Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • 7 znakova da vam treba mentalni odmor (i kako ga uzeti bez osjećaja krivnje)
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • Je li mikrobiom tajno oružje protiv oštećenja od sunca?
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • 9 supernamirnica koje su bogatije kalijem od banana
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • Istina o debljini: „Manje jedi“ više ne vrijedi!
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Poliklinika Sinteza
  • Pozitiva ne mora biti forsirana
    Kako biti pozitivniji – bez glume i forsiranja
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Lifestyle Jagode: 3 slasne kombinacije koje nikog neće ostaviti ravnodušnim

  • Doza inspiracije

Jagode: 3 slasne kombinacije koje nikog neće ostaviti ravnodušnim

Ako ste ljubitelj ovog ukusnog voća, pohrlite u nabavku jer mi vam donosimo 3 savršena recepta za tortu, pitu i smrznuti jogurt od jagoda

  • Posted on 24. svibnja 2024.24. svibnja 2024.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Total
2
Shares
2
0
0
Total
2
Shares
2
0
0

Sezona je jagoda, gotovo svima omiljenog voća koje osim slasnog okusa ima i mnoge zdravstvene benefite. Ako ste ljubitelj ovog ukusnog voća, pohrlite u nabavku jer mi vam donosimo 3 savršena recepta za tortu, pitu i smrznuti jogurt od jagoda.

Torta plijeni svojim izgledom i okusom te će ostaviti bez daha i najzahtjevnije goste! Pita je savršenstvo okusa koje možete ponijeti na izlet s obitelji i prijateljima, a smrznuti jogurt blaža je varijanta sladoleda koja će oduševiti vaše klince, ali i one starije.

Torta od jagoda i limuna s glazurom od sira

Sastojci za biskvit:

  • 384 grama brašna za kolače
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 500 grama jagoda
  • 120 ml mlaćenice na sobnoj temperaturi
  • 225 grama maslaca na sobnoj temperaturi
  • 200 grama šećera
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 3 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica (15 grama) limunove korice

Glazura:

  • Preostali pire od jagoda (oko 4 žlice)
  • 350 grama kremastog sira
  • 110 grama maslaca
  • 4 šalice šećera u prahu
  • 1 žlica (15 grama) limetine korice
  • 1 žlica soka limete
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180° Celzijusa te nauljite okrugli kalup promjera 20 centimetara (po mogućnosti  3 kalupa pošto se peku tri sloja biskvita)
  2. U posudu pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol
  3. Oko 3/4 jagoda usitnite u blenderu dok ne dobijete gustu smjesu poput pirea te odvojite 1 šalicu i pomiješajte s mlaćenicom. Ostatak smjese od jagoda sačuvajte za glazuru.
  4. Zatim mikserom miješajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu te dodajte jedno po jedno jaje. Nakon jaja u smjesu umiješajte i ekstrakt od vanilije te limunovu koricu. Smanjite brzinu miksera te naizmjence i postepeno dodajte mješavinu brašna i smjesu jagoda i mlaćenice (započnite i završite s brašnom). Miješajte dok smjesa ne bude glatka i sjedinjena.
  5. Zatim gotovu smjesu rasporedite u 3 kalupa i stavite peći na 20-23 minute. Isprobajte čačkalicom je li biskvit gotov.
  6. Nakon što su biskviti pečeni hladite ih oko 15 minuta na jednoj strani te obavezno ohladite obje strane, odnosno nakon 15 minuta preokrenite biskvit.
  7. Dok se biskviti hlade mikserom pomiješajte sastojke za glazuru, prvo sir i maslac te postupno dodajte šećer. Zatim lagano umiješajte limetinu koricu i sok te ekstrakt vanilije i pire od jagoda.
  8. Kada su biskviti ohlađeni nadjenite ih glazurom, približno jedna šalica nadjeva po sloju. Prianjajućom folijom možete osigurati da nadjev ne iscuri. Tortu ukrasite s 1/4 preostalih cijelih jagoda i stavite na hlađenje minimalno 4 sata. Poslužite hladno i uz čašu pjenušca ili desertnog bijelog vina.

