Zahvaljujući znanosti, danas poznajemo naše tijelo: uz vodu, osnovu našeg tijela čine bjelančevine ili proteini. Proteini su građeni od dvadesetak aminokiselina, koje se međusobno slažu poput lego-kockica u različita tkiva, a one se dijele na esencijalne (one koje tijelo ne može samo kreirati već se unose prehranom) i neesencijalne (one koje tijelo samo sintetizira iz esencijalnih aminokiselina, prethodno unesenih hranom).
Nedostatak bilo koje esencijalne aminokiseline u organizmu ugrožava zdravlje, a dugotrajni manjak dovodi do poremećaja i brojnih bolesti. Nažalost, otkrivanje koja točno aminokiselina nedostaje u organizmu je kompliciran i skup postupak. Priroda se pobrinula za nas! Postoji lako dostupan i prirodni izvor proteina koji sadržava SVE esencijalne aminokiseline koje su potrebne organizmu čak i u jednakom omjeru kao i onom u ljudskom tijelu!
Canah konoplja – superhrana za savršeno zdravlje! Canah proizvodi su PREMIUM kvalitete, s certifikatom„organska proizvodnja“ i ISO 22000:2005.
Canah proizvode možete nabaviti u webshopu Superhrana Canah, web shopovima zdrave hrane, biljnim ljekarnama i sportskim dućanima.
Konzumacijom proteina, ulja ili oljuštenih sjemenki konoplje tijelo dobiva sve neophodne esencijalne aminokiseline koje vraćaju organizam u prirodnu ravnotežu. Blagotvorni učinci konoplje prepoznati su već stoljećima i razlog zašto danas konoplja ima status superhrane.
Kod kojih bolesti mogu pomažu konopljini proizvodi?
Konoplja djeluje blagotvorno ne samo na staničnoj već i na podstaničnoj razini našeg tijela, čime se aktivira imunološki sustav i počinje proces samoizlječenja. Redovita konzumacija proizvoda iz konoplje sprječava razvoj kardiovaskularnih i srčanih bolesti, utječe na smanjenje visokog tlaka, olakšava tegobe dijabetesa, djeluje protuupalno, pomaže kod svih tegoba sa kožom (neurodermitis, psorijaza, akne, svrbež, sporo zacjeljivanje rana), pomaže bržem obnavljanju sluznice (oči, usta, ulkus želuca), ublažava simptome i bolove kod artritisa, usporava razvoj autoimunih bolesti, snižava loš kolesterol, pomaže kod problema sa živčanim sustavom… popis je podugačak, a djelovanje je dvostruko dokazano: suvremenim znanstvenim metodama, ali i tisućama godina primjene.
Omega 3 i omega 6?
Svima nam je poznata izuzetna važnost omega masnih kiselina u ljudskom organizmu. Mnoga jestiva ulja sadrže te kiseline: maslinovo, laneno, sojino. Unatoč tome, jedino ulje konoplje ima omjer omega-3 u odnosu na omega-6 jednak kao u ljudskom tijelu – 3:1 (omjer službeno priznat kao optimalan za ljude).
Naime, redovita konzumacija neadekvatnog omjera može dovesti do disbalansa omega masnih kiselina, što može naštetiti zdravlju.
Riblje ulje ili ulje konoplje, što je bolje?
Riba je godinama bila najbolji izvor omega kiselina. Nažalost, veliko zagađenje oceana i mora jako je kompromitiralo čistoću preparata. Uz to, u svrhu većih profita, proizvođači su posegnuli za izvorom sirovina niže kvalitete: koriste sitniju i manje kvalitetnu ribu, umjesto tune i lososa koji su u početku korišteni.
Sjemenke konoplje i probavni trakt?
Današnji sjedilački način života doveo je do eksponencijalnog rasta problema sa probavom (opstipacija, lijena crijeva). Sjemenke i proteini iz konoplje sadrže visok postotak netopivih vlakana (čak 60%!). Samo 2-3 žlice sjemenki dnevno (uz salatu, gotovi obrok ili samostalno) stimulirati će probavni sustav već nakon nekoliko dana. Uz to, redovita i duža konzumacija neagresivno i prirodnim putem uklanja prekomjerni plak u crijevima (sjemenke konoplje su prirodni ekvivalent danas popularne hidrokolon terapije).
Kako se koristi Canah brašno iz konoplje?
Vrlo jednostavno: kod svih recepata oko 10-15% količine običnog brašna zamijeniti brašnom iz konoplje. Dalje nastaviti po receptu.
Za nove kulinarske ideje, predlažemo da pogledate link s receptima gdje ćete naći niz ukusnih Canah recepata sa konopljom za topla i hladna jela, salate i deserte. Sa receptima će također biti zadovoljni i vegetarijanci i vegani!
Canah proizvodi su Premium kvalitete – kako prepoznati kvalitetne proizvode od konoplje?
Proizvodnja ulja i proteina iz konoplje naizgled je jednostavna: proizvodi se hladnim prešanjem, što je tradicija stara tisućama godina. Ipak, današnja znanost je otkrila brojne detalje koji u proizvodnji koji mogu bitno ugroziti i sniziti kvalitetu konačnog proizvoda:
• kvaliteta i čistoća tla gdje biljka raste je izuzetno važna jer loše tlo rezultira lošom sirovinom (jedino certifikat „organsko“ garantira kvalitetu)!
• pri prešanju treba strogo nadzirati temperaturu sirovine, koja ne smije prijeći 45-46C (hrana iz konoplje spada u sirovu hranu). Loša granulacija preše i prebrzo prešanje mogu uništiti vrlo osjetljive i dragocjene masne kiseline, što je nemoguće detektirati kod konzumacije
• kod mnogih malih proizvodnji i kućnih manufaktura koriste se otapala, a otapala također uništavaju važne nutrijente iz sjemenki!
• talog u ulju ukazuje na loše filtriranje, manufakture koje nemaju mogućnost kvalitetnog filtriranja proglašavaju talog „zdravim“
• pakiranje gotovih proizvoda je izuzetno važno! Ukoliko je ulje pakirano u zelene ili smeđe boce, blokira se utjecaj svjetla, ali ulje i dalje stari i gubi vrijednost svakim danom. Canah prvi u svijetu svoje ulje pakira u specijalne ljubičaste boce, koje omogućavaju da u bocu prodire samo spektar svjetla koje stalno filtrira ulje, čuvajući ga od prirodnog „starenja“.
Tako je nutritivna vrijednost ulja jednaka od prvog do zadnjeg dana roka upotrebe, što kod drugih proizvođača nije slučaj! Nadalje, Canah sjemenke i proteini pakirani su u specijalne membrana-vrećice koje čuvaju svježinu i kvalitetu sadržaja daleko bolje od standardnih i uobičajenih papirno-plastičnih pakiranja.
Upravo zbog toga, Canah proizvodi su PREMIUM kvalitete, sa certifikatom„organska proizvodnja“ i ISO 22000:2005. Canah plasira proizvode u cijeloj EU, jer odgovaraju svim najstrožim uvjetima o kvaliteti koje zahtijevaju različite zemlje!