Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
  • Operacija štitnjače bez straha: Dr. Juraj Lukinović objašnjava što očekivati i kako se pripremiti
    • Posted on 25. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: Poliklinika Sinteza
  • Snaga kroz ljepotu: Radionica koja ženama daje znanje, nadu i podršku u borbi protiv raka
    • Posted on 23. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: PR
  • Ivica Kovačević potvrđuje: Optical Express pruža savršen pogled
    • Posted on 23. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: PROMO
  • Menopauza: Pauza = odmor? U ovom slučaju ne
    • Posted on 23. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • Dr. Petra Podobnik: “Porod kod nas nije samo medicinski događaj – to je početak novog života, ali i rođenje žene kao majke”
    • Posted on 23. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: Specijalna bolnica Podobnik
Naturala.hr
  • Zdravlje
    • Dugovječnost
    • Zdravlje mozga
    • Zdravlje srca
    • Dijabetes
    • Nesanica
    • Neplodnost
    • Menopauza
    • Mentalno zdravlje
    • Fitness i joga
    • Zdravlje A-Z
    • Intimno zdravlje
    • Štitnjača
    • Odgovori našeg stručnjaka
  • Prehrana
    • Zdravi recepti
    • Superhrana
    • Mršavljenje
    • Nutricionisti savjetuju
    • Dodaci prehrani
  • Mindfulness
    • Meditacija
    • Osobni rast i razvoj
    • Opuštanje
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
    • Njega kože
    • Njega kose
    • Wellness i spa rituali
    • Suplementi
  • Lifestyle
    • Putovanja
    • Doza inspiracije
    • Ispunjen život
  • Majčinstvo
    • Trudnoća
    • Zdravlje djece
    • Odrastanje
    • Obiteljski odnosi
  • Ekologija i održivost
    • Održivi životni stil
    • Održivi dom
    • Održiva moda i ljepota
  • Aktualno
    • Događanja
    • Intervju
    • Isprobali smo
    • Predstavljamo
    • Promocija
0
0

Početna stranica Aktualno Predstavljamo Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

  • Predstavljamo

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Uz kreativna jela chefa Gorana Sertića iz restorana Pomeri odlično su se sljubila vina hrvatskih proizvođača

  • Posted on 22. svibnja 2019.7. listopada 2019.
  • 4 min
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Julio Frangen
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
0
0
0
 

Zagreb je odnedavno bogatiji za mjesto u kojem se, uz druženje u lijepo uređenom i ugodnom ambijentu, mogu pojesti birana i pomno osmišljena jela. Bistro Pomerí otvoren je u samom srcu grada, na adresi Varšavska 8. Vlasnik bistroa Sergej Bulić odlučio se za ime Pomerí koje spaja prva dva slova osnovnih namirnica – PO-vrće, ME-so i RI-bu.

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Orijentacija kuhinje je transmediteranska, a svaka namirnica tretirana je na poseban način uz minimalno dodavanje začina. Glavni chef Goran Sertić, koji je došao iz Noela, a radio je i s istaknutim kulinarskim znalcem Dinom Galvagnom, svježe sezonske namirnice spaja u nova i zanimljiva jela. U redovitoj ponudi Pomeríja je tzv. S-meni, a riječ je o bistro varijanti gableca koji nudi izbor između dva jela. Takav kreativan i ukusan obrok, uz čašu vina, stoji 70 kuna po osobi. Veći dio menija bistroa Pomerí čine riblja jela, a domaći kruh i tjestenine koje kuhari ručno izrađuju – poseban su doživljaj.

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Uz inovativna i maštovito prezentirana jela i deserte, gosti mogu birati između kvalitetnih i vrhunskih etiketa vina iz bogate ponude hrvatskih i svjetskih vinarija.
Zbog svega navedenog, Pomerí se pokazao kao dovoljno izazovan i inspirativan da novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić, potpomognuti eno-gastro znalcem Domagojem Jakopovićem Ribafishom, tu nastave s promocijom svog projekta Vino uz žlicu, koji je dosad uspješno predstavljen u Aperitivo baru i restoranu Sofra Green Gold.

Za barrique vina gotovo svi su čuli, ali za gljive možda i ne. A upravo je Barrique gljiva (shitake uz kozji sir i dimljenu ribu) dočekala novinare i odabrane uzvanike uz Feravinove pjenušce Grasecco Extra Brut i Grasecco Brut.

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Neki kažu ‘tatar’, a neki, pa i u Pomeríju ‘tartar’, ali u narednom slijedu nije bila riječ o goveđem bifteku nego Tuna tartaru, koji je izvrsno pratio Režekov as s Plešivice, Pinot crni 2017. O ‘tataru’ i ‘tartaru’ među uzvanicima se razvila živahna rasprava, da bi se na kraju došlo do zaključka da je pravilno i jedno i drugo. Tek nakon ove edukativne rasprave i slasnih zalogaja prešlo se na Juhu od šparoga i dagnji uz koju se sjajno pokazala Šipun Žlahtina 2018, velikog vinskog maga s Krka, Ivice Dobrinčića.

