U kalendare za početak obvezno zapišite 29. rujna, a onda odmah i 8. listopada; recite ‘ne’ obvezama svih vrsta i prepustite se jedinstvenom doživljaju u režiji Terma Olimia.
Naime, potaknuti činjenicom da je najzadovoljniji gost onaj kojem ‘servirate’ doživljaje, osobito ako oni laskaju nepcima, ove slovenske terme, točnije njihov restoran Lipa, jedini bezglutenski restoran u Sloveniji te restoran Wellness Hotela Sotelia, pripremaju nezaboravne tematske bruncheve i gastro večeri uz glazbu. I tako svaki mjesec, sve do sredine 2024.!
Jedno od omiljenijih mjesta u Termama Olimia zasigurno je trg Lipa, gdje se nalazi i istoimeni restoran, poseban po svojoj unikatnoj, 100-postotnoj bezglutenskoj ponudi. Tematske večeri u restoranu Lipa započinju 29. rujna i sve će se tog petka vrtjeti oko odrezaka i vrganja. Goveđi tatar, ravioli od buće s raguom od vrganja, steak od svinje Mangalice… Sve zaokruženo vrhunskim vinima i neodoljivim desertom – košaricama od kestena s čokoladnim mousseom!
Prvu nedjelju u listopadu restoran Lipa organizira svoj Oktoberfest, a 11. studenog “Martinovanje”. Pjenušac će biti tema kulinarske večeri u prosincu, a ovi gastro eventi nastavit će se i u 2024.: azijska kuhinja, Valentinovo, okusi Italije i aperitivi, dalmatinska kuhinja, tapasi i sangria, šparoge i jagode, gin tonik – u pripremi je mnogo uzbuđenja!
Jednu nedjelju mjesečno, počevši od 8. listopada, i Wellness Hotel Sotelia, priprema tematski brunch uz glazbu. Zvijezde bruncha u listopadu bit će bundeve i kesteni u raznim kombinacijama. Juhe, terina od hokkaido bundeve s kriškama soma, confit od juneće plećke s umakom od buće, pileća rolada s kestenom i bućom, hrskavo zapečeni som s raguom od bundeve i kestena, ravioli od bundeve u umaku od kestena, rolada od kestena, palačinke s marmeladom od kestena i domaćim sladoledom od bundeve… Doista je teško nabrojiti sve što chefovi restorana u hotelu Sotelia pripremaju kako bi svojim gostima ponudili ono najbolje i najupečatljivije. Ovog puta – doživljaje s naglaskom na gastronomiju.
Martinjska guska s mlincima bit će glavna tema u studenom, dok će predbožićni brunch očekivano biti blagdanski – brunch Predbožićna simfonija 17. prosinca zasigurno će biti izvrsna inspiracija za pripremu blagdanskih jela kod kuće. U novoj godini, 28. siječnja, na meniju će biti francuska kuhinja, u veljači je tema Valentinovo s prijateljima, u ožujku morske delicije, dok je travanj rezerviran za azijsku kuhinju. Tematski brunch u Soteliji svoje će finale imati u nedjelju 26. svibnja 2024. i to uz jagode i šampanjac.
Više o gastro večerima u Termama Olimia, ali i ostalim ponudama potražite OVDJE.
Pročitaj i ovo:
- Terme Olimia: Masaža, ali ne bilo kakva, bijeg od rutine i čokolada! Udvoje je ljepše
- Vedrana Orlović: Jednostavni keksići bez glutena sa zobenim pahuljicama
- Preosjetljivost na gluten i celijakija nisu jedno te isto