Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
  • Ecija Ojdanić i Frano Mašković otkrivaju tajnu uspješnog braka
    • Posted on 15. rujna 2023.15. rujna 2023.
    • Foto: Bojan Zibar
  • Sad je pravo vrijeme za njih: TOP 5 tretmana za obnovu kože nakon ljeta
    • Posted on 15. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: poliklinika sinteza
  • Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi
    • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • Pet pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju
    • Posted on 14. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • S uzbuđenjem čekamo 29. rujna i 8. listopada u Termama Olimia! Evo zašto…
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: promo
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Zdrave priče
    • Prehrana
    • Mršavljenje
    • Zdravi recepti
    • Solgar
  • Wellness
    • Wellness i spa
    • Relaksacija
    • Fitness i joga
    • Ljepota
    • Poliklinika Bagatin
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
    • Ekologija
  • U fokusu
    • Kolumne
    • Solgar
    • Promocije
    • Predstavljamo
    • Događanja
    • Odgovori našeg stručnjaka
    • Zdravlje a-z
  • Green
0
0
357

Početna stranica Zdravlje Prehrana Blagdanski stol još je slađi uz TOP 5 prirodnih eko zaslađivača

  • Prehrana

Blagdanski stol još je slađi uz TOP 5 prirodnih eko zaslađivača

Ovih blagdana umjesto rafiniranog, bijelog šećera isprobajte puno bolje načine zaslađivanja - kokosov šećer, brezin šećer (xylitol), steviju, sirup od datulja i agavin sirup

  • Posted on 11. travnja 2019.7. listopada 2019.
  • 3 min
  • Autor: Biovega - promo
  • Foto: Promo
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0
 

Hrvatska je među pet europskih zemalja s najviše pretile djece, a jedan je od glavnih krivaca – šećer. Da šećer nije zdrav, to već znamo, no znate li da uživanje u slatkom može biti još veći gušt ako svoje domaće kolače, savijače, muffine, pudinge ili napitke spravljate od zdravih, organskih i cjelovitih sastojaka?

Ovih blagdana umjesto rafiniranog, bijelog šećera isprobajte puno bolje načine zaslađivanja. Predlažemo da isprobate top 5 prirodnih eko zaslađivača koji su izvrsna alternativa šećeru: kokosov šećer, brezin šećer (xylitol), steviju, sirup od datulja te agavin sirup. bio&bio trgovine ističu poseban asortiman prirodnih zaslađivača i gotovih slastica bez štetnog šećera, s ekološkim certifikatom.

Blagdanski stol još je slađi uz TOP 5 prirodnih eko zaslađivača

Ako vas zanimaju njihova svojstva i načini korištenja, nastavite čitati.Uživajte u zdravim blagdanima!

1. Brezin šećer (xylitol)

Glikemijski indeks brezinog šećera je vrlo nizak (GI običnog šećera je 68, a kod xylitola samo 7). Sadrži 40% manje kalorija od običnog šećera i idealan je za dijabetičare. Također, umjerena konzumacija prirodnog xylitola umjesto šećera, doprinosi održavanju mineralizacije zubi.

Izvrstan je za sve vrste napitaka i slastica, osim onih koji se pripremaju s kvascem.

2. Stevija

Svoj sladak okus stevija duguje tzv. steviol glikozidima koji se ekstrahiraju iz biljke. Sadrži najmanje deset različitih glikozida, a dva glavna, steviozid i rebaudiozid, daju joj sladak okus. Izuzetno je zanimljiva jer uopće ne sadrži kalorije, ali zato je 300 do 400 puta slađa od šećera. Stoga je mala količina stevije dovoljna za postizanje željene slatkoće.

Može se dodati u bilo kakvu vrstu napitaka i slastica te dolazi u formi tekućine ili praha.

3. Kokosov šećer

Kokosov šećer dobiva se od cvjetova kokosove palme gdje se stvara sladak biljni sok koji se sakuplja i kasnije pretvara u kokosov šećer. Volimo ga jer ima niski glikemijski indeks. Sastoji se od jednostavnih šećera koji se brzo razgrađuju u krvi te pružaju trenutačnu energiju. Sadrži čak dva puta više željeza, četiri puta više magnezija, te deset puta više cinka nego smeđi nerafinirani šećer.

Diskretnog je i ugodnog okusa, može se dodavati u sve vrste kolača, pudinga i napitaka.

Blagdanski stol još je slađi uz TOP 5 prirodnih eko zaslađivača

4. Sirup od datulja

Ovih blagdana isprobajte bogat, gust sirup od datulja koji sadrži samo ekološke datulje bez aditiva. Vrlo je sladak i zasitan te daje bogat, blago karamelast okus. Sirup od datulje posebno je popularan u bliskoistočnoj kuhinji za izradu slatkih jela.

