Advertisement
Predstavljamo

Probiotik koji pomaže oslobađanju stresa

Omni Biotic Stress Repair - ništa mi neće ovaj dan pokvarit!

Probiotik koji pomaže oslobađanju stresa

Prvi znanstveno potvrđeni probiotik koji nam pomaže pri oslobađanju i rješavanju stresa i koji nam omogućava da, unatoč stresu, ostanemo zdravi i opušteni.

Jesu li Vam poznati osjećaji bezvoljnosti, umora i nemoći? Njihovi stalni pratioci su nervoza, slaba koncentracija, kronični umor, strah i depresija. U najgorem slučaju dolazi do tzv. "burn-out sindroma“. No, neprekidni stres ne utječe samo na psihičke probleme. Znanstvena istraživanja pokazuju da neprekidni stres opterećuje cijeli organizam i može prouzročiti ozbiljna oboljenja mnogih organa.
 
Što se događa u stresnim situacijama? 
 
Nalazimo li se u stresnoj situaciji, mozak nam u milisekundi oslobađa neurotransmitere (komunikacijska sredstva živčanih stanica) i hormone stresa. Trenutačno se povisuju krvni tlak, frekvencija srca i udisaja, te šećer u krvi, a ubrzava se krvotok kože i mišića. Zjenice se povećavaju, udisaji su kraći a probava smanjena. Cijeli naš organizam nalazi se u „izvanrednom stanju“.
 
Velika razlika: Pozitivni i negativni stres
Ako se tijelo u kraćem vremenskom roku optereti do svojih granica, to na njega djeluje kao ponovljeni športski trening. Bolje spavate, u ravnoteži ste i u starosti se osjećate vitalniji. No nakon opterećenja tijelo mora opet doći u stanje mirovanja. U tom slučaju riječ je o pozitivnom stresu, tzv. eustressu.
 
Kada je naše tijelo izloženo dugotrajnom stresu slijedi negativni stres, tzv. distress. Naš imunološki sustav u tim je uvjetima u stalnom „izvanrednom stanju“. 
 
Posljedice:
• Zbog nedostatka adrenalina smanjena je i energija – nastupa osjećaj umora.
• Preniska opskrba hormonima uzrokuje strah, nesanicu i depresiju.
• Nedostatak DHEA-a čak uzrokuje razgradnju mišića, debljanje i gubitak libida. 
• Noradrenalin uzrokuje smanjenu prokrvljenost unutrašnjih organa, a naš krvožilni i probavni sustav su preopterećeni.
• Kod 85% ljudi stres utječe na probavne organe.
 
Kada crijeva prouzrokuju stres

Znanstvena istraživanja su pokazala da najbolja terapija protiv stresa nisu psihofarmaci, već intaktna crijeva.
Direktna međusobna povezanost između crijeva i mozga podliježe utjecaju crijevnih bakterija, te o tome ovisi hoćemo li se moći nositi sa stresom, ili ćemo uslijed stresa postati nervozni i bolesni.
 
Jedna od najvažnijih spoznaja neurogastroenterologije jest da na crijeva ne utječe negativno samo stres, nego da stanje naše probave i crijevnih bakterija znatno utječe i na naše raspoloženje.
 
Kada naša probava ne radi kako treba, pucaju tzv. „Tigh junctions“ , membranski proteini koji nas štite od otrovnih tvari, uzročnika bolesti i alergija. Tada se u crijevima aktiviraju tvari koje potiču na upalu, pa se „loše“ crijevne bakterije mogu nesmetano razmnožavati, a mi se osjećamo loše.
 
Kako se možemo uspješno obraniti?
 
Istraživačka skupina prof. Akkermana i prof. Söderholma bavila se pitanjem je li moguće uzimanjem probiotičkih bakterija stvoriti takvu pozitivnu sredinu u crijevima, da budemo zdravi i opušteni unatoč stalnom stresu.
 
Znanstveni tim je osobito razveselila spoznaja da posebno izabrane probiotske kulture koje je predložio Institut Allergosan imaju sposobnost
• učinkovitog tretmana kod upala u crijevima i
• poboljšavanja propusnosti  crijevne membrane, a time i smanjivanje rizika od zaraza i alergija
 
Ti djelotvorni probiotski pomoćnici uspjeli su ponovno pokrenuti proizvodnju triptofana, a time i proizvodnju hormona sreće (serotonin) i hormona sna (melatonin).
 
 
Primjena:
OMNi BiOTiC® Stress Repair uzima se jednom dnevno – najbolje ujutro prije doručka. Od prvog dana uzimanja njegovih 7,5 milijardi probiotičkih bakterija skrbi o izgradnji djelotvorne barijere protiv stresa.
 
Osobama s visokom razinom odgovornosti i kalendarom prepunim obveza kao i onima koji nemaju redovito radno vrijeme ili koji su izloženi visokom psihičkom opterećenju, posebno je važno uza se imati brzu i djelotvornu pomoć.
 
 
Probiotik koji pomaže oslobađanju stresa
OMNi BiOTiC® Stress Repair za vas može značiti:
• dugotrajnu koncentraciju bez umaranja
• dobru regeneraciju čak i uz malo sna
• ravnodušnost prilikom svakodnevnih ljutnji
• kraj proljevima i nadutosti
• kraj rizika obolijevanja od burn-out sindroma
 
 
Kada je najbolje koristiti OMNi BiOTiC® Stress Repair?
OMNi BiOTiC® Stress Repair možete koristiti kratkotrajno (npr. u danima prije ispita) ili svakodnevno – i to godinama.
 
Nijedna testna skupina nije očitovala nuspojave niti učinak privikavanja. Ovaj izvanredni probiotik s devet djelotvornih bakterijskih sojeva možete koristiti dugotrajno. Na taj način možete podnijeti više opterećenja , a i raspoloženje će vam se znatno popraviti.
 
 
OMNi BiOTiC® Stress Repair ima još jednu prednost:
Zbog kvalitativnog izbora aktivnih ljudskih bakterijskih klica poboljšava se i opskrba vitaminima. Sastojci hrane kao što su minerali i elementi u tragovima brže dospijevaju u krv, a zbog poboljšanog metabolizma oni se odmah pohranjuju i u stanice. 
 
Učinak više vitalnih tvari:
• bolji izgled
• bolja koncentracija
• otporniji imunološki sustav
 
 
Daljnje informacije, kao i korisne savjete možete naći na našoj stranici www.vitality-international.hr , ili nam se jednostavno odmah obratite na telefon 01/4664 063, 091/4664 064 ili na e-mail info@vitality-international.hr !
 
 
SPONZORIRANI ČLANAK
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  • Probiotik koji pomaže oslobađanju stresa- komentira sandrica7 sandrica7
    ovo bi i meni dobro došlo.. :/

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se