Zdravo i fino

Pileća juha s taranom

Zdrava okrijepa za hladne zimske dane

Pileća juha s taranom

    SASTOJCI:

2 pileća batka sa zabatkom

glavica crvenog luka

2 mrkve

1 korijen peršina

sol,začin od povrća i papar

za taranu-1 jaje i 2 dl brašna

Pileće meso,prepolovljen i prepečen luk,mrkvu i peršin preliti sa 2 litre vode i staviti kuhati.Kuhati na laganoj vatri,dodati začine,pa nastaviti dok  meso ne omekša.Skuhanu juhu procijediti u drugi lonac i vratiti na štednjak da zavrije.Od jajeta,brašna i malo soli umijesiti tvrdo tijesto od kojeg na ribežu napravimo taranu(ribati kao jabuke).U juhu dodati naribanu taranu.Kuhati još desetak minuta.Pileće meso i povrće iz juhe poslužiti s umakom od rajčice.

 

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.