Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
  • Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi
    • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • Pet pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju
    • Posted on 14. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • S uzbuđenjem čekamo 29. rujna i 8. listopada u Termama Olimia! Evo zašto…
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: promo
  • The Rite Store – concept store koji transformira beauty ponudu u Hrvatskoj
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: Sanja Jagatić, Danko Šimunović
  • Razgovarate li sa svojim tinejdžerima o seksu? Evo zašto biste trebali
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels, intimina
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
0
0
357

Početna stranica Zdravlje Prehrana Condé kondenzirano mlijeko – tajni sastojak savršene staklene glazure

  • Prehrana

Condé kondenzirano mlijeko – tajni sastojak savršene staklene glazure

U bogatom asortimanu proizvoda češke tvrtke Bohemilk nalazi se niz proizvoda pod brendom Condé - kondenzirano i ugušćeno mlijeko savršeno je za pripremu slastica i izradu staklene glazure, tzv. Mirror glaze

  • Posted on 17. veljače 2017.26. travnja 2019.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0

Kako napraviti prekrasne kolače i torte sa staklenom glazurom tzv. Mirror glaze od kondenziranog mlijeka Condé, proizvođača češke tvrtke Bohemilk, predstavljeno je danas u prostorijama Gastronomada u zagrebačkom Europskom domu. Kako je rečeno tom prigodom, kondenzirano mlijeko jedan je od sastojaka spomenute glazure, koja izgledom stvara tzv. wow efekt. Mogućnosti dekoriranja tako pripremljenom glazurom su bezbrojne, a prelijevanje i ukrašavanje kolača je brzo.

Osim kondenziranog mlijeka koje se koristi za Mirror glaze, na promociji su predstavljeni i još neki proizvodi koji će se uskoro moći nabaviti u Hrvatskoj, a to Condé – karamelizirano kondenzirano mlijeko i Condé – karamelizirano mlijeko s dodatkom kakaoa, koji se koriste za pripremu deserta, slastica i krema te Condé – nezaslađeno ugušćeno mlijeko koje je izvrsno kao dodatak kavi i čaju.

Kako nastaje kondenzirano mlijeko objasnila je Morana Jančiković iz tvrtke Janika pro iz Zagreba, distributera proizvoda češke tvrtke Bohemilk. – Kondenzirano mlijeko nastaje dugotrajnim ukuhavanjem mlijeka, sve dok ne ispari polovina vode koju mlijeko sadrži. Takvim ukuhavanjem mlijeko postaje tamnije boje te ima okus lagane karamele – istaknula je Morana Jančiković. Dodala je kako kondenzirano mlijeko može biti nezaslađeno, zaslađeno i zaslađeno karamelizirano tzv. duche de leche – mliječni karamel.

Kondenzirano mlijeko ima drugačiji kemijski sastav od svježeg mlijeka što je posebice pogodno za izradu slastica. Iako se takva vrsta mlijeka već neko vrijeme koristi u slastičarstvu u nekim europskim državama, u Hrvatskoj se tek pokreće. Kako se radi prekrasni Mirror glaze na primjeru su pokazale vrsne slastičarke Martina Dumančić, vlasnica poznate zagrebačke slastičarnice M&M te njezina suradnica slastičarka Anamarija Radman. Kako su istaknule, glazura Mirror glaze na kremastim tortama i desertima finog je okusa i ne ispušta šećer.

Recept za Mirror glaze

Sastojci:

– 6 žličica želatine (oko 25 do 30 g) umiješati u 180 ml vode
– 300 g glukoznog sirupa
– 300 g šećera
– 150 ml vode
– 300 g bijele ili tamne čokolade
– 200 g Conde – zaslađenog kondenziranog mlijeka

Glukozni sirup, šećer i vodu ukuhati do 103 stupnjeva Celzijusa, a zatim u tu smjesu dodati želatinu da se rastopi. Preliti preko čokolade i kondenziranog mlijeka te sve umiješati u jednoličnu smjesu. Dodati boje po želji, lagano miksati štapnim mikserom, uz što manje zraka. Procijediti kako bi smjesa ostala gusta bez mjehurića. Prelijevati smjesom temperature oko 32 stupnja Celzijusa. Neiskorištenu smjesu možete zagrijati i koristiti ponovno.

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Prehrana

Zaboravi na šećer uz ovih pet zdravih zamjena

  • Posted on 16. veljače 2017.26. travnja 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Zdravi recepti

Keksići od pira i sira

  • Posted on 18. veljače 2017.26. travnja 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Prehrana

Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi

  • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Suhe šljive – 6 benefita zbog kojih ih trebate češće jesti

  • Posted on 1. rujna 2023.1. rujna 2023.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Trikovi za savršenu tjesteninu: izbjegnite ovih 8 najčešćih pogrešaka

  • Posted on 24. kolovoza 2023.24. kolovoza 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Može li se grožđe zamrznuti i kako to najbolje napraviti?

  • Posted on 13. kolovoza 2023.13. kolovoza 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

Kako čuvati dinju da ostane sočna i slatka?

  • Posted on 4. kolovoza 2023.4. kolovoza 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Koliko dugo riža može stajati u hladnjaku i smije li se podgrijavati?

  • Posted on 3. kolovoza 2023.3. kolovoza 2023.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Prije prvog jutarnjeg gutljaja kave ipak trebate napraviti – dvije stvari!

  • Posted on 27. srpnja 2023.27. srpnja 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Kako zamrznuti rajčice da u njima možete uživati cijele godine

  • Posted on 21. srpnja 2023.21. srpnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Bakina Tajna
Weekend Poduzetnički mindset
Yasenka Active Body Detoks
Poliklinika Sinteza
Bagatin Beauty
Najnovije
  • Najskuplji najam na Airbnbu – atraktivan apartman u centru Pariza

    • Posted on 12. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: Airbnb
    Pročitaj
  • 5 skandinavskih fashion influenserica koje ćete s veseljem pratiti

    • Posted on 12. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: Instagram Sophia Roe
    Pročitaj
  • Znanstvenici stvaraju materijal pet puta lakši i četiri puta jači od čelika

    • Posted on 11. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
  • Besplatni self-care rituali koji pozitivno djeluju na psihu

    • Posted on 11. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • 3 min
    • Foto: pexels, unsplash
    Pročitaj
  • Hrskavo i zdravo: (Pre)jednostavan recept za čips od jabuke i banane

    • Posted on 10. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi
    • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • 2
    Pet pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju
    • Posted on 14. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • 3
    S uzbuđenjem čekamo 29. rujna i 8. listopada u Termama Olimia! Evo zašto…
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: promo
  • 4
    The Rite Store – concept store koji transformira beauty ponudu u Hrvatskoj
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: Sanja Jagatić, Danko Šimunović
  • 5
    Razgovarate li sa svojim tinejdžerima o seksu? Evo zašto biste trebali
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels, intimina

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
357
Najnovije objave
  • Introvert, ekstrovert ili ambivert? Evo koje su temeljne razlike
    • Posted on 9. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: pexels, unsplash
  • Ayurveda: Istočnjačka mudrost koja pomiruje tijelo i duh
    • Posted on 8. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: promo
  • Cheesecake na japanski način za koji vam trebaju samo 3 sastojka
    • Posted on 8. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: Unsplash, Pexels
  • Evo zašto nikad ne smijete istiskivati prištiće na nosu!
    • Posted on 8. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • Foto: pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Green
COPYRIGHTS © 2023 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.

Naturala.hr koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost web-stranice. Daljnjim korištenjem web stranice potvrđujete da ste suglasni s politikom kolačića. Slažem seKolačići