Hrana kao lijek

Džem od hokaido tikvice

Hokaido tikvice bogate su vlaknima i vitaminima, mirison posjećaju na kesten, a dužim stajanjem i čuvanjem sadržaj šećera u njima raste

Džem od hokaido tikvice

Za blagodati koje tijelu pružaju hokaido tikvice malo tko zna, no ove tikvice izrazito narančaste boje prave su riznice vlakana i vitamina A, C i E. Mirisom podsjećaju na kestenje, a pravilnim čuvanjem mogu se koristiti do proljeća. Mirela vam pomaže da od ukusnih hokaido tikvica napravite još ukusniji i zdravi džem.

Sastojci:

- 1 kg čistog pečenog mesa hokaido tikvi
- 2 limuna
- 250 g šećera
- malo naribanog đumbira
- 10 kapi eteričnog ulja slatke naranče

Za početak, tikvice dobro operite i narežite na kriške.

Džem od hokaido tikvice


Narezane tikvice pecite u pećnici dok ne postanu mekane, a potom odvojite koricu i zagorjele dijelove.

Džem od hokaido tikvice


Meso pečene tikvice, zajedno sa šećerom, sokom od limuna i naribanim đumbirom stavite u lonac. Sve sastojke stavite kuhati i neprestano miješajte 20-ak minuta.

Džem od hokaido tikvice


Topli džem stavite u prethodno zagrijane i sterilizirane staklene teglice.

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se