Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
  • Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi
    • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • Pet pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju
    • Posted on 14. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • S uzbuđenjem čekamo 29. rujna i 8. listopada u Termama Olimia! Evo zašto…
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: promo
  • The Rite Store – concept store koji transformira beauty ponudu u Hrvatskoj
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: Sanja Jagatić, Danko Šimunović
  • Razgovarate li sa svojim tinejdžerima o seksu? Evo zašto biste trebali
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels, intimina
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
0
0
357

Početna stranica Lifestyle Ekologija Predstavljen nikad bogatiji program manifestacije Pazi što jedeš

  • Ekologija

Predstavljen nikad bogatiji program manifestacije Pazi što jedeš

Centralna tema manifestacije je Mediteranska prehrana te kao takva će biti zastupljena u velikom broju ovogodišnjeg događanja

  • Posted on 20. listopada 2016.26. travnja 2019.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0
Ovog se vikenda, od 21. do 23. listopada 2016., u Zajednici Talijana – Circolo u Puli, održava šesto izdanje manifestacije Pazi što jedeš koji je predstavljen na medijskoj konferenciji u srijedu, 19. listopada. Organizatori manifestacije su Etnografski muzej Istre/ Museo Etnografico dell’Istria i Udruga Istarski eko proizvod, s time da ove godine u vrijedno partnerstvo im se pridružilo učilište Diopter.
 
Kako su istaknuli na medijskoj konferenciji, ove godine je ponuđen nikad bogatiji program – sedam predavanja, šesnaest radionica, dva Okrugla stola, najveći prodajni, ekološki sajam kao i dva koncerta.
 
Najveći eko sajam u Hrvatskoj
 
Centralna tema manifestacije je Mediteranska prehrana te kao takva će biti zastupljena u velikom broju ovogodišnjeg događanja. U programu je širok raspon aktivnosti – kako za najmlađe tako i za one starije. Službeno otvorenje manifestacije zakazano je za petak, 21. listopada 2016. godine u 12 sati. Novitet ovogodišnje manifestacije jest činjenica da će se predstaviti do sad najveći broj eko proizvođača iz Hrvatske i inozemstva, ali i da će manifestacija trajati čak puna tri dana.
 
Predstavljen nikad bogatiji program manifestacije Pazi što jedeš
 
Svakog dana manifestacije, od 10 do 19 sati, održavat će se eko sajam na kojem će svoje proizvode izlagati više od 50 eko proizvođača iz Hrvatske, ali i inozemstva. Posjetitelji će moći kupiti voće i povrće, med, džemove, maslinovo ulje, vino, sokove, mliječne proizvode, cvijet soli i druge eko proizvodi. Osim toga, posjetitelji će moći degustirati različite proizvode u predviđenim terminima – u subotu od 15 do 16 sati, te u nedjelju od 14 do 15 sati. 
 
Za svakoga ponešto – radionice, predavanja, Okrugli stol
 
Osim eko sajma, očekuje nas niz predavanja i Okrugli stol na temu mediteranske prehrane i predavanja s temama uzgoja ribe pa sve do prerade visokokvalitetnog maslinovog ulja. Naime, ovogodišnja centralna tema manifestacije jest mediteranska prehrana koja kao takva predstavlja kulturni identitet priobalnog stanovništva. Upravo na Okruglom stolu koji će se održati u subotu od 12:30 sati, potaknut će se diskusija na temu implementacije mediteranske prehrane u našim jelovnicima te njenoj vrijednosti kao kulturna nematerijalna baština.
 
U bogatom programu predviđen je i velik broj radionica za sve uzraste – od izrade decoupage-a i izrade kukaca od plastelina pa sve do pripreme pašte po starinski. Vrijedno je istaknuti i da natjecateljica popularnog MasterChefa, Zvjezdana Vukić, će održati radionicu „Zdravo po mom“ na kojem će učiti sudionike pripremi zdravih jela.
 
Studenti za studente
 
Prvi dan manifestacije, 21. listopada, biti će obilježen Studentskim danom koji je zamišljen kao platforma za dijeljenje istraživanja, zaključaka i iskustva na temu zdrave prehrane, održivog razvoja i ekologije. U realizaciji sudjeluju studenti sa Sveučilišta Jurja Dobrile će kroz organizirane posjete imati priliku sudjelovati na predavanjima i radionicama različitog tipa.
 
Predstavljen nikad bogatiji program manifestacije Pazi što jedeš
 
U sklopu Studentskog dana održat će se i tzv. Živa knjižnica u organizaciji Udruge ZUM. Živa knjižnica je inovativna metoda upoznavanja ljudi s različitim temama. Ono što je inovativno kod Žive knjižnice je činjenica da knjige predstavljaju ljudi koji žele ispričati svoje raznolike životne priče, dogodovštine, avanture i iskustva. Čitatelj posuđuje/odabire knjigu na ograničeno vrijeme (15 minuta) te saznaje sve što ga zanima, a zatim knjigu vraća na police za drugu posudbu.
 
