S obzirom na to da je njihova priprema brza i jednostavna, tapasi su popularna opcija za sve vrste druženja. Mogu se kombinirati s različitim namirnicama, a posebno prijaju uz kapljicu dobrog vina. Za dašak Mediterana na vašem stolu možete napraviti sjajne tapase s Rio Mare konzerviranom tunjevinom i Rio Mare Paté namazom od lososa. Rio Mare tunjevina ne sadrži ugljikohidrate, a tijelu pruža potrebne minerale, bjelančevine i omega-3 masne kiseline. Ako se radije odlučujete za varijantu s lososom, razmazite svoje nepce svilenkastim i kremastim namazom koji je idealan za otvaranje apetita i
uživanje s najdražima.
Mini muffini od crvenog luka s namazom od lososa
Uz malo truda, samo nekoliko sastojaka i savršeni Rio Mare Paté namaz od lososa – ovi će zalogajčići biti začas gotovi.
Sastojci za 12 muffina:
- 2 tube Rio Mare Paté namaza od lososa 100g
- 120 g brašna
- jaje
- 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 60 ml mlijeka
- 20 g ribanog parmezana
- crveni luk
- 1/2 vrećice instant kvasca
- sol
- malo timijana

Priprema:
Narežite luk, popržite ga u tavi na maslinovom ulju i dodajte malo soli i timijana. Zatim izmutite jaje električnim mikserom i dodajte mlijeko, brašno, kvasac i parmezan te nastavite miješati još minutu. Dodajte sol, maslinovo ulje i prženi luk. Nakon toga smjesu rasporedite u 12 nauljenih i pobrašnjenih silikonskih kalupa i pecite 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180° ili dok muffini ne nabubre i ne porumene. Potom ostavite muffine da se ohlade, izvadite ih iz kalupa te nadjenite debelim slojem Rio Mare Paté namaza od lososa i poslužite. U slast!
Okruglice od riže punjene tunjevinom i mozzarellom
Ovo je jedno od efektnijih i ukusnijih zalogajčića koje možete pripremiti za svoje najmilije, a otkrit ćemo vam i mali trik – rižoto za ove okruglice može se pripremiti i dan ranije.
Sastojci (za 4 osobe):
- 2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
- 300 g riže
- luk
- litra temeljca
- 40 ml maslinovog ulja
- 200 g mozzarelle
- jaja
- 150 g sjeckane rajčice
- malo origana
- ulje za prženje
- brašno
- krušne mrvice
- sol

Priprema:
Nasjeckajte luk i popržite ga na tavi s maslinovim uljem pa dodajte 100 g sjeckane rajčice i origana. Nakon toga dodajte i rižu te pustite da omekša. Pomalo dodajte temeljac uz redovito miješanje dok ne dobijete razmjerno suh rižoto. Nakon toga maknite tavu s vatre i dodajte jedno cijelo jaje. Izlijte rižu na ploču za rezanje i pustite da se ohladi. Zatim ocijedite mali komad tunjevine i stavite je u zdjelu. Dodajte nasjeckanu mozzarellu i ostatak komadića rajčice.
Potom stavite veliku žlicu hladne riže na dlan i dodajte malo smjese tunjevine i mozzarelle, oblikujući okruglicu s nadjevom iznutra. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Nakon toga umutite ostatak jaja s prstohvatom soli. Rižine okruglice omotajte brašnom, umočite u umućeno jaje, pa omotajte krušnim mrvicama. Duboko pržite dok ne dobiju zlatno smeđu koru. Poslužite vruće i uživajte u okusu!
Pročitaj i ovo:
- Rio Mare – Pravi okus Italije i lagani ljetni obrok
- Zdravo i proljetno: 3 recepta s tunjevinom u glavnoj ulozi
- Tunjevina – kraljica ljetnih tanjura i jednostavnih recepata
Naturala Life br. 12
Pretplati se na tiskano izdanje časopisa Naturala Life ili na digitalnu verziju na platformi Magzter i uživaj u sadržajima koji inspiriraju i mijenjaju perspektivu.
Promaknula su ti prethodna izdanja časopisa Naturala Life i Naturala Health? Pročitaj ih online!