Pahuljasta pita od jagoda

Sastojci za tijesto:

  • 320 grama višenamjenskog brašna
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 225 grama hladnog maslaca narezanog na kocke
  • 2 žlice jabučnog octa
  • pola šalice ledeno hladne vode

Nadjev:

  • 1 kg jagoda nasjeckanih u blenderu (dio jagoda odvojite i narežite na polovice)
  • 100 grama šećera
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • pola šalice vode

Priprema:

  1. U velikoj metalnoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sol. Mikserom razlomite maslaca, u redu je ako ostanu i veći komadi, te ga pomiješajte sa smjesom brašna.
  2. Zatim umiješajte jabučni ocat i ledenu vodu te miješajte drvenom kuhačom dok ne postane čvrsta smjesa te nastavite mijesiti rukama. Tijesto ne smije biti ljepljivo, ali se ne smije ni mrviti.
  3. Kompaktnu smjesu tijesta umotajte u prianjajuću foliju te ohladite u frižideru minimalno 1 sat.
  4. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte i stavite u nauljeni kalup za pite te dobro utisnite, višak odrežite.
  5. Tijesto pecite na 190° Celzijusa oko 25-30 minuta.
  6. Nadjev ćete pripremiti u loncu tako što ćete pomiješane jagode, kukuruzni škrob i šećer dodati vodi i pireu od jagoda te zakuhati do vrenja na srednjoj vatri i neprestano miješajući. Nakon 3 minute skinite s vatre i pustite da se ohladi.
  7. Ohlađeni nadjev pomiješajte s preostalim polovicama jagoda te uspite u kalup nakon što se tijesto ispeklo. Poslužite ohlađeno na sobnoj temperaturi. Po želji, gotovu pitu možete ukrasiti s tučenim vrhnjem.

Smrznuti jogurt od jagoda i rabarbare

Sastojci:

  • 735 grama grčkog jogurta
  • 460 grama slatkog vrhnja
  • 200 grama šećera
  • 40 grama kukuruznog sirupa
  • 1.5 žličica ekstrakta od vanilije
  • prstohvat soli
  • 300 grama jagoda
  • 160 grama fino nasjeckane rabarbare

Priprema:

  1. Pomiješajte grčki jogurt, slatko vrhnje, 2/3 šećera, kukuruzni sirup, ekstrakt od vanilije i sol te ostavite da stoji oko 5 minuta. Zatim miješajte dok se šećer ne otopi te stavite u frižider da se hladi najmanje 2 sata.
  2. U međuvremenu skuhajte svježe jagode, rabarbaru i 1/3 preostalog šećera na srednjoj vatri oko 6-8 minuta dok jagode ne postanu mekane i lomljive.
  3. Skuhanu smjesu u potpunosti ohladite i zatim umiješajte u smjesu s jogurtom.
  4. Sjedinjenu smjesu jogurta i jagoda obradite u električnoj miješalici za pravljenje sladoleda prema uputama proizvođača te dobro ohladite 1 sat prije posluživanja.

Pročitaj i ovo:

  • Pita od rabarbare i jagoda – ljubav na prvi zalogaj
  • Pavlova torta s jagodama za opušteni Uskrs s obitelji
  • Proteinski shake od jagoda kao stvoren za sunčan dan
Total
2
Shares
2
0
0
Prethodni članak
  • Ispunjen život

Snaga psiholoških ‘utisaka’ iz djetinjstva i kako ih okrenuti u svoju korist

  • Posted on 23. svibnja 2024.23. svibnja 2024.
  • Autor: naturala.hr
  • Foto: unsplash
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Ispunjen život

5 stvari koje možda nesvjesno radite, a koje rastužuju vašeg psa

  • Posted on 25. svibnja 2024.24. svibnja 2024.
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Pexels
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Uživajte u bezbrižnom ljetu s novom kolekcijom Peshtemal Terra

  • Posted on 23. lipnja 2025.1. srpnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

(Pre)zrele banane: 7 načina na koje ih možete pretvoriti u ukusne zalogaje

  • Posted on 23. lipnja 2025.18. lipnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash, pexels
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Vrtlarenje s djecom: Rascvjetajte dom predivnim pelargonijama!

