Muffini su slastica koja nikad ne izlazi iz mode – mirisni, mekani i savršeni uz kavu ili šalicu toplog čaja. Iako najčešće posežemo za provjerenim čokoladnim okusima, ponekad poželimo nešto drugačije, sezonsko i mirisno.
Zato vam donosimo recept za muffine od bundeve s cimetom – desert koji spaja jesenske boje i mirise u savršeno mekani zalogaj. Priprema je jednostavna, a rezultat će oduševiti i velike i male.
Muffini od bundeve s cimetom
Sastojci:
- 225 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žlica mljevenog cimeta
- 100 g šećera u prahu
- 50 g mekog smeđeg šećera
- 200 g pirea od bundeve (možete biti kupljeni ili domaći)
- 2 jaja
- 125 g otopljenog maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite kalupe za 12 muffina. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i obje vrste šećera zajedno u velikoj zdjeli. Razbijte sve grudice smeđeg šećera trljajući ih između prstiju. Pire i jaja umutite zajedno, pa dodajte suhim sastojcima s otopljenim maslacem.

Miješajte smjesu jednu do dvije minute električnim mikserom dok se ne sjedini. Smjesu prelijte u kalupe te pecite 15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju te dok se ne napušu. Izvadite muffine iz pećnice te pričekajte dok se ne ohlade. Poslužite ih ohlađene. Možete ih čuvati do tri dana u hermetički zatvorenoj posudi. Idealni su i kao doručak. Nadamo se da ćete uživati u ovom savršenom jesenskom receptu. Dobar tek!







