Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
  • Nespresso Boutique u Arena Centru otvara prozor u održive plantaže kave
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • Slovenski kampisti nagradili Terme Tuhelj i Terme Olimia
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • Vrijeme je za najbolje FOREO Black Friday ponude
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • Predstavljeni rezultati Greendex istraživanja provedenog među kompanijama, agencijama i medijima u Hrvatskoj
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • Fisher-Price predstavio suradnju Seke Sveznalice i Maje Šuput
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: PROMO
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
43K
0
342

Početna stranica Zdravlje Zdravi recepti Lingua Culina by Dino Galvagno i restoran Conte

  • Zdravi recepti

Lingua Culina by Dino Galvagno i restoran Conte

Prisustvovali smo zanimljivom gastronomskom događanju u zagrebačkom restoranu Conte

  • Posted on 29. travnja 2015.26. travnja 2019.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0
Jedna od najsnažnijih komunikacijskih karika destinacije, grada ili mjesta nedvojbeno je gastronomska ponuda. Na koji način komuniciraju kuhinje hrvatskih restorana, stvaraju li komunikacijski most sa svojim gostima, kako pomažu autentične i autohtone recepture u diferencijaciji na tržištu – samo su neka od pitanja o kojima se raspravljalo na događanju Lingua Culina s poznatim hrvatskim chefom Dinom Galvagnom u zagrebačkom restoranu Conte.
 
Lingua Culina, u prijevodu s latinskog jezik kuhinje specifičan je način izražavanja destinacije kojeg svaki gost razumije i s kojim se upoznaje netom nakon što upozna domicilni jezik. «Nužno je koristiti i sustavno razvijati ovaj globalno dostupan i razumljiv ‘jezik’ koji može stvoriti kvalitetniju sponu s našim turistima/gostima, što posljedično utječe i na prepoznatiljvost destinacije», istaknuo je chef Dino Galvagno na interesatnom gastronomskom događanju u zagrebačkom restoranu Conte. 
 
Dobro nam je znano da je gastronomija dio nacionalnog identiteta, te da je hrvatska gastro ponuda šarolika što pomalo stvara konfuziju u pozicioniranju i prepoznatiljivosti. «U ovom slučaju bi uvelike pomoglo da se usmjerimo na razvoj autentičnih i autohtonih receptura, te se pritom ne trebamo ustručavati predstaviti ‘strana jela’ kao dio hrvatske gastronomije, a koja pripremamo generacijama» poručio je Galvagno, poput marinade od srdela koja je venecijanskog porijekla. 
 
Lingua Culina by Dino Galvagno i restoran Conte
 
«Bitno je da znamo što želimo komunicirati kroz gastronomsku ponudu» nadovezao se Galvagno, i to posebno u restoranima. Kada se govori o restoranskoj ponudi, Glavagno je savjetovao da se usmjeri pozornost na lokalno dostupne namirnice i recepture koje se uz stručno znanje mogu kvalitetno obogatiti. Uz jelovnik i pripremljeno jelo, nužno je s posjetiteljem komunicirati cjelovito jer je i najmanji detalj u restoranu bitan, poput doživljaja prostora, način pristupa prema gostu, timska suradnja, znanje i upućenost konobora o kulturnim i zabavnim atrakcijama u destinaciji, priprema li se jelo sa strašću ili se samo «odrađuje», a važni su i glazba, mogućnosti parkiranja i tako dalje. Ovo su samo neki od detalja koji čine razliku u kreiranju pozitivne impresije posjetitelja, a koje je nužno njegovati i nadograđivati kako bi se kreirao faktor diferencijacije na tržištu. 
 
Lingua Culina by Dino Galvagno i restoran Conte
 
U sklopu gurmanskog dijela programa sudionici događanja Lingua Culina uživali su u vrhunski pripremljenim delicijama, poput tatara od tune, carpaccia od grdobine te hobotnice, marinade od srdele, rižota od škampi te autentičnog recepta kovača kojeg je Dino Galvagno posebno dizajnirao za restoran Conte. Ovim se recepturama želi dodatno osnažiti pozicija restorana Conte koji je poznat po ribljim i probranim mesnim specijalitetima. Uz gurmanski pripremljena jela posluživala su se provjereno kvalitetna vina kuće Glavić. 
 
Lingua Culina by Dino Galvagno i restoran Conte
 
Fantastičnom prezentacijom skromni i mladi chef restorana Conte, Tomislav Šimić, izjavio je da suradnju s Dinom Galvagnom vidi kao poticajnu edukaciju kroz koju je obogatio svoje sedmogodišnje iskustvo. Ovaj samozatajni i mladi Požežanin sa zagrebačkom adresom izučavao je tajne ovog slasnog zanata, ne samo u hrvatskim nego i njemačkim restoranima.  «Naša je odgovornost da dodatno potaknemo mlađe naraštaje, željnje učenja i novih znanja da s maksimalnom strašću pristupe razvoju hrvatske gastronomije kako bi osnažili ovaj jedinstven način izražavanja koji je ujedno i snažan ambasador turističke destinacije», poručio je za ovu je prigodu Galvagno. 
 
