Ako niste znali danas se u svijetu slavi dan cheesecakea od bundeve – stoga smo zaviri na stranice jedne od najpopularnijih i najpraćenijih hrvatskih food blogerica i ‘ukrali’ njezin recept za ovu sočnu delikatesu.
Sanja se, kako sama navodi, poigrala sa svojim receptom za cheesecake; u podlogu je dodala speculaas kekse koji su torti dali mirisnu jesensko-zimsku notu, a u nadjev od sira dodala je kuhanu bundevu. Bundeva se može ili skuhati ili ispeći, kako god više volite, a uvijek se možete poigrati i začinima pa u nadjev dodati još malo cimeta.
Ovog puta je Domaćica Sanja uz pomoć miksera uspjela samljeti i kekse i izmiksati kremu. Recept je vrlo jednostavan i trebao bi uspjeti baš svima!

Cheesecake s bundevom
Sastojci:
Sastojci za podlogu:
- 200 g speculaas keksa
- 3 žlice smeđeg šećera
- 120 g maslaca
Sastojci za kremu s bundevom:
- 500 g svježeg sira
- 100 g šećera
- 250 g pirea od bundeve
- sok 1 limuna
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- po želji: cimet ili začin za medenjake
Sastojci za bijelu kremu:
- 2 kisela vrhnja
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Pećnicu stavite da se grije na 200°C. Okruglom kalupu za torte promjera oko 23 cm dno obložite masnim papirom za pečenje.
Kekse sameljite sa šećerom i prethodno otopljenim maslacom. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svugdje bude jednako raspoređeno (nemojte utisnuti prejako). Stavite peći točno 4 minute.
Dok se to peče, pripremite kremu s bundevom tako da sve sastojke skupa izmiksate. Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 180°C.
Kremu s bundevom prelijte preko keksa i stavite peći oko 25-30 minuta na 180°C. Dok se to peče pripremite bijelu kremu tako da pjenjačom izmiješate sve sastojke. Kada se je krema s bundevom ispekla preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
Torta mora odstajati 4 do 5 sati u frižideru prije konzumiranja.
Pročitaj i ovo:
- Bundeva je kraljica jeseni, a ova dva namaza ćete obožavati
- Pečena hokaido bundeva s parmezanom
- Veganski cheesecake: Kremasti užitak bez laktoze








