Sigurni smo da ste već uživali u sjajnoj atmosferi koju Mlinček, šarmantni bistro smješten u Gradišćanskoj 20 A na Črnomercu, pruža svojim gastro ponudom – mješavinom hrvatske, francuske i nizozemske kuhinje, specialty kavom, savršenim brunchom, koktelima, pjenušcima… Udaljen od gradske vreve, Mlinček se prometnuo u gastro oazu koja pruža jedinstveno iskustvo, obogaćeno live glazbom, raznoraznim tečajevima, ali i predstavama za djecu i odrasle.
No znate li da je za Mlinček i specijaliziranu trgovinu Francuske delicije – Voilà zaslužna ista obitelj? A znate li da odsad u francuskim delicijama i vrhunskim francuskim vinima i pjenušcima, koje ste dosad mogli kupiti u Ozaljskoj 13 i u kojima uživate u Mlinčeku, možete uživati i na rođendanima, obiteljskim druženjima, poslovnim domjencima i posebnim događajima? Da! Francuske delicije – Voilà odsad nude catering. No vratimo se malo na sam početak ove priče.
Francuske delicije u Zagrebu proizašle su iz ljubavne priče, ali i žudnje za okusima doma
Priča o dolasku francuskih okusa u Zagreb započela je ljubavnom pričom. Priča je to o Quentinu, mladom Francuzu koji se zaljubio u Zagrepčanku Doru i preselio u Zagreb. I premda je u Zagrebu pronašao ljubav, nije mogao pronaći onaj neodoljivi okus francuskih delicija koji je toliko volio. Tako je rođena ideja da te okuse donese Zagrebu.
Audrey, Quentin i Dora
Quentin, suvlasnik sedam restorana na jugozapadu Francuske, donio je sa sobom godine iskustva i strast prema hrani, a njegova je želja jednostavna – upoznati Hrvate s izvrsnim francuskim sirevima, vinima, senfom i raznim terrinama i pružiti im bogatstvo okusa koje osvaja i najzahtjevnija nepca. Nakon uspješnog pokretanja specijalizirane trgovine Francuske delicije – Voilà te bistroa Mlinček, Quentin i Dora odlučili su proširiti ponudu otvaranjem vlastitog cateringa.
“Pokretanje vlastitog cateringa rezultat je poteškoća s kojima smo se susreli prilikom organizacije vlastite svadbe. Naime, primijetili smo da je većina dostupnih opcija cateringa u Hrvatskoj ograničena na standardnu prženu kuhinju, koja nije odgovarala našim preferencijama. S obzirom na iskustvo koje Quentin ima s vođenjem restorana u Francuskoj, odlučili smo se obratiti njegovim kuharima kako bismo osmislili jelovnik koji bi se isticao raznolikošću i autentičnošću. Jelovnik je uključivao razna ohlađena pečenja poput rozbifa ili vitella tonnata, rillette od lososa, razne toaste s Foie Grasom ili drugim paštetama po izboru, poput pačje, pileće ili svinjske terrine. Također, tražili smo quiche, tartar od lososa s mangom, tartar od tune s orahovim uljem, dimljeni losos, tapenadu od maslina, gazpacho, razne salate kao što su salata s Bouche de Neige sirom, orasima i jabukama ili lisnata salata s kruškom, brusnicama i plavim Bleu d’Auvergne sirom te, naravno, nezaobilaznu francusku platu sireva”, objašnjava nam Dora.
Pristupačne cijene, individualan pristup i agilan pristup svim izazovima
Ono što ovaj catering ističe na tržištu su pristupačne cijene, individualan pristup i ugodna domaća atmosfera koja se odražava na cijeli tim te agilan pristup svim izazovima.
“Iznimno smo fleksibilni i spremni prilagoditi se željama i potrebama naših klijenata, bilo da se radi o intimnim rođendanskim proslavama ili poslovnim događajima. Naša misija je stvaranje jedinstvenog gastronomskog iskustva koje spaja hrvatske i francuske kulinarske tradicije, zadovoljavajući najzahtjevnije potrebe naših klijenata”, dodaje Dora.
Bilo da planirate intimnu večeru s prijateljima, obiteljsko okupljanje ili poslovni događaj, Voilà catering će vam pomoći da stvorite nezaboravan doživljaj ispunjen okusima zbog kojih ne morate prijeći tisuće kilometara, a koji će oduševiti baš svakoga.
Više informacija o ponudi i Voilà cateringu čeka vas ovdje.
Pročitaj i ovo:
- Arles – šarmantni francuski gradić kojeg trebate posjetiti barem jednom
- Zdrava hrana: Namirnice bez kojih ova nutricionistica ne napušta trgovinu
- Pečene šparoge – najbolji način kako pripremiti ovo hit povrće