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Iz Dalmacijavina, kompanije koja se nakon duge agonije digla iz pepela, na stol je uz Sipu s bobom, melisom i špekom stigao Merlot barrique 2015, a predstavila ga je enologinja Kristina Pinkert, odnedavno voditeljica vinarije Dalmacijavina u Drnišu. Ona se odlučila na hrabar potez, ostavivši uhodan obiteljski vinski biznis u Baranji, i posvetila se razvoju novih i njegovanju starih etiketa Dalmacijavina. Tako je, kao iznenađenje večeri, natočeno hrvatsko vino poznate gruzijske sorte Rkaciteli 2018 što je bilo prava senzacija. Ambicioznu enologinju u potpunosti podržava nova uprava Dalmacijavina, čiji je predstavnik Ivan Kuštra također nazočio promociji, najavivši dio toga što možemo očekivati u bocama sa sunčanog juga.

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Na kontinent nas je vratio Rižoto s medvjeđim lukom, uz Rosé 2018 (cabernet sauvignon i portugizac) moslavačkog vinara Krešimira Trdenića koji se, pak, u posljednje vrijeme sa svojim etiketama, pogotovo Škrletom, probija na tržište Dalmacije.

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Ipak, da sve ostane u morskom tonu pobrinula se kuhinja Pomeríja, na čelu s chefom Goranom Sertićem, iz koje je specijalno za ovu priliku stigao Naš brudet (bijela riba, rak), a izvrsno ga je dopunio korčulanski Merga Victa Pošip 2018 iz Smokvice, vino o kojem će se tek čuti pravi hvalospjevi. U neformalnom glasanju koje su se jelo i vino najbolje ‘našli’, ova kombinacija pokazala se pobjedničkom.

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Mnogi iz generacije današnjih pedesetgodišnjaka i šezdesetgodišnjaka u svoje su vrijeme slušali grupu Deep Purple. Sada je došla prilika i za kušanje istoimenog deserta, po hrvatski: Duboko ljubičasto (cikla, suha šljiva, zeleni čaj, crumble), a dodatno su ga ‘zasladili’ vrhunskim Tramincem 2017 iz Iločkih podruma.

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Bistro Pomeri oduševio fantastičnim jelima u trećem izdanju eventa Vino uz žlicu

Neki su ih pili kao aperitiv, a neki kao digestiv. Uglavnom, Aura liker Teranino i rakije Biska, Travarica i Moscato fino su začinile još jedno izdanje Vina uz žlicu, sve uspješnijeg eno-gastro projekta koji se nastavlja…
 

Pročitaj i ovo:

• Vino uz žlicu: Zagrebački novinari u Aperitivo baru predstavili jedinstveni gastro projekt
• Bosanska jela i hrvatska vina: begova čorba se sljubljuje sa škrletom Trdenić, a japrak paše uz Jakovac Cuvee

Total
0
Shares
0
0
0
Prethodni članak
  • Predstavljamo

Casino Hotel Mulino otkriva zavodljive okuse Istre

  • Posted on 22. svibnja 2019.3. rujna 2019.
  • Autor: Casino Hotel Mulino – promo
Pročitaj
Sljedeći članak
  • Promocija

We Love Local: U restoranu Rougemarin City lansirana nova gastronomska platforma

  • Posted on 22. svibnja 2019.7. listopada 2019.
  • Autor: Naturala.hr
  • Foto: Marija Laća
Pročitaj
Pročitaj i ovo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Samo danas: 30% popusta na sve omiljene brendove!

  • Posted on 16. svibnja 2025.19. svibnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Antistres & Antiage program za žene: Ples, vježbe i edukacija na prekrasnoj lokaciji u Šibeniku

  • Posted on 15. svibnja 2025.15. svibnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: PR
Pročitaj
  • Predstavljamo

Elegancija okupana zlatom: Nova Anovi kolekcija u zlatnom splitskom zalasku

  • Posted on 8. svibnja 2025.8. svibnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: Prosper Filipović
Pročitaj
  • Predstavljamo

Pastry&Cuisine Atelier Cele: Kultno dubrovačko mjesto zasjalo novim sjajem

  • Posted on 7. svibnja 2025.7. svibnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: Ane Cerjan
Pročitaj
  • Predstavljamo

Lady’s Salon se vraća: Savezništvo žena kao temelj novog liderstva

  • Posted on 2. svibnja 2025.5. svibnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: PR
Pročitaj
  • Predstavljamo

