Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
  • Sretan vam Dan torte – proslavite ga uz sočnu fudge tortu by Nina Mrvica
    • Posted on 26. studenoga 2022.26. studenoga 2022.
    • Foto: Promo
  • Cyber Monday u znaku nevjerojatnih FOREO ponuda
    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • Grad svetog Nikole stiže u Amazingu!
    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • Sve je spremno za Advent kod Matije, gastro senzaciju zagrebačkog Adventa!
    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • Foto: Nikola Zoko
  • Pariški chic, čak i kad zahladi
    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • Foto: promo
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
43K
0
343

Početna stranica Lifestyle Sretan vam Dan torte – proslavite ga uz sočnu fudge tortu by Nina Mrvica

  • Doza inspiracije

Sretan vam Dan torte – proslavite ga uz sočnu fudge tortu by Nina Mrvica

Zahvaljujući neodoljivoj kombinaciji karamele i čokolade, kao stvorena je za ove hladne dane da ugrije i dušu i tijelo

  • Posted on 26. studenoga 2022.26. studenoga 2022.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo
Total
62
Shares
62
0
0
Total
62
Shares
62
0
0

Torta je nedvojbeno jedan od najukusnijih uspjelih kulinarskih eksperimenata, a njezine vrste uvijek iznova zadivljuju svakog obožavatelja slatkih delicija.

Iako su osnovni sastojci u principu uvijek jednaki, priprema i dekoriranje ovih slatkih zalogaja kroz vrijeme su dostigli razinu prave umjetnosti. Budući da danas, 26. studenoga slavimo njezin dan, donosimo vam recept za najukusniju čokoladnu tortu koji potpisuje gastro blogerica Nina Mrvica. Zahvaljujući neodoljivoj kombinaciji karamele i čokolade, kao stvorena je za ove hladne dane.

Fudge torta ispunjena karamelom i čokoladom

Sastojci:

Za biskvit:

  • 410 g glatkog brašna
  • 60 g kakaa
  • 2,5 žličice praška za pecivo
  • 2,5 žličice sode bikarbone
  • 290 g šećera
  • 5 jaja veličine L
  • 240 ml ulja
  • 340 ml mlijeka
  • 100 g kiselog vrhnja

Za kremu:

  • 1 staklenka Dulce de leche karamela (ili 1 limenka kondenziranog mlijeka)
  • 300 g čokolade s minimalno 65 % kakaa
  • 300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Za početak pripremite – biskvit. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva i unaprijed pripremite tri kalupa za tortu promjera 20 cm. Svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite. Dok se pećnica grije, u za miksanje posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, zatim naknadno dodajte šećer pa i njega umiješajte. Nakon toga suhim sastojcima dodajte jaja, ulje, mlijeko i kiselo vrhnje te sve dobro promiješajte dok ne dobijete povezanu i kompaktnu smjesu.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe te pecite 30 do 35 minuta. Kada budu pečeni, biskvite ostavite desetak minuta u kalupima pa ih izvadite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohlade. Ako primijetite da je gornji dio biskvita neravan, poravnajte ga nazubljenim nožem.

Nakon biskvita na red dolazi priprema kreme. Ako nemate mliječni karamel, tada konzervu kondenziranog mlijeka kuhajte u vodi na laganoj vatri oko dva sata. U slučaju da radite s mliječnim karamelom, sadržaj limenke prebacite u posudu i ostavite da se ohladi. 

View this post on Instagram

A post shared by Nina Mrvica | Food+Photography (@bake_me_by_nina)

Čokoladu za kuhanje iskidajte na što manje komadiće pa ju prebacite u posudu otpornu na toplinu i ostavite ju po strani. Vrhnje za kuhanje ugrijte do vrenja pa ga dodajte komadićima čokolade. Ostavite dvije minute pa špatulom miješajte sve dok vam se smjesa ne spoji i ne dobijete glatku kremu. Kremu ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi pa spremite u hladnjak na sat vremena. Ohlađenu smjesu izmiksajte i stavite u slastičarsku vrećicu s otvorom od 1 cm pa krenite u slaganje.

Nina je za pripremu torte koristila Kenwood kMix samostojeći mikser, na kojem je moguće mijenjati nastavka za miješanje. Tako je za pripremu biskvita koristila K-Beater nastavak, a za pripremu kreme koristila je pjenjaču.