  • Posted on 21. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
  • 4 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: Pelargonium for Europe
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Meri Goldašić je Influencerica godine: “Autentičnost uvijek pronađe put”

  • Posted on 15. svibnja 2025.15. svibnja 2025.
  • 1 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: Domagoj Karačić
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Tommy Hilfiger: Ljeto u znaku stila, lakoće i bezvremenske elegancije

  • Posted on 6. svibnja 2025.6. svibnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: promo
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Naša snaga, naš planet: 7 malih koraka koji čine veliku razliku

  • Posted on 22. travnja 2025.22. travnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Uskrsni stol: Inspirirajte se ovim šarmantnim idejama za ukrašavanje

  • Posted on 17. travnja 2025.17. travnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Doza inspiracije

Bojanje jaja u vinu: Tehnika koja će pisanice pretvoriti u mala remek-djela

  • Posted on 17. travnja 2025.17. travnja 2025.
  • 1 min
  • Autor: naturala.hr
  • Foto: pexels
Poliklinika Sinteza
Poliklinika Sinteza
Najnovije
  • Samopouzdana i sretna – kako uživati u svojem tijelu do maksimuma?

    • Posted on 4. srpnja 2025.3. srpnja 2025.
    • 3 min
    • Foto: canva
    Pročitaj
  • Prostirka za jogu vaš je saveznik u opuštanju i jačanju tijela, ali ona može biti i glavni krivac za neugodne promjene na vašoj koži

    Prostirka za jogu može uzrokovati akne – evo kako to spriječiti

    • Posted on 4. srpnja 2025.3. srpnja 2025.
    • 2 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Što se događa s našim organizmom kad preskočimo obrok?

    • Posted on 3. srpnja 2025.3. srpnja 2025.
    • 2 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Color walk: Trend koji briše stres u par koraka

    • Posted on 3. srpnja 2025.3. srpnja 2025.
    • 2 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Ljetni hit popusti do -50%: Steve Madden donosi najpoželjnije modne komade sezone

    • Posted on 3. srpnja 2025.3. srpnja 2025.
    • 2 min
    • Foto: promo
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    7 znakova da vam treba mentalni odmor (i kako ga uzeti bez osjećaja krivnje)
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • 2
    Je li mikrobiom tajno oružje protiv oštećenja od sunca?
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • 3
    9 supernamirnica koje su bogatije kalijem od banana
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • 4
    Istina o debljini: „Manje jedi“ više ne vrijedi!
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Poliklinika Sinteza
  • Pozitiva ne mora biti forsirana 5
    Kako biti pozitivniji – bez glume i forsiranja
    • Posted on 4. srpnja 2025.4. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
Najnovije objave
  • Što je zdravije: Kruh od kiselog tijesta ili cjelovite pšenice?
    • Posted on 3. srpnja 2025.3. srpnja 2025.
    • Foto: unsplash
  • Minea otkiva zašto se veseli popunjenom kalendaru obveza, koncertima i pripremama velikog rujanskog koncerta za 30. godina karijere.
    Minea: “Teško mi je i samoj povjerovati da slavim 30 godina glazbene karijere!”
    • Posted on 3. srpnja 2025.3. srpnja 2025.
    • Foto: Privatna arhiva
  • Otkrijte namirnice koje potiču prirodnu proizvodnju kolagena i usporavaju pojavu bora – put do mladolike kože počinje na tanjuru
    11 moćnih namirnica koje mogu usporiti pojavu bora nakon 40.
    • Posted on 2. srpnja 2025.2. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • Ovo su grešake koje dermatolozi žele da prestanete raditi s kremom za sunčanje u spreju
    6 grešaka koje dermatolozi žele da prestanete raditi sa sprejem za sunčanje
    • Posted on 2. srpnja 2025.2. srpnja 2025.
    • Foto: Pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Prehrana
  • Mindfulness
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
  • Lifestyle
  • Majčinstvo
  • Ekologija i održivost
  • Aktualno
COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.