogućim kombinacijama i stalno istražujem nove. Na radionici u Kotluša Kitchen studiju pripremali smo riblje tacose s coleslaw salatom, a ribu, koju smo prethodno začinili i stavili u smjesu za poh, pripremali smo u Samsung Dual Cook pećnici.
Dok se riba peče, potrebno je pripremiti povrće za coleslaw salatu (primjerice, zelje, naribana mrkva, luk) i umak od kiselog vrhnja, majoneze, soli i papra. Salata zatim ide na hlađenje.
E da! Ono što me posebno oduševilo je to da smo putem mobitela i SmartThings aplikacije namjestili sve postavke, kao i vrijeme te pratili cijeli proces pečenja ribe. Kada je riba bila gotova, mobitel je samo zazvonio. Nakon što su sve komponente pripremljene, potrebno je bilo još samo na tavi zagrijati tortilje, napuniti tacose i uživati u okusima.
Desert – Gallete s jagodama
Gallete je francuski desert, a riječ je brzoj piti od prhkog tijesta s voćnom smjesom i sladoledom. Za pripremu tijesta vam je potrebno glatko brašno, šećer u prahu, maslac i malo kiselog vrhnja, a nakon što sve dobro povežete i umijesite – pripremljena smjesa se stavlja u hladnjak kako bi se tijesto “odmorilo”.
U nadjev stavljamo jagode (ili neko drugo sezonsko voće), koje treba narezati na manje komadiće, gustin i šećer. Kada se tijesto dovoljno ohladilo, ono se treba razvaljati na pobrašnjenoj podlozi u veliki krug te nakon toga staviti voćnu smjesu. Rubovi se trebaju zavrnuti prema unutra kako bi dobili taj rustikalni izgled i nakon toga gallete ide u pećnicu na 180°C oko 40 minuta. Za kraj, trebate samo dodati kuglicu sladoleda.
Dobar tek!
Meni je ovo iskustvo, zajedno s receptima, bilo neprocjenjivo i nešto što bi sigurno ponovila. A vi ako još nište – definitivno posjetite Kotluša Kitchen studio. Oduševit će vas samim ambijentom, isprobat ćete super recepte, kuhati na visokokvalitetnim Samsung uređajima i ono najbitnije, zabavit ćete se!
Pročitaj i ovo:
- Kreativna Samsung kulinarska radionica u Kotluša studiju
- Bespoke Kitchen Ecosystem: Top 3 sezonska gastro sastojka i što napraviti od njih
- Samsung Global Goals aplikacija motivira Galaxy korisnike u dostizanju globalnih ciljeva