Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
  • Pravo ili umjetno? Evo kako odlučiti koje božićno drvce kupiti
    • Posted on 3. prosinca 2022.2. prosinca 2022.
    • Foto: Pexels i Unsplash
  • Koogle – najljepši stakleni ukrasi za bor rade se u Zagrebu
    • Posted on 2. prosinca 2022.2. prosinca 2022.
    • Foto: Koogle privatni album
  • Dr. sc. Zlatko Kljajić: Raste potražnja za botoxom i dermalnim filerima
    • Posted on 2. prosinca 2022.2. prosinca 2022.
  • Započela humanitarna akcija Zaklade Ana Rukavina
    • Posted on 1. prosinca 2022.1. prosinca 2022.
    • Foto: Zaklada Ana Rukavina
  • Birajte hrvatsko: Set za opuštanje Silent Night najpoželjniji je božićni dar
    • Posted on 1. prosinca 2022.1. prosinca 2022.
    • Foto: Promo
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Naturala Life
    • Časopis
43K
0
343

Početna stranica Zdravlje Prehrana Sve tajne dobrog steaka

  • Prehrana

Sve tajne dobrog steaka

Fort Apache, smješten na pola puta između Zagreba i Samobora, poznat je po kvalitetnim steakovima

  • Posted on 12. lipnja 2014.2. rujna 2019.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Leona Paraminski i Marko Lušić su se ‘primili kuhače’ pa čak i flambiranja steakova kako bi povodom lansiranja novog weba otkrili sve tajne vrhunskog steaka u Fort Apacheu.

Za vrijeme show cookinga koji se odvijao na grillu, Leona je prisutnima otkrila sve tajne odreska Apache chef, juneće meso koje je sredina bifteka – zlatni rez. Specifičan je po tome što je odležao 14 dana u Dry Aging komori pod posebnim klimatskim uvjetima. Specifična Dry Aging metoda odležavanja mesa rezultira kvalitetnijim mesom iznimne punoće okusa s najvećom koncentracijom proteina.

Marko, koji preferira jednostavnu kuhinju s naglaskom na kvalitetu namirnice, drznuo se otkriti sve tajne filea jelena koji je odležao 14 – 21 dan u vlastitom soku i tretiran je u Wet Aging vakuumu. Unatoč tome što je taj način ekonomičniji jer meso ne gubi puno na masi, meso tretirano Dry Aging-om je bogatijeg okusa i mirisa te zadržava proteine. Naime, u Wet tehnici se proteini istope i nije tako bogatog okusa kao meso iz Dry komore.

Sve tajne dobrog steaka

Kaže se da uz dobar steak nije potrebno ništa osim čaše vina. Kako bi se meso što bolje sljubilo s vinom, svojim je stručnim savjetima pomogao Tomislav Voštinić koji je poslužio Syrah Voštinić – Klasnić iz 2011. godine. Vino poznatih aroma poput  trešnje, dinje i prezrelog bobičastog voća, okusa koji karakterizira skladni i dozreli tanin, potpuno se sljubilo s posluženim steakovima.

Sve što trebate znati o steakovima

Fort Apache, smješten na pola puta između Zagreba i Samobora, poznat je po kvalitetnim steakovima. Steak je odrezak čije ime potiče od staronordijske riječi steik, a pod tim se podrazumijeva uglavnom odrezak goveđeg mesa. Najmekši odrezak dobiva se od bifteka, a može se pripremiti i od najboljeg dijela buta, tzv. ruže ili rozbifa. Nešto tvrđi odrezak dobiva se od potplećke ili junećeg buta.

Američka kuhinja, na kakvoj se temelji jelovnik Fort Apachea, poznata je širom svijeta po debelom, sočnom, goveđem steaku. Najpoznatiji su T-bone steakovi, koji se sastoje od bifteka i ramsteka, odvojeni komadom kosti u obliku slova T, po čemu je i dobio ime te rib-eye steak ili potplećnjak koji još zovu i šareni ramstek, a na svakoj kravi je samo 12 do 16 rib-eye steakova.

Kako naručiti steak po svom ukusu?

Blue rare – steak pečen samo izvana, kompletno crven iznutra
Rare – pečen izvana, a iznutra 75% crven
Medium rare – 50% pečen izvana, 50% crven iznutra
Medium – 25% ružičast iznutra, a izvana pečen
Medium well – samo lagano se nazire ružičasta boja unutar steaka
Well done – pečen do 100% smeđe boje

 

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Prehrana

Top 5 biljnih proteina

  • Posted on 4. lipnja 2014.2. rujna 2019.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Flickr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Prehrana

Sve prednosti himalajske soli

  • Posted on 18. lipnja 2014.2. rujna 2019.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Flickr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Prehrana

Svijet i Hrvatska suočavaju se s još jednom pandemijom – ovaj put debljine!