Predstavljanje projekta „Eko je fora“
 
Maja Milevoj, ravnateljica Učilišta Diopter, na medijskoj konferenciji je pojasnila i njihov doprinos manifestaciji. Istaknula je kako u petak, 21. listopada, Okruglim stolom, koji će se održati u 12 sati obilježiti pred-završetak projekta „Eko je fora“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, kroz poziv Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih faza II. Nositelj projekta je Diopter – otvoreno učilište Pula, a partneri projekta su Učilište Studium iz Vukovara, udruga Istarski eko proizvod i Institut za razvoj tržišta rada.
 
Projekt traje ukupno 12 mjeseci, do 29. studenog 2016. Ključni rezultati projekta uključuju razvoj standarda zanimanja i standarda kvalifikacija za ekološkog proizvođača voća, povrća i aromatičnog bilja (prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru), provedbu prvog ciklusa programa obrazovanja za Ekološkog proizvođača voća, povrća i aromatičnog bilja za 40 polaznika te se kroz projekt paralelno radilo na umrežavanju i jačanju kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih te u znanja samih nastavnika/predavača. 
 
Na okruglom stolu će se prezentirati završna razmišljanja partnera o provedenim aktivnostima i uručiti potvrde uspješnim polaznicima obrazovnog programa. U sklopu projekta se organizira i Eko sajam te radionice o izradi prirodne kozmetike i radionica kulinarstva.
 
Više informacija o programu manifestacije možete potražiti na www.pazistojedes.com ili na Facebook stranici.

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Ekologija

Soda bikarbona, ocat i limun – sve što treba za ekološko čišćenje doma

  • Posted on 18. listopada 2016.6. rujna 2023.
  • Autor: Sanja Sekulić
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Ispunjen život

Dokumentarac The Human Brain: Koje sve tajne skriva ljudski mozak?

  • Posted on 24. listopada 2016.26. travnja 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Ekologija

Škotska farmerica kreirala je labirint od 250.000 suncokreta

  • Posted on 4. rujna 2023.6. rujna 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels i Youtube
Pročitaj
  • Ekologija

Napuštena zračna luka u Tajvanu postala je osjetilni park i zeleno utočište

  • Posted on 4. rujna 2023.6. rujna 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Instagram
Pročitaj
  • Ekologija

Nije sve beznadno: Jesmo li precijenili količinu plastike u oceanima?

  • Posted on 24. kolovoza 2023.6. rujna 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Ekologija

Održivi dizajn: Danski kulturni centar izgrađen u brdu podsjeća na kuće hobita

  • Posted on 23. kolovoza 2023.6. rujna 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: CEBRA
Pročitaj
  • Ekologija

Kakva ideja: Kućica na drvetu poput NLO-a lebdi u šumi!

  • Posted on 14. kolovoza 2023.14. kolovoza 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: polestar
Pročitaj
  • Ekologija

Je li ova plastika rješenje svjetskog problema onečišćenja?

  • Posted on 8. kolovoza 2023.6. rujna 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Ekologija

Prvo rotirajuće dizalo za brodove na svijetu pretvorilo je škotske kanale u zelene oaze

  • Posted on 25. srpnja 2023.6. rujna 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Promo i Visit Scotland
Pročitaj
  • Ekologija

OI u Parizu dobivaju 11.000 sjedala od reciklirane gradske plastike

  • Posted on 20. srpnja 2023.6. rujna 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Bakina Tajna
Weekend Poduzetnički mindset
Yasenka Active Body Detoks
Poliklinika Sinteza
Bagatin Beauty
Najnovije
  • Najskuplji najam na Airbnbu – atraktivan apartman u centru Pariza

    • Posted on 12. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: Airbnb
    Pročitaj
  • 5 skandinavskih fashion influenserica koje ćete s veseljem pratiti

    • Posted on 12. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: Instagram Sophia Roe
    Pročitaj
  • Znanstvenici stvaraju materijal pet puta lakši i četiri puta jači od čelika

    • Posted on 11. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
  • Besplatni self-care rituali koji pozitivno djeluju na psihu

    • Posted on 11. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • 3 min
    • Foto: pexels, unsplash
    Pročitaj
  • Hrskavo i zdravo: (Pre)jednostavan recept za čips od jabuke i banane

    • Posted on 10. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi
    • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • 2
    Pet pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju
    • Posted on 14. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • 3
    S uzbuđenjem čekamo 29. rujna i 8. listopada u Termama Olimia! Evo zašto…
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: promo
  • 4
    The Rite Store – concept store koji transformira beauty ponudu u Hrvatskoj
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: Sanja Jagatić, Danko Šimunović
  • 5
    Razgovarate li sa svojim tinejdžerima o seksu? Evo zašto biste trebali
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels, intimina

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
357
Najnovije objave
  • Introvert, ekstrovert ili ambivert? Evo koje su temeljne razlike
    • Posted on 9. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: pexels, unsplash
  • Ayurveda: Istočnjačka mudrost koja pomiruje tijelo i duh
    • Posted on 8. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: promo
  • Cheesecake na japanski način za koji vam trebaju samo 3 sastojka
    • Posted on 8. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: Unsplash, Pexels
  • Evo zašto nikad ne smijete istiskivati prištiće na nosu!
    • Posted on 8. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • Foto: pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Green
COPYRIGHTS © 2023 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.