Advertisement
Eko dom

Feng shui prognoza za 2012.

Što o 2012. godini kaže feng shui? Irena Lučić donosi nam feng shui prognozu za 2012. godinu

Feng shui prognoza za 2012.

Što nam o novoj 2012. godini može reći feng shui? 23. siječnja 2012. započinje godina vodenog zmaja, koja će trajati sve do 9. veljače 2013. godine. Za razliku od zapadnjačke mitologije, u kojoj zmajevi često predstavljaju (unutarnje ili vanjske) neprijatelje koje treba pobijediti pod svaku cijenu, većina istočnjačkih drevnih tradicija – pa tako i feng shui – zmaja smatraju simbolom dobre sreće, osobne snage, uspjeha i autoriteta. 

Vodeni element koji se ove godine pridružuje zemaljskoj grani zmaja, dodatno jača povoljne utjecaje ovog znaka. Voda predstavlja nove prilike i bogatstvo, a kako u kreativnom ciklusu pet transformacija podržava element drveta, ova godina pruža nam velike mogućnosti za rast i razvoj.  
 
Kako biste spomenutim energijama pružili adekvatnu dobrodošlicu, predlažem da napravite mali ritual proslave kineske nove godine, na koji ćete pozvati obitelj i bliske prijatelje. Smijte se, zabavljajte i podržavajte jedni druge u realizaciji novogodišnjih odluka. To je dobar trenutak da temeljito očistite svoj dom, riješite se nereda i nepotrebnih stvari, te napravite energetsko čišćenje kojim ćete ukloniti svo nevidljivo energetsko smeće.
 
Ovogodišnji Lap Chun (početak proljeća) događa se u subotu, 4. veljače 2012. Tog ćemo datuma zakoračiti u novu solarnu godinu u kojoj centralnu poziciju zauzima leteća zvijezda broj 6. Šestica se smatra jednom od tri najsretnije leteće zvijezde u feng shuiju, a povezuje se sa božanskom zaštitom, uspjehom i pravednošću. No dobrim vijestima ni tu nije kraj – ne samo da će blagonaklona šestica na centralnoj poziciji zamijeniti „svađalačku“ leteću zvijezdu 7 (koja je vladala 2011. godinom), već će njen metalni element dodatno podržati vodenu energiju Zmaja, stvarajući prekrasnu sinergiju i priliku za napredak na svim životnim područjima u kojima djelujemo pravično, s ljubavlju, te poštujući sebe i druge. 
 
Ukoliko osjećate da ste na bilo koji način „skrenuli“ sa svog istinskog životnog puta, ova godina će vam zasigurno pružiti priliku da se vratite. Stoga, pažljivo osluškujte svoj unutarnji glas i vjerujte u svoje mogućnosti.  
 
Kako se čini sa feng shui stajališta, godina pred nama je sve osim nepovoljna. Pred nama je razdoblje velikih promjena, iskrenih emocija i miroljubive komunikacije. U tom svijetlu svi ćemo osjetiti snažan poriv za pronalaženjem trajnih i kvalitetnih rješenja. Sve ono što smo godinama trpali pod tepih sada ima tendenciju izaći na površinu – dakle pripremite metle i krpe J i odlučno se uhvatite u koštac sa neriješenim pitanjima, potisnutim emocijama, nedovršenim poslovima i osobnim strahovima.
 
A ukoliko su popularne prognoze „smaka svijeta“ zaista točne, tada će zacijelo „biti smaknut“ onaj svijet koji je nepravedan, netolerantan, sebičan i bez ljubavi. Zadatak je svih nas učiniti sve što je u našoj moći da očistimo sebe i svoje prostore od ograničavajućih energija i blokada, kako bismo sa radošću i zahvalnošću znali i mogli prihvatiti prekrasne darove kojima će nas obasipati nadolazeće razdoblje.
 
Želim vam da 2012. provedete sa velikim osmijehom na licu i obiljem ljubavi u srcu koju ćete bezrezervno primati i davati. Sretno!
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se