Za druženje s prijateljicama dobar zalogaj uvijek je dobra ideja. Nešto slano, nešto slatko i koja kapljica za kraj rješenje su s kojim ne možete pogriješiti. Dodajte tome ugodan razgovor, smijeh i već ste dobili dobitnu kombinaciju za druženje koje ćete pamtiti danima.
Fritaja
Kremasta tekstura jaja u kombinaciji s ukusnim povrćem, začinima i sirom čini fritaju odličnim izborom za bilo koji obrok, pa tako i za brunch. Osim što je ukusna. vrlo je jednostavna za pripremu i pogodna za eksperimentiranje pa tako recept možete prilagoditi dodavanjem sastojaka po želji ili izmjenom omjera. Ovaj je recept dovoljan za tri bogate porcije.
Prije svega, umutite šest jaja s ¼ šalice nezaslađenog mlijeka (najbolje bademovog, no i ostale vrste su u redu) i umiješajte dva nasjeckana češnja češnjaka, ¼ žličice morske soli i malo crnog papra. U velikoj tavi zagrijte pola žlice maslinovog ulja na umjerenoj vatri. Dodajte četiri nasjeckana mlada luka, ¼ šalice nasjeckanih šparoga (samo mekanih dijelova!) i prstohvat soli.
Ostavite na vatri oko pet minuta uz povremeno miješanje dok šparoge ne omekšaju, ali zadrže svoju jarkozelenu boju. Dodajte prvo ¼ šalice smrznutog graška koji ste prethodno odledili pa smjesu s jajima i nježno protresite tavu da se rasporedi. Dodajte ¼ šalice mozzarelle i ¼ šalice feta sira i pecite 15 do 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C dok se jaja ne stisnu. Začinite prema vlastitom ukusu i poslužite.
Parfe od jagode
Ova je slastica kao stvorena za ljubitelje slatkog te je ujedno odlična prilika da iskoristite vrijeme svježih jagoda koje se upravo sad mogu naći na tržnicama i policama dućana. Za pripremu je potrebno tek 10 minuta i četiri sastojka. U zdjeli zgnječite 300 g jagoda dok ne otpuste sok. Poslužite se cjediljkom kako biste se riješili suvišne tekućine (savjet: ako ste štedljivi, možete je sačuvati i upotrijebiti za pripremu ukusnog smoothieja).
U drugu zdjelu stavite šalicu grčkog jogurta i dobro izmiješajte s dvije žlice meda. Ova je količina dovoljna za dvoje ljudi, sloga poslužite u dvjema zdjelicama ili čašama tako što prvo stavite grčki jogurt, potom dodate jagode i nanesete drugi (ali manji) sloj jogurta. Za kraj, na vrh pospite malo žitnih pahuljica za dozu hrskavosti.
Mimosa
Mimose su savršen koktel za brunch: dekadencija šampanjca i voćni okus naranče odlično se slažu, a usto je iznimno jednostavan za pripremu. Sve što vam je potrebno su dva već navedena sastojka, dakle suhi šampanjac (idealno ohlađen) i sok svježe iscijeđene naranče.
Ulijte ih u visoku čašu u omjeru pola-pola ili, po želji, prilagodite svom ukusu. Ako se osjećate eksperimentalno, možete osmisliti i svoju inačicu ovog recepta i zamijeniti sok od naranče sokom od nekog drugog voća, poput brusnice ili grejpa.
Pročitaj i ovo:
- Povrtna fritaja – bezglutenski obrok jednostavne pripreme
- Veganski cheesecake: Kremasti užitak bez laktoze
- Brza zelena tjestenina: Pripremite savršeni obrok pun zdravog povrća
Naturala Life br. 14
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili ga kupi na odabranim prodajnim mjestima i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu. Online izdanje čitaj besplatno na servisu Issuu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!