Zdravo i fino

Pileća juha s taranom

Zdrava okrijepa za hladne zimske dane

Pileća juha s taranom

    SASTOJCI:

2 pileća batka sa zabatkom

glavica crvenog luka

2 mrkve

1 korijen peršina

sol,začin od povrća i papar

za taranu-1 jaje i 2 dl brašna

Pileće meso,prepolovljen i prepečen luk,mrkvu i peršin preliti sa 2 litre vode i staviti kuhati.Kuhati na laganoj vatri,dodati začine,pa nastaviti dok  meso ne omekša.Skuhanu juhu procijediti u drugi lonac i vratiti na štednjak da zavrije.Od jajeta,brašna i malo soli umijesiti tvrdo tijesto od kojeg na ribežu napravimo taranu(ribati kao jabuke).U juhu dodati naribanu taranu.Kuhati još desetak minuta.Pileće meso i povrće iz juhe poslužiti s umakom od rajčice.

 

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se