Mirisi i okusi Jadranskog mora sljubljeni u tradicionalnoj Hvarskoj gregadi koju je za vas priredio Krešo Kolman.
Tajna gregade je u maslinovom ulju, svježoj ribi dobrom bijelom vinu…, a točne omjere sastojaka pronaći ćete na stranici naših prijatelja Kuhari.com
Priprema:
– Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite luk narezan na rezance.
– Kada se luk zažuti ubacite krumpir narezan na ploške i posolite.
– Dodajte krupno nasjeckani svježi peršin, na listiće narezani češnjak i rajčicu narezanu na kolutiće.
– Promiješajte te dodajte kapare i sjeckane slane inćune.
– Nakon što ste promiješali, podlijte bijelim vinom i poklopite tavu.
– Nakon 10-ak minuta kada krumpir omekša, dodajte polovice škrpoča i brancina.
– Posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem i vodom.
– Na kraju dodajte lovorov list, sitno kosani svježi peršin, protresite i poklopite tavu.
– Nakon 10-ak minuta kuhanja ubacite cijele kozice, još jednom protresite i poklopite tavu.
– Nakon 4 do 5 minuta jelo je gotovo.
– Servirajte ga najjednostavnije na način da tavu stavite nasred stola.