Na stalak za torte ili pladanj postavite prvi biskvit.  Unutarnji rub biskvita zatim obrubite pa preostali dio napunite mliječnim karamelom te preklopite drugim biskvitom. Ponovite postupak pa preklopite s trećim biskvitom, a kada ste sve biskvite posložili, cijelu tortu premažite preostalom kremom od čokolade i vrhnja. Tortu ukrasite po želji i Dan torte proslavite uživajući u svojem remek djelu. Dobar tek!

Pročitaj i ovo:

  • Zaštitni znak stonske kuhinje: Stonska torta koja se radi od makarona
  • Okusi jeseni: Kremasta torta od kestena bez pečenja
  • Sandra Rončević: Torta od jabuka s kardamomom i mrvičastim posipom
Total
62
Shares
62
0
0
Prethodni članak
  • Doza inspiracije

Mojati: blagdani u znaku darova inspiriranih Zagrebom

  • Posted on 25. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Mojati
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Mojati: blagdani u znaku darova inspiriranih Zagrebom

  • Posted on 25. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Mojati
Pročitaj
  • Doza inspiracije

JYSK kampanjom “Čaroliju blagdana pokreću tvoje ruke” potiče na zeleno promišljanje

  • Posted on 22. studenoga 2022.22. studenoga 2022.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: promo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Ovih dana se ne prestaje pričati o knjizi “Putovanje zvano igra”

  • Posted on 22. studenoga 2022.22. studenoga 2022.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Lukša Marotti
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Umjesto rada na EU fondovima ekonomistica iz Zagreba radije – šiša pse

  • Posted on 22. studenoga 2022.22. studenoga 2022.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Od seksi igrački do kristala – ovo su najoriginalniji adventski kalendari 2022.

  • Posted on 21. studenoga 2022.20. studenoga 2022.
  • 4 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Bike&Pottery – otkrijte domaći brend keramike profinjenih oblika

  • Posted on 18. studenoga 2022.18. studenoga 2022.
  • 3 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Privatni album
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Ne propustite: 7 najboljih božićnih sajmova u Europi ove godine

  • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
  • 5 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Dinko Glad: “Najdraže mi je obnoviti bicikle koji su bili na pragu reciklažnog dvorišta!”

  • Posted on 7. studenoga 2022.6. studenoga 2022.
  • 5 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Iz osobne arhive
Najnovije
  • Prvi se pamte! Picnic donosi okuse i mirise Dalmacije na Strossmayerov trg

    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • 2 min
    • Foto: Picnic
    Pročitaj
  • 8 kombinacija proizvoda za čišćenje koje nikada ne smijete miješati zajedno

    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • 5 min
    • Foto: Unsplash i Pexels
    Pročitaj
  • Mojati: blagdani u znaku darova inspiriranih Zagrebom

    • Posted on 25. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
    • 2 min
    • Foto: Mojati
    Pročitaj
  • U Hrvatsku napokon stigao OPPO – jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona u svijetu

    • Posted on 24. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
    • 3 min
    • Foto: promo
    Pročitaj
  • 400 tisuća tona otpada od hrane godišnje u Hrvatskoj

    • Posted on 24. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
    • 3 min
    • Foto: Filip Popović
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Sretan vam Dan torte – proslavite ga uz sočnu fudge tortu by Nina Mrvica
    • Posted on 26. studenoga 2022.26. studenoga 2022.
    • Foto: Promo
  • 2
    Cyber Monday u znaku nevjerojatnih FOREO ponuda
    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • 3
    Grad svetog Nikole stiže u Amazingu!
    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • 4
    Sve je spremno za Advent kod Matije, gastro senzaciju zagrebačkog Adventa!
    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • Foto: Nikola Zoko
  • 5
    Pariški chic, čak i kad zahladi
    • Posted on 25. studenoga 2022.25. studenoga 2022.
    • Foto: promo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
343
Najnovije objave
  • Krav Maga Hrvatska podiže svijest o nasilju nad ženama i uči ih kako se zaštititi
    • Posted on 24. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • Na Vino uz žlicu u Ježevu kućicu
    • Posted on 24. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
    • Foto: Nikola Zoko
  • Muzej Iluzija otvorenjem najnovije lokacije u Rimu nastavlja globalnu ekspanziju
    • Posted on 24. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • Svijet i Hrvatska suočavaju se s još jednom pandemijom – ovaj put debljine!
    • Posted on 24. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
    • Foto: Unsplash
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2022 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.

Naturala.hr koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost web-stranice. Daljnjim korištenjem web stranice potvrđujete da ste suglasni s politikom kolačića. Slažem seKolačići