Prehrana
1747 članaka
Sočan kruh od bundeve s hrskavim preljevom – okus jeseni koji se pamti
Ako postoji miris koji može opisati jesen bolje od bilo koje riječi, to je miris svježe pečenog kruha od bundeve s toplim začinima. Dok se pećnica polako zagrijava, a zrak…
Kvinoja ili kus-kus: Tko pobjeđuje u ovom nutritivnom dvoboju?
Jeste li se ikad našli pred policom u dućanu, neodlučni između pakiranja kvinoje i kus-kusa? Oba izgledaju slično, oboje se skuhaju za tren, a recepti na društvenim mrežama prikazuju ih…
6 začina koji ubrzavaju metabolizam i pomažu u sagorijevanju kalorija
Male promjene u prehrani, poput dodavanja pravih začina, mogu napraviti veliku razliku za vaše tijelo. Iako ne postoji magična namirnica koja će preko noći ubrzati metabolizam, istraživanja pokazuju da određeni…
Bundeva je kraljica jeseni, a ova dva namaza ćete obožavati
S dolaskom jeseni, i službeno možemo guštati u najjesenskijoj namirnici od svih – bundevi. Ukusna je, lako probavljiva i bogata nutrijentima zbog čega svoje mjesto pronalazi u mnogim jelima –…
8 jesenskih favorita mediteranske prehrane koji čuvaju zdravlje
U listopadu, kada dani postaju kraći, a zrak mirisniji, priroda nas podsjeća da usporimo i vratimo se jednostavnim stvarima: toplim juhama, mirisu pečenih tikvi i svježem voću koje dozrijeva upravo…
Što se događa našem tijelu ako svaki dan pijemo čaj?
Pijenje čaja nije samo užitak, to je i globalni fenomen! Prema podacima iz 2019. godine, čaj je drugi najkonzumiraniji napitak na svijetu, odmah nakon vode, a više od dvije trećine…
‘Zeleno zlato’ za vaše srce: 5 razloga zašto kardiolozi preporučuju avokado svaki dan
Svi znamo da je povrće zdravo, no rijetko razmišljamo koliko duboko može utjecati na zdravlje srca. Prehrana bogata povrćem smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, osigurava ključne minerale, vlakna i antioksidanse,…
Vrganji, sunčanice, lisičarke: Neodoljivi jesenski recepti s gljivama
Vrganji, sunčanice, lisičarke, prosenjaci, blagve i crne trube – samo su neki od razloga zbog kojih je jesen toliko posebna. Sezona branja gljiva ne samo da unosi nove okuse u…
Zdravo, brzo i za prste polizati: Losos s pečenom mrkvom i pistacijama
Zamislite večer nakon napornog dana – tražite nešto hranjivo, ali i posebno. Jelo koje nije samo obrok, nego i mala nagrada. Losos s pečenom mrkvom i pistacijama upravo je takav…