 
 
 

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Zdrave priče

Riješi kviz: Tko ti krade vrijeme?

  • Posted on 27. travnja 2015.26. travnja 2019.
  • Autor: Meri Bura, dr. med.
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Zdrave priče

Poboljšaj imunitet – unaprijedi zdravlje

  • Posted on 30. travnja 2015.26. travnja 2019.
  • Autor: Anka Dorić, dr. med.
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Chrissy Teigen: Zdravija verzija banane split celebrity kuharice

  • Posted on 17. listopada 2022.7. listopada 2022.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Sara Kostović: Chia puding s mljevenim orasima i voćem

  • Posted on 13. listopada 2022.7. listopada 2022.
  • 1 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Sara Kostović
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Vrganji, sunčanice, lisičarke: Neodoljivi jesenski recepti s gljivama

  • Posted on 4. listopada 2022.4. listopada 2022.
  • 7 min
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Sara Kostović: Proteinski kruh koji je gotov u tren oka

  • Posted on 11. kolovoza 2022.3. kolovoza 2022.
  • 1 min
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Jamie Oliver: Semifreddo bez glutena koji je ukusan u svako doba godine

  • Posted on 29. srpnja 2022.29. srpnja 2022.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Vedrana Orlović: Ledeno osvježenje od viška kefira i smoothieja

  • Posted on 27. srpnja 2022.27. srpnja 2022.
  • 2 min
  • Autor: Vedrana Orlović
  • Foto: Vedrana Orlović
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Vedrana Orlović: Ljetno osvježenje stiže u obliku ljubičastog i zelenog sladoleda

  • Posted on 22. srpnja 2022.22. srpnja 2022.
  • 2 min
  • Autor: Vedrana Orlović
  • Foto: Vedrana Orlović
Pročitaj
  • Zdravi recepti

Zdravi sladoled od dinje primamit će vas svojom bojom, a zatim i okusom

  • Posted on 15. srpnja 2022.15. srpnja 2022.
  • 3 min
  • Autor: Zrinka Zekulić
  • Foto: Zrinka Zekulić
Najnovije
  • Ne propustite: 7 najboljih božićnih sajmova u Europi ove godine

    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • 5 min
    • Foto: Promo
    Pročitaj
  • Dečki, imate li problema s libidom i potencijom vrijeme je za – crnu macu!

    • Posted on 15. studenoga 2022.14. studenoga 2022.
    • 3 min
    • Foto: Unsplash i Promo PR
    Pročitaj
  • Aleksandra Dojčinović najavljuje zimu cool Lei Lou kolekcijom

    • Posted on 14. studenoga 2022.14. studenoga 2022.
    • 3 min
    • Foto: Maja Kljaić
    Pročitaj
  • Sezona vrhunskih partyja u Splitu produžena “Keep Walking” eventom

    • Posted on 14. studenoga 2022.14. studenoga 2022.
    • 2 min
    • Foto: Promo
    Pročitaj
  • Advent kod Matoša pretvara Gornji grad u najromantičniju blagdansku kulisu!

    • Posted on 14. studenoga 2022.14. studenoga 2022.
    • 3 min
    • Foto: promo
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Nespresso Boutique u Arena Centru otvara prozor u održive plantaže kave
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • 2
    Slovenski kampisti nagradili Terme Tuhelj i Terme Olimia
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • 3
    Vrijeme je za najbolje FOREO Black Friday ponude
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • 4
    Predstavljeni rezultati Greendex istraživanja provedenog među kompanijama, agencijama i medijima u Hrvatskoj
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: promo
  • 5
    Fisher-Price predstavio suradnju Seke Sveznalice i Maje Šuput
    • Posted on 15. studenoga 2022.15. studenoga 2022.
    • Foto: PROMO

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
342
Najnovije objave
  • Ne bacajte koru od banane: Prava je saveznica za lijepu i njegovanu kožu
    • Posted on 14. studenoga 2022.14. studenoga 2022.
    • Foto: Unsplash i Pexels
  • Kako je u Egiptu nastala piramida teška 20 tona – od plastike iz rijeke Nil
    • Posted on 14. studenoga 2022.14. studenoga 2022.
    • Foto: 100YR CLEANUP
  • Koja je tajna doživotnih ženskih prijateljstava?
    • Posted on 13. studenoga 2022.11. studenoga 2022.
    • Foto: Unsplash
  • Movember je: Žene, pošaljite svog muškarca na pregled prostate!
    • Posted on 12. studenoga 2022.11. studenoga 2022.
    • Foto: Unsplash
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2022 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.