  • Posted on 24. studenoga 2022.24. studenoga 2022.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

Kako pobijediti kronični umor i iscrpljenost tijekom jeseni i zime?

  • Posted on 10. studenoga 2022.9. studenoga 2022.
  • 4 min
  • Autor: HUG YOUR LIFE
  • Foto: UNsplash i Hug Your Life
Pročitaj
  • Prehrana

3 energetska doručka: puna hranjivih tvari i bez kuhanja

  • Posted on 9. studenoga 2022.8. studenoga 2022.
  • 3 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Pexels i Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

Slasno otkriće protiv raka: Nar jača imunitet u borbi protiv tumora!

  • Posted on 7. studenoga 2022.6. studenoga 2022.
  • 2 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

Brzo, lako i jednostavno: Čokoladni cheesecake koji se ne peče

  • Posted on 31. listopada 2022.31. listopada 2022.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: @tanja.cookamigustam
Pročitaj
  • Prehrana

Darko Debić nam je otkrio recept za slasne macronse s čokoladnom kremom

  • Posted on 27. listopada 2022.26. listopada 2022.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplach i Darko Debić
Pročitaj
  • Prehrana

Mini pizze s bundevom – naš novi jesenski favorit među pizzama!

  • Posted on 25. listopada 2022.24. listopada 2022.
  • 2 min
  • Autor: Nikolina Petan
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

Sretan vam dan cheesecakea s bundevom – uživajte u receptu Domaćice Sanje

  • Posted on 21. listopada 2022.21. listopada 2022.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Najnovije
  • Name of a Goddess – nakit koji nas uči da uvijek trebamo staviti sebe na prvo mjesto

    • Posted on 1. prosinca 2022.1. prosinca 2022.
    • 2 min
    • Foto: Karlo Jelić
    Pročitaj
  • Vedrana Orlović: Uživajte u Želeu od kave sa šlagom

    • Posted on 1. prosinca 2022.1. prosinca 2022.
    • 2 min
    • Foto: Vedrana Orlović
    Pročitaj
  • Održana Konferencija za medije povodom Svjetskog dana AIDS-a

    • Posted on 30. studenoga 2022.30. studenoga 2022.
    • 7 min
    • Foto: Andrea Mulder
    Pročitaj
  • Knjiga Ja sam Petra – nećete me slomiti dočarava svu težinu, ali i ljepotu teških životnih izazova

    • Posted on 30. studenoga 2022.30. studenoga 2022.
    • 4 min
    • Foto: promo
    Pročitaj
  • Gnomovi – stvarna ili fiktivna bića?

    • Posted on 30. studenoga 2022.30. studenoga 2022.
    • 3 min
    • Foto: Prpmo PR
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Pravo ili umjetno? Evo kako odlučiti koje božićno drvce kupiti
    • Posted on 3. prosinca 2022.2. prosinca 2022.
    • Foto: Pexels i Unsplash
  • 2
    Koogle – najljepši stakleni ukrasi za bor rade se u Zagrebu
    • Posted on 2. prosinca 2022.2. prosinca 2022.
    • Foto: Koogle privatni album
  • 3
    Dr. sc. Zlatko Kljajić: Raste potražnja za botoxom i dermalnim filerima
    • Posted on 2. prosinca 2022.2. prosinca 2022.
  • 4
    Započela humanitarna akcija Zaklade Ana Rukavina
    • Posted on 1. prosinca 2022.1. prosinca 2022.
    • Foto: Zaklada Ana Rukavina
  • 5
    Birajte hrvatsko: Set za opuštanje Silent Night najpoželjniji je božićni dar
    • Posted on 1. prosinca 2022.1. prosinca 2022.
    • Foto: Promo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
43K
0
343
Najnovije objave
  • Ne propustite: Miret otvara pop-up store od 6. do 8. 12. na Velesajmu!
    • Posted on 30. studenoga 2022.29. studenoga 2022.
    • Foto: Miret
  • Kako je najam opreme postao svjetski trend i održivo rješenje?
    • Posted on 30. studenoga 2022.29. studenoga 2022.
    • Foto: Pexels
  • 10 najslađih ideja za nail art s motivom – božićnog drvca
    • Posted on 29. studenoga 2022.28. studenoga 2022.
    • Foto: Instagram
  • De Rigo Vision predstavio novu kolekciju sunčanih naočala
    • Posted on 28. studenoga 2022.28. studenoga 2022.
    • Foto: Matia Malenica
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Naturala Life
COPYRIGHTS © 2022 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.

Naturala.hr koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost web-stranice. Daljnjim korištenjem web stranice potvrđujete da ste suglasni s politikom kolačića. Slažem seKolačići