Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
  • Sensorial Cream Scrub: Veganski piling za vlasište, lice i tijelo koji oduševljava
    • Posted on 3. listopada 2023.3. listopada 2023.
    • Foto: Petra Mikšik
  • Optical Express početak nove akademske godine obilježava preventivnom kampanjom za studente
    • Posted on 3. listopada 2023.3. listopada 2023.
    • Foto: promo
  • Nakon šest dana programa na ZV-u završili Zagreb Design Week i Art Zagreb
    • Posted on 3. listopada 2023.3. listopada 2023.
  • Konferencija Zemlja prilika donosi nam poduzetničke priče koje nadahnjuju!
    • Posted on 3. listopada 2023.3. listopada 2023.
    • Foto: promo
  • CIHT 2023.: Konferencija o zdravstvenim trendovima uskoro u Crikvenici
    • Posted on 2. listopada 2023.2. listopada 2023.
    • Foto: promo
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
0
0
357

Početna stranica U fokusu Kolumne Bezglutenske kulinarske čarolije u Rijeci

  • Kolumne

Bezglutenske kulinarske čarolije u Rijeci

Upravo sama činjenica da je Marcello kuhar koji i sam boluje od celijakije čini ga kompetentnim za savjete o tome kako pripremiti ukusan bezglutenski obrok

  • Posted on 9. studenoga 2016.26. travnja 2019.
  • 2 min
  • Autor: Alenka Brozina, dr. med.
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0
Sa zadovoljstvom pišem ovaj kratki osvrt na bezglutenski događaj koji se održao u Rijeci u utorak, 8. studenog. Naime, poznati talijanski chef Marcello Ferrarini svoje je „bezglutenske kulinarske čarolije“ pripremao u specijaliziranoj prodavaonici bezglutenske hrane GlutiNe. Događaj je bio iznimno posjećen, a svi prisutni mogli su uživati u kulinarskim delicijama majstora bezglutenske kuhinje, koji je poseban po tome što i sam boluje od celijakije.
 
Ovaj izrazito veseli chef fascinirao me svojim stavom kojim celijakiju ne doživljava kao bolest, već mu ista predstavlja izazov za pripremu što boljeg i ukusnijeg obroka. Radi kao savjetnik bezglutenske kuhinje u brojnim hotelima i restoranima te kao professor u školi kuhanja. Također, ima vlastiti kulinarski show na SKY TV-u pod nazivom „Senza glutine con Gusto“ (Bez glutena s okusom).
 
Bezglutenski proizvodi od tefa
 
Marcello nam je predstavio i novu liniju bezglutenskih proizvoda od tefa, bezglutenske žitarice koja je još gotovo nepoznata na našim područjima. Za prisutne pripremio je tri ukusna i slasna glavna jela. Tjestenina od teffa s umakom od maslaca bez laktoze, cherry rajčica, masline ukrašene s mliječnom kremom (također bez laktoze) i blagim umakom od limuna, bila je preukusna.
 
Bezglutenske kulinarske čarolije u Rijeci
dr. Brozina i chef Marcello Ferrarini
 
Ravioli od teffa (punjeni mesom) začinjeni s bezlaktoznim maslacem i kaduljom uz mljeveni pistachio i aceto balsamico zadovoljili su nepca i najizbirljivijih „mesoždera“, dok su njoki od teffa s kremom od cvjetače i prženom pancetom bili prava kombinacija mediteranske i slavonske kuhinje.
 
Tijekom kuhanja chef Marcello je sve prisutne počastio svojim malim kulinarskim savjetima. Između ostalog, naučili smo da se zamrznuta bezglutenska pasta kuha na jačoj vatri, dok se suha kuha tako da se u vodu doda malo ulja. Početak kuhanja treba biti na višoj temperaturi uz povremeno miješanje, a ostatak na nižoj temperaturi u poklopljenoj posudi
 
Bezglutenski obrok može biti jako ukusan
 
Upravo sama činjenica da je Marcello kuhar koji i sam boluje od celijakije čini ga kompetentnim za savjete o tome kako pripremiti ukusan bezglutenski obrok. Sam navodi, da on zapravo voli pripremati hranu ne samo za osobe na bezglutenskoj prehrani, već i za njihove „glutenske prijatelje“, kako bi im pokazao da i bezglutenski obrok može biti ukusan.
 
Veliku zahvalu moram uputiti i gospodinu Gabrielu Baričiću koji je zaslužan za gostovanje Marcella Ferrarinija u Rijeci. On je vlasnik prve specijalizirane prodavaonice bezglutenskih namirnica i hrane u Hrvatskoj GlutiNe, jedinim sigurnim bezglutenskim kutkom, gdje zasigurno neće doći do popratne kontaminacije glutenom obzirom da prodavaonica sadrži isključivo bezglutenske namirnice. 
 
U očekivanju brojnih novih bezglutenskih druženja poslužit ću se izrekom chefa Marcella Ferrarinija „Kuhanje je nauka, a na kuharu je da je sprovede u remek djelo“.
 
www.nutrifito.hr
Total
0
Shares
0
0
0
Alenka Brozina, dr. med.
Alenka Brozina, dr. med.

Internistica Alenka Brozina, dr. med., bavi se proučavanjem utjecaja prehrane na ljudski organizam i zdravlje. Završila je brojnu stranu i domaću poslijediplomsku edukaciju iz dijetoterapije, kliničke prehrane, sportske medicine i sportske kardiologije, a ljubav prema fitoaromaterapiji produbljuje u školi fitoaromaterapije dr.sc. Stribora Markovića.

