Zdravo i fino

Riža na mlijeku s džemom od jagoda

Tradicionalni recept riže na mlijeku sa slatkim dodatkom

Riža na mlijeku je popularan recept, a možete mu dati sasvim novu dimenziju dodavanjem džema od jagoda. Donosimo vam postupak pripreme ovog recepta u verziji kulinarskog majstora Mate Jankovića, a za omjer sastojaka i napomene posjetite stranicu Kuhari.com.

 

 

Priprema:

  • U zagrijanu duboku tavu ubacite rižu, ulijte mlijeko i sve zajedno kuhajte na laganoj vatri dok riža ne bude na pola kuhana.

  • Po potrebi dolijte mlijeko.

  • Dodajte kokosovo brašno, promiješajte i nastavite kuhati dok se riža ne skuha.

  • Pri kraju dodajte med, promiješajte i smanjite vatru na minimum.

  • Na dno dubljeg tanjura rasporedite džem od jagode i prekrijte ga gotovom rižom na mlijeku.

 

 

Uživajte i dobar tek žele Vam

Riža na mlijeku s džemom od jagoda

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.