Advertisement
Ispunjen život

Tajna sretne obitelji

Koliko je slika sretne obitelji udaljena od slike idealne obitelji stvorene u našoj mašti?

Tajna sretne obitelji

Većina nas je kao dijete maštala o budućnosti i svojoj obitelji s mnogo djece, lijepom kućom, dobrim prihodima i – zlatnim retriverom u vrtu, i nije pomišljala da jednom kada osnujemo svoju pravu obitelj slika može ispasti drugačija. A gotovo uvijek je tako. Istina je da gotovo sve sretne obitelji imaju cmizdravu djecu, neuredne kuće, probleme s novcima i sve ostale izazove kojih se možete domisliti, ali je ključno da se svi članovi tih obitelji međusobno podržavaju i kada su vremena teška i kada nemaju problema.

Tajna je u podržavanju i temeljnim životnim vrijednostima
 
Scott Haltzman, M.D., autor knjige The Secrets of Happy Families kaže da sve sretne obitelji imaju zajednički temelj slaganja oko najvažnijih stvari u životu.
 
Ako majka i otac imaju iste temeljne životne vrijednosti i slažu se oko najbitnijih stvari u životu – svoj stav će prenositi na dijete i tako će i dijete odrastati u istom duhu i podržavati svoje roditelje. Na primjer, ako se roditelji slažu po pitanjima novca, odgoja djece, po odnosu prema svojim roditeljima, po međusobnom uvažavanju i nekim drugim važnim životnim pitanjima – takva obitelj ima sve šanse da bude sretna i se njeni članovi uvažavaju i podržavaju. U suprotnom, ako se roditelji ne slažu oko tih najvažnijih životnih pitanja – velika je šansa da neće uspjeti podići niti sretnu obitelj. 
 
Izvor : The Secrets of Happy Families, Scott Haltzman, M.D.
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se