Advertisement
Eko dom

Božićne i novogodišnje dekoracije u vašem domu

Bliži se blagdansko vrijeme koje donosi poseban ugođaj i raspoloženje, a većina ljudi ih želi unijeti i u vlastiti dom

Božićne i novogodišnje dekoracije u vašem domu

Tradicija dekoriranja je duga i različita u pojedinim krajevima, a predmeti koji se najčešće koriste kao blagdanske dekoracije u interijeru i eksterijeru su adventski vijenci, božićna drvca, kuglice, lampice, svijeće - blagdansko dekoriranje unosi poseban šarm i opuštajuću atmosferu u vaš životni prostor.

Cilj ovakvog dekoriranja je naglašavanje posebnog slavljeničkog raspoloženja, pa su i dekorativni elementi uglavnom izrađeni u sjajnim, reflektirajućim i bljeskavim bojama i obradama.
 
Ovakvi predmeti zasigurno pojačavaju doživljaj, ali istovremeno i mogućnost prekoračenja dopadljivog ukrašavanja, koje često rezultira upravo suprotnim efektom – neukusnom nakićenošću. Težnja da se sa što većim, brojnijim i osvjetljenijim dekorativnim elementima u zajedničkoj kombinaciji izrazi slavljeničko raspoloženje je pogrešna, jer previše blještavila i boja ne dozvoljava isticanje pojedinih interesantnih detalja, koji se gube u konfuznoj cjelini. Osim blagdanske i slavljeničke, cilj je stvaranje i svečane atmosfere, koju nužno prate elegantne i bojama usklađene dekoracije.

Božićne i novogodišnje dekoracije u vašem domu

Poznati arhitekt Mies Van der Rohe je davno izrekao: «Manje je više», misleći pri tome na arhitektonsko oblikovanje, ali njegovu izreku bismo mogli doslovno primjeniti i kada je riječ o božićnom i novogodišnjem dekoriranju. Elegantne i decentne dekoracije stvorit će puno dojmljiviju atmosferu u Vašem domu od prevelikog blještavila i kićenosti.
 
Dojam možete pojačati i unošenjem blagdanskog raspoloženja u sve dijelove vašeg doma. Pri tome je dobro imati ideju o načinu dekoriranja, koju ćete provući kroz sve prostorije na način da definirate stil, boju i dekorativne elemente koji mogu biti u različitim veličinama. Ukoliko ste npr. ljubitelj božićne zvijezde, mogli biste ju iskoristiti kao osnovni element dekoracije prostora.
 
Dekoriranje polica ili komoda, stola za ručavanje u kombinaciji s crvenim bobicama i svijećama do ukrašavanja božićnog drvca božićnim zvijezdama – ideja je koju svakako trebate isprobati!
 
Vrlo interesantna i dopadljiva ideja je dekoracija voćem u kombinaciji s drugim tipičnim  dekorativnim predmetima.
 
Dekoraciju možete upotpuniti elegantno ukrašenim božićnim drvcem i decentnom rasvjetom.
 
Kao dekorativni element možete upotrijebiti i šišarke koje se idealno uklapaju u pojačavanje zimskog i blagdanskog ugođaja. Povezivanje postojećih boja interijera s bojoma dekoracije će sigurno biti dobra kombinacija.
 
Mogućnosti ukrašavanja su bezbrojne, a svaka za cilj ima samo jedno – da se upravo Vi i Vaša obitelj osjećate blagdanski i ugodno u okruženju svog doma. Stoga, odaberite upravo onaj stil koji će vas ispuniti zadovoljstvom...

Napisala: Monika Galović, dipl. ing. arh.
Interijernet.hr 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se