Advertisement
Eko dom

Feng shui - dizajn doma za ljubav koju zaslužujete

Prije bilo kakvih promjena u svom domu, pomno preispitajte svoje poimanje ljubavi i stavove koje zauzimate kada je riječ o međuljudskim odnosima

Feng shui - dizajn doma za ljubav koju zaslužujete

“Samo se tri stvari ne mogu sakriti: ljubav, planina i čovjek na devi”, kaže arapska poslovica. Ne samo da ne ostaje sakrivena, već iz dana u dan postaje sve važnija tema. Iako pojam ljubavi često identificiramo sa partnerstvom, ona je mnogo više od toga. Temelj je svih međuljudskih odnosa, najsnažnija motivacija i najveća inspiracija.

Drevno učenje feng shuia kroz brojne nas detalje uči o važnosti ljubavi – prema sebi, prema bližnjima, prema prostoru koji nas okružuje i prema čitavoj planeti. Pripremila sam za vas nekoliko djelotvornih feng shui savjeta koje samostalno možete primjeniti u svom domu, ali prije nego potrošite cijelu ušteđevinu na "ljubavne aktivatore", zastanite i na trenutak razmislite.
 
Feng shui za ljubav
 
Smisao feng shui dizajna jest da nas vrati ka nama samima. Stoga, prije bilo kakvih promjena u svom domu, pomno preispitajte svoje poimanje ljubavi i stavove koje zauzimate kada je riječ o međuljudskim odnosima.
 
Ljudske su misli vješti kreatori stvarnosti, te vrlo često uzrok ljubavnog (ne)zadovoljstva leži upravo u našim životnim uvjerenjima. Zapišite svoje (iskrene) stavove i misli na prazan list papira i kritički ih ocijenite – sve one koji vam se učine nepotrebni, zastarjeli ili negativni precrtajte, a na njihovo mjesto napišite novu, pozitivnu misao. 
Ukoliko zaista želite djelotvoran feng shui – morate biti spremni na promjene.

Nakon što ste temeljito preispitali svoju nutrinu isto učinite i sa vlastitim prostorom. Uđite u svoj stan, kao da ste tu po prvi puta i pritom nastojte promatrati prostor očima djeteta. Uklonite i prerazmjestite sav namještaj koji onemogućava slobodno kretanje. 

Prihvatite se napokon svih onih sitnih popravaka zbog kojih svakog dana pomislite: "Joj, ovo mi baš ide na živce" – takvi naizgled bezazleni kvarovi vrlo su krvoločni energetski vampiri. 
 
Jugozapad je važan za partnerske odnose
 
Sada je vrijeme za konkretnu akciju za što će vam biti potrebni kompas, kutomjer i tlocrt vašeg stana na kojem ste označili točku središta. Uz pomoć kompasa odredite sjever (0 stupnjeva), te liniju sjevera ucrtajte na tlocrt (iz označene točke središta). 

Pomoću kutomjera odredite kutni isječak koji odgovara rasponu između 202,5 i 247,5 stupnjeva – to je jugozapad, jedna od osam gua (energetskih sektora) vašeg doma, u kojoj se odražavaju partnerstvo, međuljudski odnosi, sposobnost primanja i davanja, te pitanja braka, ali i poslovne veze, kontakti, komunikacija i uzajamno uvažavanje ukućana. 
 
Temeljna energija povezana sa jugozapadnom kuom jest zemlja, pa se u tom području preporuča koristiti prirodne materijale (poput gline, terakote, keramike i kristala) u bojama zemlje (žuta, smeđa, bež, zagasito narančasta i sl) ili pak vatre (crvena, jarkonarančasta, purpurna, ljubičasta), obzirom da u ciklusu elemenata vatra podupire zemlju.
 
Iz navedenog sektora uklonite sav nered i nepotrebne stvari. U svrhu pročišćenja prostora i s ciljem aktiviranjem osjećaja zaljubljenosti i strasti, ovdje možete zapaliti dvije crvene ili ružičaste svijeće ili pak objesiti prozorski kristal. 

Ukoliko ste u sretnoj vezi (i željeli biste da takva i ostane) ovdje možete postaviti zajedničku fotografiju ili neku drugu dragu uspomenu koja će, uvijek kada ju pogledate, vama i vašem partneru prizvati lijepa sjećanja. Ukoliko tek tragate za osobom svog života, u svoj jugozapadni sektor postavite malu statuu ili sliku koja prikazuje predmete, životinje ili ljude u paru.
 
Nakon što aktivirate svoj jugozapad, samo se opustite. Dozvolite da uzajamnost energije vašeg prostora i vaših misli djeluje u željenom smjeru. I za kraj – no ništa manje važno – učinite nešto iz ljubavi prema sebi. Priredite si mali ritual u vidu opuštajuće kupke, omiljene hrane, šetnje parkom ili slušanja omiljenog CD-a. 
Vrlo je važno voljeti sebe. A sva ljubav koju dobivamo ista je ona koju smo bezrezervno dali.
 
 
Napisala: Irena Lučić, feng shui savjetnik i holistički terapeut
                  www.zlatni-zmaj.com
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se