Premda je advent ove godine otkazan, ne znači da ga ne možete organizirati u toplini vlastitog doma. Napravite omiljene božićne kolačiće, upalite lampice i uživajte u prefinom kuhanom vinu sa svojim najbližima. Kako bismo recept doveli do savršenstva, inspiraciju smo pronašli kod najpoznatijeg Golog kuhara, Jamieja Olivera, koji uvijek ima nekog asa u rukavu.
Sastojci:
- 2 klementine
- 1 limun
- 1 limeta
- 200 g šećera
- 6 cijelih klinčića
- 1 štapić cimeta
- 3 svježa lista lovora
- 1 cijeli muškatni oraščić, za ribanje
- 1 mahuna vanilije
- 2 boce vrhunskog crnog vina
- 2 zvjezdice anisa
Priprema:
Ogulite veće komade kore klementine, limuna i limete. Stavite šećer u veću tavu na srednje jaku vatru, dodajte komadiće kore i iscijedite sok klementine. Dodajte klinčić, štapić cimeta, lovorov list i naribajte muškatni oraščić (prijeđite ribežom 10 do 12 puta).
Mahune vanilije prepolovite uzdužno i dodajte u tavu, a zatim umiješajte taman toliko crnog vina da pokrije šećer. Pustite da se krčka dok se šećer potpuno ne otopi u crnom vinu, a zatim pustite da prokuha.
Neka kipi oko 4 do 5 minuta ili dok ne dobijete prekrasan gusti sirup. Tako će se šećer i začini sjajno stopiti s vinom. Kad je vaš sirup spreman, smanjite temperaturu i dodajte anis te ostatak vina.
Lagano zagrijte vino i nakon otprilike 5 minuta, kada je toplo i ukusno, prelijte ga u vruće čaše i poslužite. U slast!
Pročitaj i ovo:
- Kuhano vino grije bolje od zagrljaja
- Dva recepta za kuhano vino koja će oraspoložiti i najvećeg Grincha
- Suho i svježe voće u kuhanom vinu
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji ispiriraju i mijenjaju perspektivu. Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!