Zdravo i fino

Hvarska gregada

Video: za sve ljubitelje morske ribe Krešo Kolman kuha tradicionalno hvarsko jelo

Mirisi i okusi Jadranskog mora sljubljeni u tradicionalnoj Hvarskoj gregadi koju je za vas priredio Krešo Kolman. 
 
Tajna gregade je u maslinovom ulju, svježoj ribi dobrom bijelom vinu..., a točne omjere sastojaka pronaći ćete na stranici naših prijatelja Kuhari.com
 
Priprema:
 
- Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popržite luk narezan na rezance.
 
- Kada se luk zažuti ubacite krumpir narezan na ploške i posolite.
 
- Dodajte krupno nasjeckani svježi peršin, na listiće narezani češnjak i rajčicu narezanu na kolutiće.
 
- Promiješajte te dodajte kapare i sjeckane slane inćune.
 
- Nakon što ste promiješali, podlijte bijelim vinom i poklopite tavu.
 
- Nakon 10-ak minuta kada krumpir omekša, dodajte polovice škrpoča i brancina.
 
- Posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem i vodom.
 
- Na kraju dodajte lovorov list, sitno kosani svježi peršin, protresite i poklopite tavu.
 
- Nakon 10-ak minuta kuhanja ubacite cijele kozice, još jednom protresite i poklopite tavu.
 
- Nakon 4 do 5 minuta jelo je gotovo.
 
- Servirajte ga najjednostavnije na način da tavu stavite nasred stola.
 
 
Dobar tek žele vam
Hvarska gregada
 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.