Pozdravljam sve koji će kroz ovu kolumnu znatiželjno pratiti što ima novoga u Rentaj Chefa kuhinji, ili bolje reći što se krčka, blenda, cijedi, miksa, mijesi, peče i na kraju fotografira u malom selu pored Zagreba!
Da sam luda za svime vezanim uz hranu, to već znaju i ptičice na grani, a bome i svi oni koji već dugo godina prate moj rad tj. pisanje recepata i kuharica, objavljivanje tekstova, fotkanje hrane i vođenje raznoraznih radionica kuhanja u Hrvatskoj i inozemstvu!
Svakodnevno čitam, razmišljam i proučavam nova saznanja na području zdrave prehrane i uvijek sve pokušavam isprobati na vlastitoj koži tj. u vlastitoj kuhinji, kako bih se uvjerila je li to baš tako kako netko kaže da jest. Izbjegavam ulaziti u krajnosti, ograničavati se dogmama, postulatima i pravilima koje je netko drugi smislio, već kroz pripremu hrane pokušavam plivati polako, nježno i bez stresova. Nije sve u hrani, ali odabir onoga što jedemo IMA veliku snagu.
U mojim kolumnama ponuditi ću vam tekstove i recepte za koje smatram da su korisni, važni i primjenjivi u svakodnevnom životu. Područja koja pokrivam su vegetarijanski, veganski, makrobiotički i sirovi stilovi pripreme namirnica, ne zato što smatram da su ostali načini prehrane krivi, već zato što sama imam pozitivno i inspirirajuće iskustvo s upravo tim načinima kuhanja i ne-kuhanja.
Logično je dakle, da svoju strast, ljubav, i nešto što čini dobro meni i mojoj obitelji želim podijeliti, u nadi da će barem nekolicina vas osjetiti inspiraciju i poticaj za kreativnim izražavanjem u društvu lonaca i poklopaca, bez obzira na to jeste li veterani u pripremi zdravih jela, ili tek početnici koji malim koracima žele napraviti nešto dobro za sebe i druge.
Dakle pozivam vas da ponekad kliknete na Rentaj Chefa kolumnu, ako ništa drugo, da nahranite oči ponekom lijepom fotografijom zdravih & slasnih jela- možda vam se jednom pojavi želja da jedno takvo jelo i sami pripremite!
Veseli pozdrav,
Dunja