Da je kefir raznovrsna namirnica svaki nam put iznova otkriva naša Vedrana Orlović, autorica bloga Kefirolicious. Ovoga ga je puta sljubila s makom, cimetom i medom i pretvorila u jedinstvenu slasticu koju jedva čekamo isprobati. Količina potrebnih sastojaka je dovoljna za kalup promjera 19 cm, a na kraju se možete igrati s ukrašavanjem. Vedrana je svoju tortu obogatila šlagom, jagodama i borovnicom, a vi je možete ukrasiti voćem po izboru. Što god odabrali, vjerujemo da ćete dobiti ukusnu i osvježavajuću tortu koju ćete ovog ljeta rado podijeliti sa svojim najmilijima.
Sastojci:
- 200 g mljevenog maka
- 200 ml mliječnog kefira
- 100 ml otopljenog maslaca
- 2 jušne žlice meda
- 3 jaja
- 1 čajna žlica cimeta
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 175 °C.
- Kalup za tortu premažite maslacem, a na dno stavite papir za pečenje.
- Prvo pjenasto umutite jaja i med, zatim dodajte kefir i malo ohlađeni maslac pa dodajte ostale sastojke i sve umutita u jednoličnu smjesu.
- Smjesu ulijte u kalup i pecite oko 40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice), dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe suha.
- Ukrasite šlagom i voćem po izboru. (ja sam koristila vrhnje za šlag od riže, jagode i borovnice).
Uživajte!
Pročitaj i ovo:
- Vedrana Orlović: “Želja mi je kroz slasne fotografije i recepte dati prijedloge kako domaći kefir ukomponirati u jela”
- Vedrana Orlović: Brzinski cheesecake u čaši sa sirom od kefira
- Drugačije, a izvrsno: Torta od batata s bijelom čokoladom
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!