CREATIVE PRO donosi Planet Positive Event, alat za održivost događanja na hrvatsko tržište 

  • Posted on 22. travnja 2025.23. travnja 2025.
  • 2 min
  • Autor: PR objava
  • Foto: PR
Musculpip emulgel savršen je za sve koji traže prirodnu podršku kod ozljeda i brži oporavak, gel koji pomaže smanjiti nelagodu i ubrzati proces oporavka
Pročitaj
  • Predstavljamo

Za život u pokretu bez ograničenja – Farmakol Musculpip emulgel

  • Posted on 3. travnja 2025.3. travnja 2025.
  • 4 min
  • Autor: FARMAKOL PR
  • Foto: Promo
Pročitaj
  • Predstavljamo

Nova era dentalne higijene – stigla je Oral-B iO2 električna četkica za zube

  • Posted on 24. ožujka 2025.24. ožujka 2025.
  • 2 min
  • Autor: pr objava
  • Foto: promo
Poliklinika Sinteza
Poliklinika Sinteza
Najnovije
  • Što je istina, a što mit o endometriozi? Dr. Zlatka Bakula razbija 7 najčešćih mitova

    • Posted on 22. svibnja 2025.22. svibnja 2025.
    • 5 min
    • Foto: Shutterstock, Poliklinika Sitneza
    Pročitaj
  • Detox – mit ili stvarna potreba? Nutricionistica razbija mitove, a food blogerica dijeli recept za “detox” tanjur

    • Posted on 22. svibnja 2025.22. svibnja 2025.
    • 5 min
    • Foto: Pexels, Kuhana i pečena
    Pročitaj
  • Glazbena terapija može pomoći osobama s demencijom da pristupe sjećanjima, poboljšaju govor i povežu se s bližnjima. Saznajte kako

    Ova vrsta terapije pomaže osobama s demencijom da ožive zaboravljene uspomene

    • Posted on 22. svibnja 2025.22. svibnja 2025.
    • 3 min
    • Foto: Pexels
    Pročitaj
  • Na korak ste do burnouta? Evo kako se opustiti i ne raditi apsolutno ništa

    • Posted on 22. svibnja 2025.21. svibnja 2025.
    • 3 min
    • Foto: pexels
    Pročitaj
  • Dr. Haris Varupa: “I muškarci su sve svjesniji važnosti zdravlja kože i preventivnih dermatoloških pregleda”

    • Posted on 22. svibnja 2025.21. svibnja 2025.
    • 5 min
    • Foto: Poliklinika Bagatin
    Pročitaj
Izdvojeno
  • 1
    Operacija štitnjače bez straha: Dr. Juraj Lukinović objašnjava što očekivati i kako se pripremiti
    • Posted on 25. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: Poliklinika Sinteza
  • 2
    Snaga kroz ljepotu: Radionica koja ženama daje znanje, nadu i podršku u borbi protiv raka
    • Posted on 23. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: PR
  • 3
    Ivica Kovačević potvrđuje: Optical Express pruža savršen pogled
    • Posted on 23. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: PROMO
  • 4
    Menopauza: Pauza = odmor? U ovom slučaju ne
    • Posted on 23. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • 5
    Dr. Petra Podobnik: “Porod kod nas nije samo medicinski događaj – to je početak novog života, ali i rođenje žene kao majke”
    • Posted on 23. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: Specijalna bolnica Podobnik

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter

PRATITE NAS
0
0
Najnovije objave
  • Vrtlarenje s djecom: Rascvjetajte dom predivnim pelargonijama!
    • Posted on 21. svibnja 2025.23. svibnja 2025.
    • Foto: Pelargonium for Europe
  • Osjećate se umorno nakon jela? 3 glavna razloga i kako si pomoći
    • Posted on 21. svibnja 2025.21. svibnja 2025.
    • Foto: Pexels
  • Evo kako odabir optimističnog partnera utječe na vaše zdravlje
    • Posted on 21. svibnja 2025.21. svibnja 2025.
    • Foto: pexels
  • Male, bijele laži: Kako ‘bezopasno’ laganje utječe na naš um?
    • Posted on 21. svibnja 2025.21. svibnja 2025.
    • Foto: Pexels
O nama
  • Impressum
  • Opći uvjeti korištenja
  • Pravila privatnosti i politika kolačića
  • Kontakt
Naturala.hr
  • Zdravlje
  • Prehrana
  • Mindfulness
  • Odnosi i veze
  • Ljepota
  • Lifestyle
  • Majčinstvo
  • Ekologija i održivost
  • Aktualno
COPYRIGHTS © 2025 NATURALA.HR. ALL RIGHTS RESERVED.

Upiši traženi pojam i stisni Enter.