Ovo prekrasno, sezonsko jelo savršen je dodatak vašem stolu za uskršnji brunch. Boje zelene, žute i bijele zaista iskaču u ovom receptu, a možete ga učiniti potpuno veganskim ako izostavite poširana jaja.
Veganski hollandaise je jednostavan za pripremu te zahtijeva samo nekoliko sastojaka. Korištenjem wasabija, umak ima azijski prizvuk, a po želji ga možete dodati u malo većim količinama, ali pripazite – jako je ljut. Iako naziv ovog jela možda ne zvuči tako, ovo je jelo super jednostavno za napraviti. Možete ga poslužiti uz poširano jaje, losos ili omiljeni tost i uživati u egzotičnim okusima. Sretan Uskrs i uživajte!
Sastojci (za dvije osobe):
- 1 snop šparoga
- 1⁄2 žlice paste od wasabija
- 1⁄2 žlice senfa
- 1 žlica rižinog octa
- 200 ml sojinog mlijeka
- 200 ml biljnog ulja
Za posluživanje:
- Poširana jaja (nije obavezno)
- Togarashi ili furikake (japanski začini)
- Svježi peršin
Priprema:
Očistite šparoge i uklonite tvrdi dio stabljike. Isperite ih pod vodom i stavite na kuhinjski papir da se osuše. Zagrijte pećnicu na 180 ° C. U šparoge utrljajte biljno ulje, malo soli i papra i pecite ih u pećnici otprilike 12 min na 180 ° C.
Za veganski hollandaise kombinirajte senf, wasabi, ocat, ulje i sojino mlijeko zajedno u tavi, s prstohvatom soli. Zagrijavajte polako, uz kontinuirano miješanje, dok ne postignete željenu teksturu.
Na tanjur stavite umak pa dodajte šparoge. Posipajte malo japanskih začina, svježeg peršina i poslužite. Dobar tek!
Pročitaj i ovo:
- Doručak za kraljeve: Jaja Benedict po receptu Gordona Ramsaya
- Ikebana: Japanska tradicija aranžiranja cvijeća savršena za uskrsni stol
- VIDEO: Last-minute ideje za jednostavne uskrsne poslastice
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!