Kada je riječ o slasticama, na vrhu liste popularnosti nalazi se – cheesecake. No, kako ne bi bio uvijek isti, valja isprobavati različite recepte koje će mu dati sasvim novu dimenziju. Upravo zbog toga naš cheesecake dana je onaj mladog food blogera Marka Josipovića, a zove se – basque cheesecake. Karakterizira ga jednostavna i brza priprema te božanstveni okus. Dobar tek!
Sastojci:
- 900 g krem sira
- 300 g šećera
- 6 velikih jaja
- 500 ml vrhnja za šlag
- prstohvat soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g brašna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Maslacem lagano namastite kalup i obložite papirom za pečenje. Sir i šećer miksajte dok se šećer ne rastopi, 3-5 minuta. Dodajte jedno po jedno jaje.
Zatim umiješajte vrhnje za šlag, sol i vaniliju dok se sve ne sjedini. Na kraju u smjesu prosijte brašno i ponovo pomiješajte dok se ne sjedini. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite 60-65 minuta pazeći da ne otvarate pećnicu. Ohladite u potpunosti i poslužite.
Pročitaj i ovo:
- Marko Bakes: Tart od čokolade najmlađeg hrvatskog food blogera
- Od slatkoga slađe: Plazma cheesecake sa smokvama bez pečenja
- Za slađi dan: Savršeno grešni capuccino cheesecake
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life i uživaj u inspirativnim tekstovima koji mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!