Preporučujemo ga za sve vrste kolača i slastica, ali i tople napitke koje će obogatiti kremastom teksturom.

5. Sirup agave

Dobivamo ga iz soka raznih vrsta agave. Primarni šećer u agavi je fruktoza kojeg ima u najvećem postotku. Agava sadrži i nešto glukoze. Ima niski glikemijski indeks. Od mineralnih tvari sadrži kalcij i željezo. Agava prirodno sadrži inulin, biljni polisaharid koji povoljno djeluje na mikrofloru crijeva potičući rast "dobrih" bakterija.

Agavin sirup odlično pristaje u razne napitke te kremaste deserte, pudinge i kaše.

www.biobio.hr

 

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Zdravi recepti

Šparoge: Hrana, lijek, afrodizijak

  • Posted on 11. travnja 2019.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Zdravi recepti

Pivska marinada za najslasniji roštilj

  • Posted on 12. travnja 2019.
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Prehrana

Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi

  • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Suhe šljive – 6 benefita zbog kojih ih trebate češće jesti

  • Posted on 1. rujna 2023.1. rujna 2023.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Trikovi za savršenu tjesteninu: izbjegnite ovih 8 najčešćih pogrešaka

  • Posted on 24. kolovoza 2023.24. kolovoza 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Može li se grožđe zamrznuti i kako to najbolje napraviti?

  • Posted on 13. kolovoza 2023.13. kolovoza 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Unsplash
Pročitaj
  • Prehrana

Kako čuvati dinju da ostane sočna i slatka?

  • Posted on 4. kolovoza 2023.4. kolovoza 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Koliko dugo riža može stajati u hladnjaku i smije li se podgrijavati?

  • Posted on 3. kolovoza 2023.3. kolovoza 2023.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Prije prvog jutarnjeg gutljaja kave ipak trebate napraviti – dvije stvari!

  • Posted on 27. srpnja 2023.27. srpnja 2023.
  • 3 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Pexels
Pročitaj
  • Prehrana

Kako zamrznuti rajčice da u njima možete uživati cijele godine

  • Posted on 21. srpnja 2023.21. srpnja 2023.
  • 2 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: pexels
Bakina Tajna
Weekend Poduzetnički mindset
Yasenka Active Body Detoks
Poliklinika Sinteza
Bagatin Beauty
Najnovije
  • The Rite Store – concept store koji transformira beauty ponudu u Hrvatskoj

    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • 4 min
    • Foto: Sanja Jagatić, Danko Šimunović
    Pročitaj
  • Razgovarate li sa svojim tinejdžerima o seksu? Evo zašto biste trebali

    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • 4 min
    • Foto: pexels, intimina
    Pročitaj
  • Najskuplji najam na Airbnbu – atraktivan apartman u centru Pariza

    • Posted on 12. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: Airbnb
    Pročitaj
  • 5 skandinavskih fashion influenserica koje ćete s veseljem pratiti

    • Posted on 12. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 2 min
    • Foto: Instagram Sophia Roe
    Pročitaj
  • Znanstvenici stvaraju materijal pet puta lakši i četiri puta jači od čelika

    • Posted on 11. rujna 2023.11. rujna 2023.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Ecija Ojdanić i Frano Mašković otkrivaju tajnu uspješnog braka
    • Posted on 15. rujna 2023.15. rujna 2023.
    • Foto: Bojan Zibar
  • 2
    Sad je pravo vrijeme za njih: TOP 5 tretmana za obnovu kože nakon ljeta
    • Posted on 15. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: poliklinika sinteza
  • 3
    Možemo li jesti ljuske jajeta? Odgovor će vas iznenaditi
    • Posted on 14. rujna 2023.14. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • 4
    Pet pitanja koja biste trebali postaviti na prvom spoju
    • Posted on 14. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • 5
    S uzbuđenjem čekamo 29. rujna i 8. listopada u Termama Olimia! Evo zašto…
    • Posted on 13. rujna 2023.13. rujna 2023.
    • Foto: promo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
357
Najnovije objave
  • Besplatni self-care rituali koji pozitivno djeluju na psihu
    • Posted on 11. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: pexels, unsplash
  • Hrskavo i zdravo: (Pre)jednostavan recept za čips od jabuke i banane
    • Posted on 10. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: pexels
  • Introvert, ekstrovert ili ambivert? Evo koje su temeljne razlike
    • Posted on 9. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: pexels, unsplash
  • Ayurveda: Istočnjačka mudrost koja pomiruje tijelo i duh
    • Posted on 8. rujna 2023.8. rujna 2023.
    • Foto: promo
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Wellness
  • Lifestyle
  • U fokusu
  • Green
COPYRIGHTS © 2023 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.