Prethodni članak
  • Kolumne

Istina. Uši. Čuvarkuća.

  • Posted on 7. studenoga 2016.26. travnja 2019.
  • Autor: Martina Bogdanić
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Kolumne

Interliber vs. Frankfurter Buchmesse– može li se uopće usporediti?

  • Posted on 15. studenoga 2016.26. travnja 2019.
  • Autor: Lea Brezar
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Kolumne

Valentinovo i Aromara – vrijeme ljubavi, senzualnosti i opojnih mirisa

  • Posted on 14. veljače 2023.10. veljače 2023.
  • 4 min
  • Autor: Mara Doljak, mag. pharm., AROMARA
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Kolumne

Vedrana Orlović: Jaffa trifle – osvježavajući desert u čaši

  • Posted on 20. prosinca 2022.19. prosinca 2022.
  • 2 min
  • Autor: Vedrana Orlović
  • Foto: Vedrana Orlović
Pročitaj
  • Kolumne

Mara Doljak, mag. pharm.: Autentičnost – Koliko je važno ‘odvojiti’ se od roditelja

  • Posted on 16. prosinca 2022.15. prosinca 2022.
  • 6 min
  • Autor: Mara Doljak, mag. pharm., AROMARA
  • Foto: Privatna arhiva
Pročitaj
  • Kolumne

Vedrana Orlović: Uživajte u Želeu od kave sa šlagom

  • Posted on 1. prosinca 2022.1. prosinca 2022.
  • 2 min
  • Autor: Vedrana Orlović
  • Foto: Vedrana Orlović
Pročitaj
  • Kolumne

Vedrana Orlović: Kolač od palente i mandarina

  • Posted on 3. studenoga 2022.2. studenoga 2022.
  • 2 min
  • Autor: Vedrana Orlović
  • Foto: Vedrana Orlović
Pročitaj
  • Kolumne

Sandra Krstev Barać, mag.nutr.: Trebaju li osobe s hipotireozom izbjegavati kupusnjače?

  • Posted on 18. listopada 2022.7. listopada 2022.
  • 3 min
  • Autor: Sandra Krstev Barać, mag. nutr.
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Kolumne

Sandro Kraljević, mag. psych.: Kako uspješno odgovoriti na nečiju kritiku?

  • Posted on 16. listopada 2022.7. listopada 2022.
  • 3 min
  • Autor: Sandro Kraljević, mag. psych.
Pročitaj
  • Kolumne

Irena Jurjević: “Ako ne položite svoju ‘The lekciju’ nikad nećete dobiti ‘Prave Stvari'”

  • Posted on 15. listopada 2022.7. listopada 2022.
  • 5 min
  • Autor: Irena Jurjević
  • Foto: Pexels
Bakina Tajna
Yasenka Active Body Detoks
Poliklinika Sinteza
Bagatin Beauty
Najnovije
  • Mini kuhar s velikim planovima: sin Jamieja Olivera ima vlastitu TV emisiju

    • Posted on 2. listopada 2023.2. listopada 2023.
    • 2 min
    • Foto: Facebook i YouTube screenshot
    Pročitaj
  • Božanstveni rižoto s divljim gljivama i ječmom kao uvertira u jesen

    • Posted on 1. listopada 2023.29. rujna 2023.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
  • Najveći outlet centar u Hrvatskoj za 5. rođendan najavio planove za proširenje

    • Posted on 30. rujna 2023.3. listopada 2023.
    • 2 min
    Pročitaj
  • Inovativna boja inspirirana kameleonima znatno štedi energiju u domu

    • Posted on 30. rujna 2023.29. rujna 2023.
    • 3 min
    • Foto: pexels, American Chemical Society / Harbin Institute
    Pročitaj
  • Teuta Boutique Salon – nova adresa za vrhunsku njegu i stiliziranje kose

    • Posted on 29. rujna 2023.3. listopada 2023.
    • 2 min
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Sensorial Cream Scrub: Veganski piling za vlasište, lice i tijelo koji oduševljava
    • Posted on 3. listopada 2023.3. listopada 2023.
    • Foto: Petra Mikšik
  • 2
    Optical Express početak nove akademske godine obilježava preventivnom kampanjom za studente
    • Posted on 3. listopada 2023.3. listopada 2023.
    • Foto: promo
  • 3
    Nakon šest dana programa na ZV-u završili Zagreb Design Week i Art Zagreb
    • Posted on 3. listopada 2023.3. listopada 2023.
  • 4
    Konferencija Zemlja prilika donosi nam poduzetničke priče koje nadahnjuju!
    • Posted on 3. listopada 2023.3. listopada 2023.
    • Foto: promo
  • 5
    CIHT 2023.: Konferencija o zdravstvenim trendovima uskoro u Crikvenici
    • Posted on 2. listopada 2023.2. listopada 2023.
    • Foto: promo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
357
Najnovije objave
  • KLISAB za jesen predlaže sentimentalnost i neočekivane kič dodatke
    • Posted on 29. rujna 2023.3. listopada 2023.
  • Svjetski dan srca 2023.: Korisni savjeti za očuvanje zdravlja srca
    • Posted on 29. rujna 2023.29. rujna 2023.
    • Foto: pexels, promo
  • Zašto koristiti ulje za kosu i kako odabrati najbolje?
    • Posted on 29. rujna 2023.28. rujna 2023.
  • Kamo za vikend: Druženje s psima je uvijek dobra ideja!
    • Posted on 28. rujna 2023.29. rujna 2023.
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Green
COPYRIGHTS © 2023 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.